Перейти до змісту

Про Ярему.


Recommended Posts

Почему начали отзывать подписи депутаты?

Может найдены виновные в гибели людей на Майдане? Наказаны янукович и компания?

Может еще есть какие-то успехи у прокуратуры, а я не знаю?

Link to comment
Share on other sites

Та... там вообще мутят воду...

 

 

Процесс реформирования украинской прокуратуры, который по утверждениям чиновников стартовал в стране с принятием соответствующего  закона в прошлом году, похоже, получил свое логическое продолжение. Правда, в данном случае стоит разочаровать всех мечтающих о каких-то глубинных изменениях внутри правоохранительного органа,  которые привели бы его в соответствие с европейскими стандартами. Напротив, с недавним появлением парочки законопроектов относительно внесения изменений в вышеупомянутый закон, на радость всем нынешним прокурорским предполагается «заморозить» существующую систему до «прекрасного далека». Посему, три любимых глагола прокуроров - «пилить», «откатывать» и «брать», по всей видимости, будут существовать в системе еще очень долго!

 

Речь идет о двух законопроектах, имеющих общее название «О внесении изменений в Закон Украины «О прокуратуре» (относительно отдельных вопросов деятельности всеукраинской  конференции работников прокуратуры).

Первый «изменяющий» законопроект был разработан нардепами от «Блока Петра Порошенко» Николаем Паламарчуком и Русланом Князевичем и зарегистрирован в парламенте 14 января. Авторство второго – от 30 января - принадлежит выходцам из «Самопомочи» Елене Сотник и Павлу Костенко.

Говоря о сути изменений, предлагаемых документом Паламарчука – Князевича, стоит сказать, что им планируется внести существенные правки в XII раздел Закона «О прокуратуре»имеющий название «Заключительные положения».

«Зарытая собака» видна здесь невооруженным глазом всем тем, кто хоть мало-мальски знаком с первоначальной редакцией прошлогоднего «прокурорского» закона.

Так, в пункт 1 вышеуказанного раздела Закона «О прокуратуре» депутатские головы новоиспеченным «шедевром»  предлагают добавить целый абзац, где указываются сроки вступления в силу  данного закона.

В частности,  законопроектом предусмотрено изменить  ст. 12 Закона «О прокуратуре», где говорится о создании и  работе так называемых местных прокуратур и их территориальной юрисдикции.  Депутаты Князевич и Паламарчук предлагают начать их работу не после вступления в силу «прокурорского закона», а лишь только после проведения административно-территориальной реформы и стабилизации финансово-экономической ситуации в стране.

http://prokurorska-pravda.today/article/zhiti-po-novomu-yareme-ni-k-chemu-reforma-gpu-poshla-ko-dnu/


http://prokurorska-pravda.today/media/cache/article/bigimage/a69d927e-0d.jpg.710.390.png

Link to comment
Share on other sites

Віталій Шабунін
Голова правління Центру протидії корупції, експерт антикорупційної групи Реанімаційного пакету реформ
10 питань до звільнення Яреми
06 лютого 2015, 08:23

Сьогодні Генеральний прокурор Віталій Ярема виступатиме в сесійні залі Верховної Ради. Як видно зі збору підписів під постановою про висунення йому недовіри, цілу низку депутатів робота пана Яреми повністю влаштовує і запитань до нього вони не мають.

У нас цих питань багато.

Тож ми ділимося зовсім кількома з народними обранцями. А то раптом комусь захочеться підіграти прокурору зручним питанням не по-суті, забравши дорогоцінний час на реальні питання.

Отже, шановний Генеральний прокурор України Віталій Ярема!

1. Як могло трапитися, що британський суд розморозив $23 млн. кампанії Миколи Злочевського Brociti Investments Ltd через відсутність доказової бази?

2. Чому Генпрокуратура замість того, щоб на запит британських правоохоронців надати доказову базу, передає матеріали слідства в МВС?

3. Чи видавала Генеральна Прокуратура України в період з березня 2014 до січня 2015 року довідки або інші офіційні письмові підтвердження/спростування особам з санкційного списку щодо наявності та/або відсутності щодо них кримінальних проваджень або підозр, зокрема, Миколі Злочевському та Юрію Іванющенку?

4. Відповідаючи на запитання депутатів фракції БПП, генпрокурор сказав, що 1,5 млрд. грн. грошей "сім'ї" Януковича знаходиться під арештом.

При цьому Держфінмоніторинг виявив 538 рахунків 93 фізичних та 81 рахунок 32 юридичних осіб, що пов'язані із "сім'єю" Януковича. Держфінмоніторинг заблокував кошти на суму 1,73 млрд. грн., 194,3 млн. дол. США, 18,1 млн. євро та 21,7 млн. рос. рублів, дорогоцінних металів (золота та срібла) вартістю 3 млн. грн., а також цінні папери вартістю 2,6 млрд. грн. та 1 млрд. дол. США.

В цілому за зазначений період Держфінмоніторингом надіслало в усі правоохоронні органи 260 узагальнених матеріалів з інформацією щодо підозрілих операцій на суму 133 млрд гривень.

Скільки справ було порушено / епізодів до уже відкритих проваджень додано?

5. Скільки з цих підозрілих операцій було заблоковано?

6. В ЗМІ наведено ряд фактів про зміну власників майна Януковича, Пшонки, Ставицького, Захарченка. Переоформлення майна злочинців відбулося через відсутність арешту цього майна та відсутність взагалі предявлення підозр цим особам, неналежне розслідування? Чи відомі Генпрокурору інші причини зміни власників мільйонних активів? І чи є в ГПУ план повернення цього майна, (який)?

7. Чи не для того в ГПУ затягнули з оголошення підозр, щоб на нерухоме майно, кошти та активи Януковичів, Пшонок, Ставицього, Захарченка та інших не було накладено арешту, що дозволило переоформити його на інших власників чи вивести за кордон?

Наприклад згадані вище корпоративні права на 2,6 млрд. грн. та 1 млрд. дол. США або переоформлення Артемом Прошкою власної квартири ціною у майже у 1 млн. дол. США на донецького юриста, яке відбулося 12 ВЕРЕСНЯ минулого року!

8. Що з документами по Танталіт, які передали журналісти? У них чорним по білому видно відмивання коштів та інші економічні злочини посадових осіб Танталіт, наведені рахунки, стоять підписи. Чому досі ніхто з фігурантів не поніс відповідальності? Чому не має подання у ВРУ, щодо позбавлення депутатської недоторканості Сергій Клюєва, ще донедавна формального власника "Межигір'я"?!

9. Чому ГПУ досі не передала до суду жодного обвинувального висновку щодо фігурантів санкційного списку? Жодного??

10. Чому підозри цілій низці фігурантів санкційного списку, наприклад Олександру Януковичу, Юрію Іванющенку та Віктору Пшонці (повний список нижче), було висунуто в кінці 2014 р.? Як могло трапитися так, що провадження по цих статтях почалися в лише в грудні? Це при тому, що громадські експерти відправили відповідні заяви про злочин ще влітку?

Загалом, питань є набагато більше... Але ми б хотіли отримати відповіді принаймні на ці.
====================================
http://blogs.pravda.com.ua/authors/shabunin/54d45dc96473e/


нема такої ганьби щоб українци не могли стерпіти ? :(
 

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

 Україна отримаєте дулю , любі друзі і сваї люді все .Ета Вам  нє мєлачь па карманам тиріть © . І тішина . А от  Ярош катався на машині Чугунія бронірованій . Без просу ! О УЖАС !

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Зараз Ярема в ВР. Клєйміт папєрєдню злочинну владу. Злочинна влада сидить на своїх місцях і либиться...

Змінено користувачем Миклован
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Не хочу навіть дивитись на те гидотне видовище.

Питання будуть, відповіді. Може навіть вигуки "ганьба"...

Тоді як правильно казав Кузьма в К.Розі: всіх депів розстріляти, а презів повісити. Ну а Яремі можна ще катування організувати перед стратою...

Link to comment
Share on other sites

есть во всем этом говне и свой позитив

следующие выборы пройдут,как я понимаю, под лозунгом "хай гирши, аби нови"

Ты черезчур оптимистична! ПО прежнему будут голосовать за крикливых и говорящих красиво.

Змінено користувачем Papua
Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Створити...