Перейти до змісту

Вестибулярный аппарат. В продолжение темы "35 увидел .."


Recommended Posts

Вестибулярный аппарат.

В продолжение темы "35 увидел .."

При просмотре видео, объясняющего эффект "памяти" цвета сетчаткой глаза, повторно обнаружил свой побочный эффект.

 

При первом видео, в момент перехода к черно-белому изображению (которое кажется цветным), у меня также создается эффект что черная точка начинает двигаться по изображению.

При втором видео, в момент перехода к ч/б изображению - фотография замка, у меня начинает двигаться или/и менять слегка поворот или/и менять "плеломление картинки" (местные изменения линзы).

 

https://www.youtube.com/watch?v=S4pk7umC5Zw

 

 

https://www.youtube.com/watch?v=gzkzX_rpuzg

 

Такой эффект также наблюдаю иногда, когда еду в электричке / в транспорте. Даже когда поезд остановлен, кажется лёгкое движение в ту или иную сторону (если за таким эффектом пристально наблюдать, то замечаю).

Барахлит вестибулярный аппарат?

 

 

 

Змінено користувачем Бондар Роман /Tracker/
Link to comment
Share on other sites

Людське око буде бачити білий колір не так, як переломлення світла через призму  :)  подивіться на яскраву пляму будь-кого кольору, потім або заплющте очі, або подивіться на білу поверхню, побачите ту ж саму пляму, але у інших кольорах, які і дадуть білий на сітківці

Змінено користувачем Ведмедик
Link to comment
Share on other sites

То це ви кажете, про "ефект пам'яті" кольору )

Не дуже знаюсь на світлі, але впевнений, що запам'ятовується саме світло а не колір. Так само, як світло світить на стіну, і потім доповнюється іншими світловими кольорами для білого (повного спектру).

 

Якщо світло окремого кольору потрапляє на сітківку ока, то воно "випалює" по чутливих частинах сітківки сприйняття саме цього кольору і стає менш сприйнятливим (запам'ятало). Інші світові кольори око більш сприймає на цей час в цієї ж частині сітківці ока. Якщо додати ці необхідні кольори, думаю око сприйме як білий колір. Якщо додавати сіре світло, око само відокремить "колір, який запам'ятало", і додасть тільки необхідні кольорові відтінки, таким чином продиктує мозку про різність сприйнятих кольорів (оброблює не мозок, а саме таким надсилає сітківка ока, вже профільтровані кольори), тобто інший світловий малюнок (маже негатив зображення, але це не так??!? ).

 

Потрібен час для відновлення. Я не думаю, що то тимчасова хімічна реакція на сітківці ока. Думаю то випалювання по клітинках і відновлення.

Але в деяких випадках - можна просто назовсім знищити цю чутливу сітківку - яскравим світлом від електрозварення, як за приклад.


А про рух нерухомого зображення - то дійсно "прикол".

Змінено користувачем Бондар Роман /Tracker/
Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Створити...