Перейти до змісту

отака мисль


uzzer

Recommended Posts

У нас зараз практично всі Слугинародатм борюцця з карупцією. Без даного слова не обходицця жоден потік підсвідомості любого Дєтупата з тєлєка або з радіва.
Там впіймали злочинця А, який брав хабар 100500 доларів, тут попередили розкрадання 200600 грв, то-сьо. І все це називають отим страшно модним словом корупція.

А насправді - те все не є корупцією. Всьо то про шо бубнять Слугинародатм в телевізорах і інтернетах - не є корупцією.
Свідомо чи ні стосовно даного явища є підміна понять і термінів.

Взяття мзди "на карман" за шось, або чесне спіонерення $ з бюджету - це банальна крадіжка або хабар.
А корупція - це набагато ширше поняття. Куди хабарі і крадіжки входять як наслідок і ознака, причому не найголовніша і не найнебезпечніша.
Корупція - це в перекладі "зіпсованість". Це функціональна нездатність держустанови виконувати своі прямі декларовані функціі.

Тобто - наприклад

Наприклад, МВС не захищає закон не тому що міліціянт А або інспектор Б або міністр В - погані, або беруть $ особисто, а тому що структура МВС - корумпована , тобто принципово нездатна виконувати своі функціі незалежно від персон у іх штаті. Тобто структура МВС нездатна виконувати свою основну функцію , яку б зарплату ім не встанови, яку б форму не купи, як іх не назви - поліція, жандармерія чи балєт імені БертольдаШварца.

Або ВР. Те ж саме.
Або....
Тобто , боротьба з корупцією у вигляді лише ловлі хабаробравців або крадіів - боротьбою з корупцією не є і не може бути.
Боротьба з корупцією насамперед має бути у вигляді перегляду/рихтування функціональних обовязків і задач держструктур.
А боротися з корупцією у вигляді хапати хабаробравців - це як боротися з зараженням крові шляхом мазання йодом вавок, які зявляюцця внаслідок зараження крові.

ІМХО

Змінено користувачем uzzer
  • Upvote 5
Link to comment
Share on other sites

Отлично подмечено.

Взятие мента с поличным на взятке в 200 гривен на трассе у нас преподносится как борьба с коррупцией.

А вот прослеживание цепочки от мента на трассе во властный киевский кабинет, прослеживание чиновника, который в этом кабинете решает свои вопросы в смежных областях, отслеживание щупалец, которые тянутся от бизнеса в госслужбу и обратно - это нет.

Это ссыкотно.

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Все верно, +1 к имхе.

Но прежде чем это фиксить, надо иметь чем это фиксить.

Я повторюсь в том что нас спасет две фишки.

Первое это суды. Реально народные тобиш общественные. Вердикт должно выносить общество которое страдает от действий осуждаемого.

Каждый из тех кто выносит вердикт должен помнить что от тюрьмы не зарекаются и его пример будет наука тому кто потенциально может судить его.

Будет ли этот суд гуманен? Вряд ли, но это будет правильно.

 

Ну и легалайз. В широком смысле. Тут мне влом повторятся.

 

Остальное производные. Дальше время тока вылечит общество.

Link to comment
Share on other sites

А вот прослеживание цепочки от мента на трассе во властный киевский кабинет, прослеживание чиновника, который в этом кабинете решает свои вопросы в смежных областях, отслеживание щупалец, которые тянутся от бизнеса в госслужбу и обратно - это нет.

 

 

Це - теж не буде боротьбою з корупцією. Це - дослідження ланцюжка крадіжок. І не більше того.

 

Бо не зачіпає самоі можливості красти. Держустанови мають максимально бути позбавлені тих можливостей, які юзаюцця крадіями-держчиновниками для крадійства-хабарнитцва.

 

Чомусь мені так здаєцця, шо якшо серйозно дослідити ті функціі держлавок, за допомогою яких організовуєцця хабарництво - то виявицця шо всі ті функціі - привласнені персоналом держлавок. Тобто постараюсь пояснити мисль - держлавка А створювалась для виконання функціі Б, але за час існування лавки іі функціонал розширився (трудами чиновників з лавки - саморобні внутрішні інструкціі, спонсовані закони в ВР, то сьо) і нарешті був замінений іншим, який ніколи не входив в початковий функціонал лавки, зате приносить непоганий особистий зиск учасникам лавки.

 

Прибрати ці "ліві" функціі і унеможливити модифікацію функцій зсередини держлавок - це і буде справжня боротьба з справжньою корупцією.

Воплів від держлавочників буде-  валом. Ниття про то шо без даних функцій небо на землю впаде буде стояти до того ж неба. Розповідей про то шо "ліві" функціі насправді потрібні і "наповнюють бюджет" - буде теж валом.

Але таких "тєлєг", що обосновують потрібність "лівих" функцій кожен може придумати на руб відро - особливо коли це функціі, які забезпечують собі приємний дзвін у кишені.

 

Ну и легалайз. В широком смысле. Тут мне влом повторятся.

 

+100500

Але знову прикол - хто і коли і чому привласнив собі право вирішувати питання _ПОВЕРНЕННЯ_ укрюзеру права на зброю самооборони. саме повернення, бо це невідємне право колись кимось було скасовано і узурпована функція вирішувати , чи повертати це право чи ні. Причому махінаторськи підмінюєцця тема - шо це не повернення давнього невідємного права, а "височайше дозволєніє" або "не дозволєніє" від Слугнародатм укрюзєру. І знову стосовно даного питання чуємо купу "тєлєг" від держчиновників і Слугнародатм - "укрюзєр не доріс, не на часі, потім, бо всі всіх переструляюдь, якось воно не той, ніззя - це жах".

 

Змінено користувачем uzzer
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Створити...