Перейти до змісту

У Хорватії знімуть серіал про Анте Готовіну


Françoise

Recommended Posts

З другої половини лютого в Загребі почнеться знімальний процес нового хорватського серіалу «Генерал», в якому через долю Анте Готовіни покажуть історію Війни за Незалежність.


 


generalgotovina546.jpg


Роль самого генерала Готовіни виконає голлівудська зірка Горан Вишнич, відомий за роботою у серіалах «Швидка» й «Пан Ам», який зараз знімається в новій серії «Безчасся» (Timeless), повідомляє www.jutarnji.hr. Крім нього, Готовіну гратиме ще п’ятирічний хлопчик і молодий актор Нікола Баче з Дубровника.


Режисер Антун Врдоляк ділиться, що ідею «Генерала» виношував дуже довго, понад десятиліття, постійно стежачи за перипетіями судового процесу в Гаазі, де Готовіну судили за буцімто вчинені воєнні злочини. Сам митець зараз зізнається, що в часи суду наївно сподівався, що може допомогти Готовіні й Маркачу, якщо зніме цей фільм. Але дійти до зйомок судилося тільки зараз.


Серіал матиме вісім епізодів по приблизно 50 хвилин, протягом яких мають розкрити весь життєвий шлях героя Хорватії. Планується, що на хорватському телебаченні серіал покажуть наступного року.


Як ми раніше повідомляли, державні телекомпанії Хорватії, Сербії та Боснії і Герцеговини разом працюють над телевізійним проектом «Тін: дорога тривалістю 30 років» про велета хорватської поезії Августіна «Тіна» Уєвича.


Відомі хорватські співаки Мірослав Шкоро й Марко Перкович присвятили генералу Готовіні пісню:



http://prostir.co.ua/u-horvatiyi-znimut-serial-pro-ante-gotovinu-21733/


 

p.s. версія Sude mi є й про Ратко Младіча.... гадаю, там є певні "бійки" з сербами за копірайт

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Створити...