Перейти до змісту

Солоне варення


mg42

Recommended Posts

Ткемали... как бы соус :gigi:

 

и близко не ткемали.

ибо не из алычи, а из сливы, имеет густую консистенцию и варится по другому.

Имеет совершенно другой вкус.

Link to comment
Share on other sites

А мне ткемали нравится тем, что помидоры выращивать или покупать нужно, а алыча у нас растёт  в больших к-вах и разновидностях,  можно вёдрами собирать. Ну и вкус ткемали конечно, его ни с чем не сравнить. 

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Сливи очищуємо від кісточок і перекручуємо на м'ясорубці

Кладемо у кастрюлю і варимо 40 хвилин

Води не додаємо

Пюре стає насиченого бордового кольору

Кладемо томатну пасту "Премія" (1 столова ложка на 1 кг слив)

Додаємо сіль/цукор за смаком

Варимо 15 хв

Давимо і додаємо 4 великих зубки часнику на 1 кг сливи

Варимо 15 хв

Додаємо 10-15г суміші спецій "Карі" на 1кг сливи

Варимо 5 хв

Розливаємо в стерилізовані банки і закручуємо кришками

  • Upvote 6
Link to comment
Share on other sites

........................

 

Розливаємо в стерилізовані банки і закручуємо кришками

Рецепт нескладний, слив вродило, спробую.

Уточни, будь ласка, у дружини орієнтовну кількість солі-цукру на кг. слив.

"за смаком", звичайно - то індивідуальне, але щоб приблизно орієнтуватись.

Link to comment
Share on other sites

Рецепт нескладний, слив вродило, спробую.

Уточни, будь ласка, у дружини орієнтовну кількість солі-цукру на кг. слив.

"за смаком", звичайно - то індивідуальне, але щоб приблизно орієнтуватись.

 

Це залежить від того, наскільки солодкі/кислі сливи. Жінка додає потроху і куштує. Цукор і сіль треба додавати вже після проварки 40 хв і томатної пасти. Куштувати треба після охолодження на блюдечці. Бо вживати ти його будеш холодним, а в гарячого відчуття солодкості інше.

Каже, що в неї на кіло слив йде в середньому десь пів-склянки цукру та дві столові ложки кам'яної солі.

Та всеодно тре пробувати.

Link to comment
Share on other sites

дякую занотував. а можна замість томатної пасти свіжі помідори (перетерті)? добавати ...

 

можна, але тоді помідори треба уварювати окремо. Тобто приготувати щось накшталт домашньої томатної заправки, а потім додати до звареного пюре зі слив.

Link to comment
Share on other sites

Дякую, зберіг для дружини

 

 

да канешно... 8-)

а сам типа жраць не будеш?  :gigi:

типа ето просто приятная развлекалка для жэны, а ты, так и быть,

можеш просто попробовать, штоб ей приятно было?  :fp1:

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

да канешно... 8-)

а сам типа жраць не будеш?  :gigi:

типа ето просто приятная развлекалка для жэны, а ты, так и быть,

можеш просто попробовать, штоб ей приятно было?  :fp1:

моя дружина тільки за, коли я готую, правда намагається ховати гострі приправи..

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

да канешно... 8-)

а сам типа жраць не будеш?  :gigi:

типа ето просто приятная развлекалка для жэны, а ты, так и быть,

можеш просто попробовать, штоб ей приятно было?  :fp1:

Я зазвичай купую, чищу, ріжу, перемелюю, стерилізую, закручую.

 

Але фрази "цукор і сіль до смаку" або "варити до готовності" мене паралізують. Не вгадую я цієї готовності :(

  • Upvote 3
Link to comment
Share on other sites

Я зазвичай купую, чищу, ріжу, перемелюю, стерилізую, закручую.

 

Але фрази "цукор і сіль до смаку" або "варити до готовності" мене паралізують. Не вгадую я цієї готовності :(

Змінено користувачем СіЛ
Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Створити...