mg42 Опубліковано 17 вересня, 2017 Report Share Опубліковано 17 вересня, 2017 Сливове.Перетерте.З часничком, перчиком та прянощами... відкрив для себе пару років тому.як заміна кетчупам та соусам. ням-ням. 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Луша Опубліковано 17 вересня, 2017 Report Share Опубліковано 17 вересня, 2017 Сливове.Перетерте.З часничком, перчиком та прянощами... відкрив для себе пару років тому.як заміна кетчупам та соусам. ням-ням. Ткемали... как бы соус 6 Link to comment Share on other sites More sharing options...
mg42 Опубліковано 17 вересня, 2017 Автор Report Share Опубліковано 17 вересня, 2017 Ткемали... как бы соус и близко не ткемали.ибо не из алычи, а из сливы, имеет густую консистенцию и варится по другому.Имеет совершенно другой вкус. Link to comment Share on other sites More sharing options...
лєса Опубліковано 17 вересня, 2017 Report Share Опубліковано 17 вересня, 2017 та давай вже рецебд, не томи. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mg42 Опубліковано 17 вересня, 2017 Автор Report Share Опубліковано 17 вересня, 2017 У жены спрошу вечером.Я только трескаю.Варит - она. Link to comment Share on other sites More sharing options...
лєса Опубліковано 17 вересня, 2017 Report Share Опубліковано 17 вересня, 2017 Link to comment Share on other sites More sharing options...
bobrdobr Опубліковано 17 вересня, 2017 Report Share Опубліковано 17 вересня, 2017 А мне ткемали нравится тем, что помидоры выращивать или покупать нужно, а алыча у нас растёт в больших к-вах и разновидностях, можно вёдрами собирать. Ну и вкус ткемали конечно, его ни с чем не сравнить. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
mg42 Опубліковано 17 вересня, 2017 Автор Report Share Опубліковано 17 вересня, 2017 Сливи очищуємо від кісточок і перекручуємо на м'ясорубціКладемо у кастрюлю і варимо 40 хвилинВоди не додаємоПюре стає насиченого бордового кольоруКладемо томатну пасту "Премія" (1 столова ложка на 1 кг слив)Додаємо сіль/цукор за смакомВаримо 15 хвДавимо і додаємо 4 великих зубки часнику на 1 кг сливиВаримо 15 хвДодаємо 10-15г суміші спецій "Карі" на 1кг сливиВаримо 5 хвРозливаємо в стерилізовані банки і закручуємо кришками 6 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Гість СіЛ Опубліковано 17 вересня, 2017 Report Share Опубліковано 17 вересня, 2017 ........................ Розливаємо в стерилізовані банки і закручуємо кришкамиРецепт нескладний, слив вродило, спробую.Уточни, будь ласка, у дружини орієнтовну кількість солі-цукру на кг. слив."за смаком", звичайно - то індивідуальне, але щоб приблизно орієнтуватись. Link to comment Share on other sites More sharing options...
takinetak Опубліковано 17 вересня, 2017 Report Share Опубліковано 17 вересня, 2017 дякую занотував. а можна замість томатної пасти свіжі помідори (перетерті)? добавати ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
mg42 Опубліковано 17 вересня, 2017 Автор Report Share Опубліковано 17 вересня, 2017 Рецепт нескладний, слив вродило, спробую.Уточни, будь ласка, у дружини орієнтовну кількість солі-цукру на кг. слив."за смаком", звичайно - то індивідуальне, але щоб приблизно орієнтуватись. Це залежить від того, наскільки солодкі/кислі сливи. Жінка додає потроху і куштує. Цукор і сіль треба додавати вже після проварки 40 хв і томатної пасти. Куштувати треба після охолодження на блюдечці. Бо вживати ти його будеш холодним, а в гарячого відчуття солодкості інше.Каже, що в неї на кіло слив йде в середньому десь пів-склянки цукру та дві столові ложки кам'яної солі.Та всеодно тре пробувати. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mg42 Опубліковано 17 вересня, 2017 Автор Report Share Опубліковано 17 вересня, 2017 дякую занотував. а можна замість томатної пасти свіжі помідори (перетерті)? добавати ... можна, але тоді помідори треба уварювати окремо. Тобто приготувати щось накшталт домашньої томатної заправки, а потім додати до звареного пюре зі слив. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kasia Опубліковано 17 вересня, 2017 Report Share Опубліковано 17 вересня, 2017 дык сливы они ж очень разные Link to comment Share on other sites More sharing options...
mg42 Опубліковано 17 вересня, 2017 Автор Report Share Опубліковано 17 вересня, 2017 ЗІ. Цей рецепт моїй дружині колись дала дружина Радіогаги. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mg42 Опубліковано 17 вересня, 2017 Автор Report Share Опубліковано 17 вересня, 2017 дык сливы они ж очень разные в данном случае - обычная украинская синяя слива в момент, когда она - самая недорогая. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Кость Опубліковано 17 вересня, 2017 Report Share Опубліковано 17 вересня, 2017 Вариант как кушать хамон с долькой сливы. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
convex Опубліковано 17 вересня, 2017 Report Share Опубліковано 17 вересня, 2017 Дякую, зберіг для дружини Link to comment Share on other sites More sharing options...
лєса Опубліковано 18 вересня, 2017 Report Share Опубліковано 18 вересня, 2017 Дякую, зберіг для дружини да канешно... а сам типа жраць не будеш? типа ето просто приятная развлекалка для жэны, а ты, так и быть,можеш просто попробовать, штоб ей приятно было? 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dilbert Опубліковано 18 вересня, 2017 Report Share Опубліковано 18 вересня, 2017 а з чим його їсти? з м"ясом? Link to comment Share on other sites More sharing options...
mg42 Опубліковано 18 вересня, 2017 Автор Report Share Опубліковано 18 вересня, 2017 а з чим його їсти? з м"ясом? З м'ясом, ковбасними виробами, картоплею, пастою...Замість кетчупу. можна й просто на хліб чи батон намазувати 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Donchanin Опубліковано 18 вересня, 2017 Report Share Опубліковано 18 вересня, 2017 Ткемали... как бы соус Да.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
legreen Опубліковано 18 вересня, 2017 Report Share Опубліковано 18 вересня, 2017 вот "синяя слива" - це само то! В нас вдома це зветься "слівова аджика"... 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ведмедик Опубліковано 18 вересня, 2017 Report Share Опубліковано 18 вересня, 2017 да канешно... а сам типа жраць не будеш? типа ето просто приятная развлекалка для жэны, а ты, так и быть,можеш просто попробовать, штоб ей приятно было? моя дружина тільки за, коли я готую, правда намагається ховати гострі приправи.. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
convex Опубліковано 18 вересня, 2017 Report Share Опубліковано 18 вересня, 2017 да канешно... а сам типа жраць не будеш? типа ето просто приятная развлекалка для жэны, а ты, так и быть, можеш просто попробовать, штоб ей приятно было? Я зазвичай купую, чищу, ріжу, перемелюю, стерилізую, закручую. Але фрази "цукор і сіль до смаку" або "варити до готовності" мене паралізують. Не вгадую я цієї готовності 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
лєса Опубліковано 18 вересня, 2017 Report Share Опубліковано 18 вересня, 2017 Але фрази "цукор і сіль до смаку" або "варити до готовності" мене паралізують. http://www.kolobok.us/smiles/big_standart/empathy.gif Link to comment Share on other sites More sharing options...
Гість СіЛ Опубліковано 18 вересня, 2017 Report Share Опубліковано 18 вересня, 2017 (змінено) Я зазвичай купую, чищу, ріжу, перемелюю, стерилізую, закручую. Але фрази "цукор і сіль до смаку" або "варити до готовності" мене паралізують. Не вгадую я цієї готовності Змінено 18 вересня, 2017 користувачем СіЛ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts