Перейти до змісту

Внакладі залишилися тільки... індуси та наші, хто пахав на них у візових центрах...(с)


Dilbert

Recommended Posts

До уваги громадян України-власників біометричних паспортів, які подорожують до країн Шенгенського простору, зокрема регіонів Півдня Італії

09 червня, 12:58 
 

В контексті набрання чинності 11 червня 2017 року рішення Європейського Союзу про скасування візових вимог для громадян України - власників біометричних паспортів, просимо врахувати таке.

 

В міжнародному пункті пропуску прикордонні служби держав-членів ЄС можуть вимагати від громадян України підтвердження мети та умов перебування в Євросоюзі, а також достатніх фінансових засобів, в т.ч. шляхом пред’явлення підтверджуючих документів – оригіналів чи роздруківок.

 

Прикордонник має право пересвідчитися, що громадяни:

 

1)      мають на руках документ для перетину кордону (закордонний біометричний паспорт);

2)      можуть обґрунтувати мету та умови свого перебування в ЄС;

3)      мають достатні фінансові засоби як для перебування в ЄС, так і для повернення в Україну, або ж здатні отримати їх законним чином;

4)      не перебувають у переліку осіб, яким заборонений в’їзд до ЄС;

5)      не становлять загрозу для громадського порядку, безпеки, громадського здоров’я та міжнародних відносин.

 

Для тих, хто не має біометричного паспорта, до цього переліку додається шостий пункт – потрібно мати в закордонному паспорті чинну візу.

 

Головна мета візової та прикордонної перевірок в міжнародному пункті пропуску – переконатися в тому, що людина не планує порушувати міграційні правила. Ключові з них - заборона працювати без робочої візи та необхідність дотримуватися так званого "правила 90 днів" (перебування в Шенгені не більше 90 днів протягом останніх 180 днів).  

 

Чинне законодавство ЄС і держав-членів не містить вичерпного переліку підтверджуючих документів, які прикордонні служби країн-членів ЄС матимуть право вимагати на кордоні від громадян третіх країн, що мають право безвізового в’їзду на територію Євросоюзу.

Водночас, у Додатку І до т.зв. Шенгенського кодексу наводиться перелік документів, які можуть використовуватись для підтвердження мети подорожі та умов перебування, зокрема:

для подорожей з метою туризму або з особистих причин:

  • супровідні документи щодо проживання (запрошення від фізичної особи, якщо ви зупинитеся в неї; при цьому запрошення рекомендується оформляти не в довільній формі, а офіційно в комуні за місце проживання особи, яка запрошує, де уповноважений працівник підтвердить особу і статус перебування в Італії; супровідний документ від установи (наприклад готелю), що надає помешкання, або будь-який інший прийнятний документ, що свідчить про наявність помешкання для проживання;
  • супровідні документи щодо маршруту, підтвердження замовлення організованої подорожі або будь-якого іншого прийнятного документа, що свідчить про наявність плану подорожі;
  • супровідні документи щодо повернення: зворотній квиток або квиток туди-назад.

для ділових поїздок:

  • запрошення від фірми або органу влади відвідати зустрічі, конференції або події, пов’язані з торгівлею, промисловістю або роботою;
  • інші документи, які демонструють наявність торговельних або робочих відносин;
  • вхідні квитки на ярмарки і конгреси, якщо ви плануєте їх відвідати.

для подорожей з метою участі в політичних, наукових, культурних, спортивних чи релігійних заходах або з іншою метою:

  • запрошення,
  • вхідні квитки,
  • дані про реєстрацію (enrolments) або ж програми, в яких зазначено за можливості назву приймаючої організації і тривалість перебування,
  • або будь-які інші прийнятні документи, що засвідчують мету візиту.

 Підтвердженням фінансового забезпечення вашої поїздки слугуватимуть:

  • готівкові кошти в євро або в іншій валюті на еквівалентну суму
  • картки міжнародних платіжних систем з коштами або достатнім кредитним лімітом. 
  • сплачене проживання та квитки (при цьому рекомендується також мати з собою відповідні кошти)
  • фінансові гарантії запрошуючої сторони (при цьому рекомендується також мати з собою відповідні кошти)

Існує таблиця фінансових вимог, визначених італійською владою, залежно від тривалості поїздки та кількості осіб, для забезпечення перебування в Італії з розрахунку на одну особу.

 

 

Турист, що їде наодинці

Подорож групою з 2 або більше осіб:

1-5 днів

269,60 євро на весь період

212,81

6-10 днів

44,93 на день

26,33

11-20 днів

51,64 на весь період + 36,67 на день

25,82 + 22,21 на день

Понад 20 днів

206,58 + 27,89 на день

118,79 + 17,04 на день

Термін перебування в країнах ЄС без візи обмежений.

В Шенгенському просторі ви маєте право перебувати не більше 90 днів за останні 180 днів (в сукупності; при цьому кількість перетинів кордону України з ЄС не обмежується).

Важливо пам'ятати, що:перший день відвідування – день в'їзду, навіть якщо ви в'їхали о 23:55 останній день відвідування – день виїзду, навіть якщо ви виїжджаєте о 00:05. При перевірці на в'їзді прикордонник може попросити для перевірки ваш зворотний квиток. Якщо тривалість запланованого перебування з урахуванням зворотної дати вильоту перевищує дозволені 90 днів за останні 180 днів, вам можуть відмовити у в'їзді.

Задекларувати своє перебування в Італії за відповідною адресою іноземець має, прибувши до Італії, протягом 8 робочих днів звернувшись в місцевий імміграційний офіс (Ufficio Immigrazione) і заповнивши модуль (Dichiarazione di presenza).     

Може бути відмовлено в перетині кордону до країн ЄС, зокрема, якщо іноземець:

• перебуває у списку осіб, що становлять загрозу суспільному порядку, суспільному здоров’ю чи внутрішній безпеці; 

• перебуває в списку осіб, в’їзд яких, хоча б до одної країни ЄС, заборонений; 

• засуджений у будь-якій країні ЄС за злочини, які передбачають кримінальне покарання у вигляді позбавлення свободи строком мінімум на один рік; 

• є об’єктом рішення про видворення з країни, яке приймається, зокрема, у випадках нелегального перебування;

• якщо стосовно нього є докази участі в злочинній діяльності чи докази наявності умислу брати участь у подібній діяльності; 

• якщо не має документів, які б достатньо підтвердили задекларовані мету, період та умови перебування під час поїздки.

З додатковою важливою інформацією можна ознайомитися на сайті «Відкрий Європу» http://openeurope.in.ua/.

Генеральне консульство України в Неаполі інформувало квестури (управління поліції) регіонів Кампанья, Базиліката, Пулья, Реджо ді Калабрія та Сицилія про набуття чинності з 11 червня 2017 року згаданого рішення ЄС із проханням інформувати причетні територіальні компетентні органи, в тому числі в міжнародних пунктах пропуску в аеропортах та морських портах Півдня Італії.

В разі потреби контактувати з консульською посадовою особою ГКУ в Неаполі з питань реалізації рішення ЄС щодо безвізового режиму для громадян України-власників біометричних паспортів:

Телефон «гарячої лінії» +39 366 102 25 85

Електронна адреса: [email protected]

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Створити...