Перейти до змісту

торт не тот


Параска

Recommended Posts

Дууууже нетиповий для звичних совкових. Так траплялося.

Щаслива нагода.

 

 

Ви мабуть не знаєте історії як його "щасливо" придумали.

Розкажу - історія чисто совкова: проіпали інгрідієнти зовсім для іншого торта. 

Нафігачили зверху крему, аби прикрити срамоту  і маєте ваш "вкус дитинства".

 

https://uk.wikipedia.org/wiki/%D0%9A%D0%B8%D1%97%D0%B2%D1%81%D1%8C%D0%BA%D0%B8%D0%B9_%D1%82%D0%BE%D1%80%D1%82

 

Одного разу кондитери забули покласти в холодильну камеру партію яєчного білка, призначеного для бісквіта. На наступний ранок начальник бісквітного цеху Костянтин Микитович Петренко за допомогою 17-річної помічниці кондитера Надії Чорногор, щоб приховати помилку колег, на свій страх і ризик переклав застиглі білкові коржі масляним кремом, посипав ванільною пудрою, прикрасив поверхню квітковим орнаментом. Так з'явився попередник торта, якому було призначено на довгі десятиліття стати візитною карткою Києва.

 

 

так шо ви тут зі своїм снобізмом трошки промахнулися.

Змінено користувачем kleynod
Link to comment
Share on other sites

Ви мабуть не знаєте історії як його "щасливо" придумали.

Розкажу - історія чисто совкова: проіпали інгрідієнти зовсім для іншого торта. 

Нафігачили зверху крему, аби прикрити срамоту  і маєте ваш "вкус дитинства".

Отож. Що я й кажу, — щаслива нагода.
Link to comment
Share on other sites

та то легенды))

 

які легенди? "У газеті Вікіпєдії написано"! (с) ЛП

 

 

для вас персонально сцилку повторюю:

 

https://uk.wikipedia.org/wiki/%D0%9A%D0%B8%D1%97%D0%B2%D1%81%D1%8C%D0%BA%D0%B8%D0%B9_%D1%82%D0%BE%D1%80%D1%82

Змінено користувачем kleynod
Link to comment
Share on other sites

які легенди? "У газеті Вікіпєдії написано"! (с) ЛП

 

 

для вас персонально сцилку повторюю:

 

https://uk.wikipedia.org/wiki/%D0%9A%D0%B8%D1%97%D0%B2%D1%81%D1%8C%D0%BA%D0%B8%D0%B9_%D1%82%D0%BE%D1%80%D1%82

перестань

Link to comment
Share on other sites

а пражский это захер "для бедных"

какао вместо шоколада

 

 

фууу....

це вже як у дітячому садку  - а я тобі навоняю під носа!....

 

А ніби ж таким рейтингом, солідна мадам....

Змінено користувачем kleynod
Link to comment
Share on other sites

нє...нє брюзжит

 

снобізм у людях не поважаю..

я хоч і не люблю київський, але якщо людина пригостить, то не буду брєзговать.

але ніколи не сказав би, що пражский то торт для плєбєїв..

Одне корито..

 

 

пс. Але найкращий то був для мене, що пекла мама - саморобні коржі і заварний крем з пакетику...

 

 

Я все сказав. 

Хау!

Змінено користувачем kleynod
Link to comment
Share on other sites

ніколи не сказав би, що пражский то торт для плєбєїв..

 

 

ничего себе перекрутил смысл  :fp1:

повторюсь, пражский это отредактированный захер, вместо дорогого шоколада насыпали дешевого какао

а критиковать чьи-то вкусы даже мысли не было

 

а про киевский - не более,чем легенда

рецепт целенаправленно разрабатывался

а сухая ореховая основа для торта тоже не вчера возникла

и,предполагаю, раньше 1957 года знакома кондитерам

Link to comment
Share on other sites

 

 

Но тут стрёмно

 

"Торт из каленых орехов."

 

Значит эти орехи уже кто-то один раз ел

Змінено користувачем Волошкин
Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Створити...