Перейти до змісту

Попрошу про допомогу. Поширте будь-ласка (решта на ваш розсуд)


Françoise

Recommended Posts

Гроші чи сам мозок не прошу, це індивідуальне рішення. Але якщо можна дайте знати  якомога більшій кількості людей.

 

Текст для сайту, не дивуйтеся трохи "книжній" викладці. Я його як раз щойно переклала на "общє-андєрстєндную"

 

Ліки від раку крові в ТОБІ !!!

ХТО МИ: БФ «Український реєстр донорів кісткового мозку»

Багато важкохворих українців (діти, молодь, дорослі люди) які потребують ТКМ від неродинного донора, залишаються без шансу на життя в Україні. Тому вони змушені шукати порятунку закордоном, втрачаючи дорогоцінний час на пошук шалених коштів та клінік, які готові їх прийняти, на пошук закордонного донора.

 Однією з причин не проведення ТКМ від неродинного донора в Україні є відсутність власного реєстру донорів кісткового мозку та доступу до світового реєстру.

Ми створені для  допомоги вирішення цієї проблеми, а саме, -  створення реєстру донорів в Україні.

Чому Ти важливий для вирішення проблеми: Кожен  українець є потенційним донором, так як має в собі ліки від раку крові та інших важких захворювань – стовбурові гемопоетичні клітини крові. Саме ці клітини здатні повністю відновити нормальне кровотворення у хворої людини. 
 

Це безпено для тебе: При заборі стовбурових клітин у сумісного донора, отримують не більше 1-5% від загального обсягу кісткового мозку. Такої кількості цілком вистачає, щоб забезпечити кровотворення пацієнта на все життя. Кістковий мозок у донора повністю відновлюється протягом декількох тижнів!!!
Тобто, людина-донор ділиться невеликою частинкою своїх стовбурових клітин, і ці клітини в донора повністю відновлюються до нормальної кількості за пару тижнів.

 

Який механізм реєстру: БФ «Український реєстр донорів кісткового мозку» підписав договір про співпрацю з німецькою лабораторією DKMS LAB, яка готова проводити аналіз українського донора по дуже вигідній ціні. Тут аналізують ДНК, яке отримане з мазка внутрішньої сторони щоки, для визначення генів сумісності людини. Ці профілі є необхідними для пошуку потенційних донорів пацієнтам, які потребують трансплантації кісткового мозку. Тільки найбільш сумісні варіанти генів як донора, так і пацієнта можуть мінімізувати ризик ускладнень після трансплантації.
Всі результати будуть зберігатися у нашому реєстрі. Це дасть можливість українському пацієнтові підібрати українського донора, що є великим шансом на успішну ТКМ,а також наповниться реєстр українських донорів кісткого мозку, що може стати стартом для швидкого запуску ТКМ від неродинного донора в Україні.
Оскільки імовірність знайти сумісного донора в реєстрі досить невелика - 1:20 000, в середньому, нам необхідно поскоріше його наповнити, щоб наші пацієнти мали змогу знайти сумісного донора у своїй базі, і щоб поскоріше запустити проведення ТКМ в Україні.

 

Ти готовий стати донором: Якщо Ти виявив бажання стати потенційним донором кісткового мозку - https://www.facebook.com/ubmdr/posts/704368389954058

 

Ти готовий підтримати проект: Якщо у тебе виникне бажання пожертвувати кошти на діяльність нашого реєстру, ми будемо дуже вдячні.

Наш рахунок : БФ «Український реєстр донорів кісткового мозку» ,

ЄДРПОУ 41961160,

МФО 338783 ПАТ КБ Приватбанк

р/р 26000055123973

Ми дякуємо за те що:

  • прочитали і поширили серед друзів;
  • допомогли фінансово або розповіли тим, які в силі підтримати фінансово наш проект;
  • стали потенційним донором.

     

 

 

Link to comment
Share on other sites

Интересно сколько гемопоэтических клеток выживает в собраном субстрате? Это же очень круто. Люди боятся пункции костного мозга. А тут сел на аппарат диализа, кино посмотрел, встал да домой пошел. Красота.

Link to comment
Share on other sites

Восхищаюсь. Я в прошлой жизни был гематологом. С варварскими методиками знаком профессионально. 

 

 

якщо вже зайшла мова, це пацієнти моєї сестри, які пережили (успішно) трансплантацію у Польщі

за "развод" я мовчу

Link to comment
Share on other sites

Я на самом деле очень рад, что научились такое делать и кому-то пришло в голову объединить две давно известные методики в одну гениальную. Донорство костного мозга  было огромной проблемой как раз из-за травматичности забора материала, ну и два дня в стационаре после этого отлежать - тоже кайфа мало. Теперь же количество доноров должно увеличиться в разы.

про "розвод" я не понял.

Link to comment
Share on other sites

там вище. Про "розвод" писали не ви.

Я у методиках не петраю зовсім бо до медицини сама ніяким боком. А сестра ваша колега. І якщо вам щось каже "City of Hope, Duerte", то вона там мала стажування і відібрали саме американці

Змінено користувачем Françoise
Link to comment
Share on other sites

Є така методика.В мене дружина в донорській службі працює.Там родина може здавати кров яку потім переробляють і отримують матеріал для кістковогомозку прищеплень.
Link to comment
Share on other sites

Roman Kuts is withand 25 others.

Друзі та колеги. Наша стоматологічна сімя Куць-Гуцалюк та небайдужі друзі ініціювали створення недержавного реєстру потенційних донорів кісткового мозку. Ми хочемо обєднати людей, які хочуть врятувати життя ближнього. Врятувати-поділившись частинкою себе, частиною своїх клітин. Ліки від лейкозів та інших захворювань, які лікуються трансплантацією кісткового мозку в середині нас. Сама донація гемопоетичних стовбурових клітин для трансплантаціі кісткового мозку схожа в більшості випадків з донацією крові (тромбоцитів) і є цілком безпечною для донора, адже його стовбурові клітини повністю відновлюються за декілька тижнів. Ми стоврюємо реєстр таких бажаючих, щоб можна було для хворого найти донора та вилікувати його. Нажаль аналіз для одного бажаючого бути потенційним донорм недешевий- коштує 52 євро. Тому це досить коштовний проект. Ми шукаємо в першу чергу людей, які готові можливо колись поділитися своіми клітинами для збереження життя ближнього. Також людей, які можуть оплатити свій аналіз. Тому, якщо ти ця людина, пиши в коменти чи приват. Якщо є запитання, пиши. Якщо є бажання профінансувати більше аналізів - пиши, якщо є бажання просто бути донором -пиши! 
Дякую!

сторінка нашого реєстру — https://www.facebook.com/ubmdr/

Link to comment
Share on other sites

  • 5 weeks later...

БФ"Український реєстр донорів кісткового мозку" 4oElnx8LAfz.png поддерживает БФ"Український реєстр донорів кісткового мозку".

Звіт діяльності № 001.

Дякуємо усім хто не залишився байдужим до нашої спільної мети. ЛІКИ ВСЕРЕДИНІ НАС. За цей тестовий період, Український реєстр донорів кісткового мозку проробив велику роботу в плані організації та відправив на типування зразки ДНК 41 потенційного донора! Вже скоро результати типування будуть у нас. За обстеження 41донора реєстр сплатив 55000грн (54761грн 53 коп). Фактично це оплата 31 потенційного донора, оскільки 10 донорів нам протипували безкоштовно, також ми отримали 200 тест-наборів безкоштовно, та придбали додатково 120 тест-наборів. Усі кошти, які ми отримали, це благодійні внески від Вас – небайдужих людей. Людей які підтримують ідею донорства кісткового мозку в Україні та створення дієвого реєстру потенційних донорів кісткового мозку. 
Якщо враховувати, що у державному реєстрі 120 донорів за 9 років роботи і фінансування державою. Ми з вами зробили третину роботи державного реєстру, за цей пробний місяць-два, і без фінансування державою! Ми надіємось, що наша діяльність підштовхне державу до реанімації державного реєстру і тоді ми зможемо разом зробити ще більше. Ми реєструємо багато людей, які хочуть стати потенційними донорами. Вони вже чекають на свої тест-набори. 
Давайте зберемось усі разом з спільною метою, і покажемо, яка має бути держава. Україна це МИ….. це кожен із нас. І ми самі створюємо те місце, де ми живемо, де будуть жити наші діти. Найважливіше це життя і здоровя людини’’!!!!! Все що потрібно це бути готовим поділитися частинкою себе, частинкою своїх стовбурових клітин-не втративши нічого….. лейкоз, лімфоми, важкі захворювання крові…їх можна побороти! 
Можливо саме ТИ зможеш врятувати чиєсь життя!!!!! 
Ну і звісно, наш проект досить коштовний, нам дуже потрібна матеріальна допомога, для того, щоб реєстр мав змогу оплатити всіх бажаючих стати потенційними донорами. Ми вдячні за будь-яку фінансову підтримку! Також дякуємо за поширення інформації, за вашу активність і небайдужість. Особлива подяка Антоніні Нижник та компанії «Медконсалтинг» за фахову безкоштовну юридичну підтримку! 
Врятувавши одне життя ви врятуєте весь світ!!!!

(Всі інші витрати було оплачено нашими особистими коштами (друк, закупівля конвертів, відправка конвертів по Україні, відправка посилок у Німеччину,і т.д)).

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Створити...