Перейти до змісту

Отак. Крім Кримської землі Путін заграбастав і море


Dilbert

Recommended Posts

"Росія знаходиться в настрої, щоб вести себе агресивно", сказав Володимир Сокор, старший науковий співробітник Фонду Джеймстаун, дослідницької групи у Вашингтоні, яка займається Євразією. "Росія вже вилучила дві бурових установки." 

 

Глобальне полювання на викопні види палива все частіше відходять  від берега, до таких місць як Атлантичний океан біля берегів Бразилії, Мексиканська затока і Південно-Китайське море. Сотні нафтових веж у Каспії, в декількох сотнях миль на схід від Чорного моря.

Link to comment
Share on other sites

У квітні 2012 року Путін , тодішній прем'єр -міністр Росії , головував на церемонії підписання угоди з Eni , італійського енергетичного гіганта , щоб дослідити економічну зону Росії в північно-східній частині Чорного моря. За оцінками Доктора Райана з Колумбії, розмір зони перед Кримською анексією був приблизно 26 000 квадратних миль , майже розмір Литви.

 

"Я хочу запевнити вас , що уряд Росії буде робити все , щоб підтримати проекти такого роду " , сказав пан Путін на церемонії підписання , повідомляє агентство Інтерфакс Росії .

 

Через місяць , фахівці з розвідки нафти на європейській нафтовій конференції зробили тривалу доповідь , назва якого: "Чи є Чорне море наступним Північним морем" У документі цитується геологічні дослідження , які досліджують води Україні , оскільки це "  дослідження має величезний потенціал " , але розглядали російську зону , як менш привабливу.

 

У серпні 2012 року , Україна оголосила угоду з Exxon  для видобування нафти і газу з надр акваторії Чорного моря України . Команда Exxon перемогла Лукойл , російську компанію. Державне геологічне бюро України сказало, що розробка родовища буде коштувати до 12 мільярдів доларів.

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Створити...