Перейти до змісту

Сепаратисти деморалізовані


ostfront

Recommended Posts

Журналіст ВолиньPost Сергій Шаповал провів у полоні у сепаратистів більше трьох тижнів. Його затримали в Донецьку 26 квітня. Затримали після того , як він спробував записатися добровольцем у народне ополчення Донбасу. Шаповал збирався потрапити в середовище сепаратистів, аби підготувати репортаж.

За словами Сергія, в рядах сепаратистів панує справжня шпигуноманія: побоюючись проникнення до своїх лав «Правого сектору», всіх добровольців допитують. Після того, як у Сергія знайшли журналістське посвідчення, його били електрошокером, а щоб електричний розряд бив сильніше, на плече клали мокру ганчірку.

Весь час допиту в сусідній кімнаті знаходилися журналісти агентства Anna News. Після катувань вони, як ні в чому не бувало, записали відео з побитим журналістом. Сергія змусили говорити про те, що у нього все гаразд і він знаходиться в Слов'янську.

Пізніше відео видалили з Youtube. Всього було записано чотири відеоролики, в яких Шаповал говорить текст, написаний сепаратистами та російськими журналістами. Вони також розсилали статті від імені Сергія, в яких сепаратистський рух намагалися виставити в позитивному світлі.

Даліі 

Link to comment
Share on other sites

"Дуже яскравий факт. Сепаратисти, які говорять, що дійдуть до польського кордону, відходять на 100 метрів від облдержадміністрації – і знімають георгіївську стрічку . Я бачив це особисто. І коли перепитав у однієї дівчини, чому так, вона відповіла: «А ти не розумієш скільки тут фашистів?»" :lol2:

Link to comment
Share on other sites

ЗВІЛЬНЕНИЙ ВОЛИНСЬКИЙ ЖУРНАЛІСТІВ ВПІЗНАВ, ХТО ЙОГО КАТУВАВ

 

Бойовика, котрий катував волинського журналіста Сергія Шаповала, який перебував у полоні у сепаратистів у Донецьку, впізнав журналіст.

Про це він розповів під час прес-конференції, що відбулася 20 травня у Луцьку.

 

Чоловік продемонстрував фото, на якому людина, яка його катувала, стоїть поряд із лідером сепаратистів Денисом Пушиліним. Сергій Шаповал повідомив, що протягом перебування у приміщенні Донецької облдержадміністрації, його били шокером, поклавши мокру ганчірку на праве плече та заламавши праву руку. 

 

Одночасно різали палець ножем та погрожували відрізати його. До того ж, журналіста били орфографічним словником української мови (за іронією долі, катівнею стала колишня редакція газети «Жизнь»). 

 

Також полоненого могли тримати протягом 2,5 днів без їжі та навіть води, тому що тим, хто його охороняв, було просто ліньки принести склянку води. Зі слів Сергія Шаповала, його підозрювали у тому, що він диверсант, адже у сепаратистів буквально ідеєю фікс є затримання шпигунів.

 

Журналіст припускає, що, можливо, людина, яка його катувала, вже загинула, тому що становище сепаратистів після так званого референдуму погіршилося.

 

http://www.volynnews.com/files/news/2014/05-20/118439/colwidth-0a18f9cb12ff3d312155402fecc12556%20(1).jpg

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Створити...