Перейти до змісту

Чому і за яких обставин ПОП буде недоторканним "священним поросям"


Faultfinder

Recommended Posts

Спочатку аксіоми.

1. Порох наразі не є самостійним політиком, він керований.

2. Порох буде Президентом доти, доки виконуватиме свої функції згідно домовленостей.

 

Тепер перейдемо до конкретики і обгрунтувань.

1. Реально Порох отримав владу військову - і саме в цій галузі він повний профан, тож приймати самостійні рішення не зможе.

2. Економічної влади у нього немає, адміністративна - через представників - зараз ефемерна, в разі запланованої ліквідації держадміністрацій вплив щезне взагалі.

3. Партійної підтримки Порох не має, від політтехнологічного проекту "Удар" в найближчий час залишаться руїни, тож вимушений буде спиратись на СИСТЕМНІ партії - "Батьківщину" і "Свободу" - які І ЗАРАЗ мають чи не всю повноту влади.

4. Порох став Президентом не ПОПРИ, а ЗА СПРИЯННЯ вищеназваних політсил, це очевидно. Згадаймо, Тимошенко кампаню майже не вела, кілька візитів на політшоу - це лише привід нагадати про себе після трирічної перерви, це імітація, а Тягнибок кампанії взагалі не вів. Але представники "Батьківщини" в багатьох випадках допомагали Порошенку, а свободовці забезпечували результат в підконтрольних областях.

5. Порошенко був вибраний і лобіювався після конкретних домовленостей із владою, яку уособлюють "Батьківщина" і "Свобода".  Потрібен був в міру слабкий, договороздатний, трохи "замазаний", тож вразливий для влади, потенційно передбачуваний і керований кандидат. Порох підійшов ідеально.

6. Найвигіднішим варіантом, звісно, була б Тимошенко, тоді влада була б абсолютно консолідованою, але антирейтинг Тимошенко, нехай і створений штучно, несправедливий, але РЕАЛЬНИЙ, міг стати небезпечним чинником, а "сюрпризи" нікому були не потрібні, занадто великою була б ціна поразки. Та й популярність Тимошенко після трирічної відсутності була замалою, а часу відновити її не було.

 

І останнє.

Наразі найцікавішим є питання майбутніх виборів до ВРУ, які є ВИЗНАЧАЛЬНИМИ для отримання реальної і довгострокової влади, а пост прем'єр-міністра є КЛЮЧОВИМ. А у цій найголовнішій події майбутнього є свій визначальний чинник - ЗА ЯКИМ ЗАКОНОМ вони пройдуть. Як відомо, діюча влада найстійливо просуває вибори по партійним спискам. Це майже гарантія їхньої перемоги. Пороху, ЯКЩО він здумає грати свою гру, це неприйнятне. Ось ми і побачимо, до якої міри він керований, скільки часу йому керувати, і зможемо зробити прогнози на СВОЄ майбутнє - погане, якщо Порох почне "війну", або обнадійливе, якщо він свідомий, або змириться...

 

Доповнення. Все може змінитися, якщо Порох почне у великих масштабах займатись тим, чим займався завжди - корупцією і рекетом. Ось тоді іміджеві втрати для влади можуть перевищити ризики втрат організаційних, і Пороха швиденько "винесуть вперед ногоми".

Змінено користувачем Faultfinder
  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Створити...