Перейти до змісту

люстрация всьо...ширка и реванш !


Darkwalker

Recommended Posts

КС зупинить люстрацію суддів?

Вівторок, 24 червня 2014, 15:05

 

 

Конституційний Суд може зупинити процес люстрації суддів, якого вимагала громадськість.

За інформацією джерел, цього тижня КС має розпочати розгляд подання 76 депутатів щодо неконституційності закону "Про відновлення довіри до судової влади в Україні".

Серед ініціаторів цього подання – головним чином представники фракцій Партії регіонів та Компартії (Дмитро Шпенов, Сергій Ківалов, Михайло Чечетов, Володимир Олійник, Петро Симоненко та інші).

Про ймовірність того, що КС у нинішньому складі може визнати неконституційним закон про люстрацію суддів, нещодавно заявив голова Ради суддів України Василь Онопенко.

За наявною інформацією, доповідачем у цій справі визначено суддю Олександра Тупицького, якого до складу КС призначив, будучи президентом, Віктор Янукович.

 

http://www.pravda.com.ua/news/2014/06/24/7029981/

 

 

Змінено користувачем Darkwalker
Link to comment
Share on other sites

 

 


представники фракцій Партії регіонів та Компартії (Дмитро Шпенов, Сергій Ківалов, Михайло Чечетов, Володимир Олійник, Петро Симоненко та інші).

 

оклыгали упыри, воспряли

Link to comment
Share on other sites

Не відомим є результат розгляду цього питання й новим президентом стосовно суддів КС, призначених за президентською квотою (Баулін і Вдовіченко).

 

 

а шо ж такоє?    ;o 

Link to comment
Share on other sites

Звільненого за порушення присяги суддю КС допустили до роботи

Четвер, 26 червня 2014, 11:43

документ

 

Звільненого за порушення присяги суддю Конституційного суду Олександра Пасенюка допустили до роботи.

Як стало відомо "Українській правді", відповідне розпорядження 24 червня видав голова КС Юрій Баулін.

У розпорядженні No 219/14 йдеться про те, що Пасенюк приступив до виконання повноважень судді Конституційного Суду України з 23 червня 2014 року.

http://img.pravda.com/images/doc/c/8/c82fe46-1.jpg  

Як відомо, 24 лютого 2014 року Верховна Рада України ухвалила Постанову № 775-VII "Про реагування на факти порушення суддями Конституційного Суду присяги судді", якою звільнила за порушення присяги суддів КС Анатолія Головіна, Михайла Колоса, Марію Маркуш, В’ячеслава Овчаренка та Олександра Пасенюка.

Вказаною постановою парламент також запропонував президенту та з’їзду суддів України звільнити за порушення присяги суддів КС, призначених за їхньою квотою, а саме: Юрія Бауліна, Сергія Вдовіченка, Василя Бринцева, Михайла Гультая, Михайла Запорожця, Олега Сергейчука, Наталю Шапталу.

Підставою для звільнення вказаних суддів КС парламент визнав ухвалення ними з порушенням закону та свого обов’язку низки резонансних рішень у період правління Януковича – зокрема, у так званій справі про парламентських "тушок", а також справі про повернення Конституції 1996 року.

 

http://www.pravda.com.ua/news/2014/06/26/7030179/

 

 

такие судьи самому нужны, да ? грядет же конституционный передел...

 

fucking failed state...

Link to comment
Share on other sites

А ось як Педро

збирається купувати тушок

 

Президент України Петро Порошенко пропонує виключити з тексту Конституції України так звану норму імперативного мандата для народних депутатів. Про це йдеться в проекті змін до Конституції.  

 

Мова йде про скасування ч.6 ст.81 Конституції, за якою повноваження народного депутата припиняються в разі невходження народного депутата, обраного від політичної партії (виборчого блоку політичних партій), до складу депутатської фракції цієї політичної партії (виборчого блоку політичних партій) або виходу народного депутата із складу такої фракції.

 

Також виключена норма про те, що повноваження народного депутата, обраного від політичної партії (виборчого блоку політичних партій) припиняються достроково у разі його невходження до фракції цієї політсили за рішенням вищого керівного органу відповідної політичної партії в день прийняття такого рішення.

 

У президентському законопроекті виключена також норма ст.83 про те, що депутатська фракція у Верховній Раді, до складу якої входить більшість депутатів від конституційної більшості в Раді, має права коаліції депутатських фракцій.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

 

ВАСУ ще раз "поновив" свого екс-голову на посаді судді КСУП'ятниця, 04 липня 2014, 14:57

документ

 
Версія для друку Коментарі1

Вищий адміністративний суд вдруге визнав незаконним звільнення судді Конституційного суду Олександра Пасенюка за порушення присяги.

Відповідне рішення суду від 27 червня, опинилось у розпорядженні "Української правди".

ВАСУ виніс ще одну (додаткову) постанову у справі Пасенюка, якою задовольнив його нові вимоги щодо повернення на посаду КС.

http://1-ps.googleusercontent.com/x/www.pravda.com.ua/img.pravda.com/images/doc/3/6/36c040a-vasu-.jpg.pagespeed.ce.6IC73ki74-.jpg   http://1-ps.googleusercontent.com/x/www.pravda.com.ua/img.pravda.com/images/doc/4/a/4a9f5c4-vasu2.jpg.pagespeed.ce.KkO6ENvZHc.jpg  

При цьому ВАСУ надзвичайно оперативно розглянув його заяву: 26 червня Пасенюк звернувся із заявою до ВАСУ, а вже на наступний день суд виніс рішення.

При цьому своїм новим рішенням ВАСУ передбачив скасувати постанову Верховної ради, якою Пасенюка було звільнено.

Крім того, ВАСУ постановив поновити Пасенюка на посаді судді КСУ, але не вказав, хто саме має вчинити такі дії.

Як відомо, 24 червня цього року Голова Конституційного суду Юрій Баулін своїм розпорядженням допустив Олександра Пасенюка до роботи "відповідно до постанови Вищого адміністративного суду України від 11 червня 2014 року".

Тоді ряд суддів КС поставили під сумнів законність вказаного розпорядження Бауліна та правомірність участі у засіданні КС Олександра Пасенюка, що крім всього іншого створює ризик визнання нелегітимними рішень КС.

До призначення суддею КС Пасенюк упродовж 2004-2011років був головою ВАСУ.

7 липня йому виповнюється 65 років, що дає йому можливість піти у відставку з посади судді КС з визначенням пенсії із заробітної плати в розмірі понад 37 тисяч гривень.

Українська правда

 

 

 

=========================

 

Пживьом па новаму !

Link to comment
Share on other sites

АП: нову Конституцію України має бути ухвалено на цій сесії Ради

 

В Адміністрації президента України очікують, що наступного пленарного тижня Верховна Рада попередньо схвалить законопроект глави держави з внесення змін до Конституції, повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Ми вважаємо, що вони (зміни до Конституції - ред.) мають бути ухвалені на цій сесії", - сказав перший заступник голови Адміністрації президента України Геннадій Зубко.

Він розповів, що на даному етапі ведуться активні консультації з депутатськими фракціями і окремими депутатами на предмет узгодження і можливого внесення правок.

При цьому Зубко застеріг від необґрунтованого гальмування ухвалення змін до Конституції.

Він також розповів, що за день до розгляду в парламенті президентський проект Конституції був спрямований до Венеціанської комісії. За його словами, відповідь Венеціанської комісії очікується за 3-4 дні до наступного розгляду проекту у Верховній Раді.

Як повідомлялося, 27 червня президент України Петро Порошенко зареєстрував у парламенті проект змін до Конституції.

Раніше заступник голови Адміністрації президента Валерій Чалий заявив, що Венеціанська комісія може надати свою оцінку президентського проекту змін до Конституції України вже до 18 липня.

Початок наступного пленарного засідання Верховної Ради заплановано на 22 липня.

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Створити...