Перейти до змісту

Італія проти санкцій


Gorbatii

Recommended Posts

Італія стає головним опонентом ідеї введення нових санкцій проти Росії, пише Financial Times. У цих намаганнях Риму доведеться протистояти цілій низці країн, які на саміті у Брюсселі, як очікується, закликатимуть до жорстких заходів. Серед них – Німеччина, Велика Британія, Швеція, Данія, Польща, Румунія та країни Балтики.


На відміну від них, Італія закликатиме до більш дипломатичних кроків.







"
Європейські торговельні зв'язки із Росією майже у 12 разів сильніші, ніж американські
"




Financial Times








"На думку Рима, ЄС має зосередитися на тому, щоб допомогти пану Порошенку домогтися миру та підтримати Київ у переговорах із "Газпромом" щодо ціни на газ. Італія додає, що було б нерозумно провокувати Москву санкціями, особливо з огляду на те, що Київ у п'ятницю має підписати суперечливу торговельну угоду із ЄС", - зазначає газета.


На подібних позиціях стоїть і кілька інших країн, серед яких Австрія, Іспанія, Кіпр, Греція, Словаччина, Угорщина та Болгарія.


"Загалом же, країни ЄС непокояться через можливі наслідки економічної битви з Росією, яка постачає 30% газу у Європу. Європейські торговельні зв'язки із Росією майже у 12 разів сильніші, ніж американські. Але критики кажуть, що італійський уряд особливо непокоїть вплив санкцій на енергетичну компанію Eni та фінансову UniCredit", - наголошує Financial Times.


 



НАТО допоможе Україні
 

Про зустріч міністрів закордонних справ країн НАТО, в якій брав участь і новопризначений очільник українського МЗС Павло Клімкін, пише газета "День".


Ситуація в Україні була головним пунктом порядку денного зустрічі, повідомляє видання.







"
Росія не виконує міжнародні договори і використовує новий тип війни
"




Андерс Фог Расмуссен








З цієї теми розпочинали фактично всі: і генеральний секретар НАТО Андерс Фог Расмуссен, і голови всіх 28-ми міністерств. Генсек наголосив, що "російська агресія призвела до перегляду стосунків з Москвою". "Росія не виконує міжнародні договори і використовує новий тип війни", - наголосив він. Виходячи з цього, генсек заявив: "НАТО допоможе Україні."


Якою ж буде підтримка України? - запитує "День". "Прямих відповідей представники НАТО уникали. Загалом йдеться про матеріальну, технічну, фінансову, освітню допомогу. Вони зазначали, що іншої допомоги бути не може, бо Україна не член альянсу", - зазначає газета.


Перебуваючи в Брюсселі, можна було переконатися, що НАТО прагне допомогти, але вирішувати проблему мають самі українці, пише газета. "Захід просто неготовий симетрично реагувати на запропоновані Росією методи в геополітиці. Кремль діє не за правилами. І поки виграє", - підсумовує "День".


Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Створити...