Перейти до змісту

В Одеській області міліція затримала журналістів, які досліджували прояви сепаратизму у регіоні


gorodok

Recommended Posts

В Одеській області міліція затримала журналістів, які досліджували прояви сепаратизму у регіоні
25.07.2014 09:37
 
http://www.telekritika.ua/doc/images/news/archive/2013/96199/i150_ArticleImage_96199.jpg

Журналістів одеського телеканалу «Первый городской» Володимира Юр'єва і Дмитра Долматова, які вели 24 липня зйомки в Болградському районі Одеської області, співробітники міліції на чолі з начальником райвідділу Володимиром Бачуром змусили припинити роботу, затримали, обшукали службовий автомобіль і протягом кількох годин «відбирали пояснення» про мету приїзду та зустрічей з мешканцями району. Про це повідомляє «Укрінформ».

 

Керівник знімальної групи Володимир Юр'єв повідомив, зщо «під час відрядження ми хотіли перевірити, чи відповідає дійсності інформація про напружену ситуацію в Бессарабії, в тому числі про прояви сепаратизму і протидію йому з боку держслужбовців та правоохоронців».

 

«Однак зустрічі з мешканцями Болграда по суті лише підтвердили небезпечну тенденцію, - зазначив тележурналіст. - Довелося, зокрема, з подивом спостерігати, що над деякими будівлями майорять російські триколори, на транспортних засобах чимало так званих" георгіївських стрічок". І під час бесіди переконатися, що керівництво райдержадміністрації не занепокоєне вивішуванням російських прапорів, тут це не вважають правопорушенням», - зазначив журналіст.

 

На думку Володимира Юр'єва, прибуття одеської знімальної групи та записи інтерв'ю з болградцями викликало, чиєсь невдоволення. «За нами було організовано стеження - силами співробітників охоронної фірми та міліції. Зрештою, зйомки зірвали під приводом пошуку закладеного в автомобілі вибухового пристрою, причому не залучаючи фахівців-вибухотехніків. У підсумку бомбу, звісно, не виявили, але порадили нам покинути Болград», - заявив журналіст.

 

В Одеському обласному управлінні МВС зрив роботи знімальної групи виправдали і коментарі «Укрінформу» «складною оперативною ситуацією в Бессарабії». За словами начальника ЦГЗ ГУ МВС в Одеській області Володимира Шаблієнка, «оскільки в РВВС надійшла інформація про вибухівку в автомобілі журналістів, міліція відреагувала негайно і за повною програмою».

 

Нагадає 11 червня в Одесі на пляжі «Отрада» стався напад на знімальну групу телеканалу «Первый городской» під час зйомок розслідування про платні закриті пляжі. Журналісти написали заяви до міліції та передали відеоматеріали.

 

http://www.telekritika.ua/profesija/2014-07-25/96199

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Створити...