Перейти до змісту

Поплавський багато років заробляв на схемі з "клоном" державного університету культури, платно навчаючи студентів у своєму приватному вузі


Сорока

Recommended Posts

Поплавський багато років заробляв на схемі з "клоном" державного університету культури, платно навчаючи студентів у своєму приватному вузі.

 

Як повідомило джерело ZN.UA у Міністерстві освіти і науки, сьогодні Акредитаційна комісія при МОН анулювала ліцензію Приватного вищого навчального закладу "Київський університет культури", засновниками якого є ректор Михайло Поплавський з сином. Рішення було прийнято одноголосно, відзначило джерело. Примітно, що раніше до цієї комісії входив і сам Поплавський.

 

Про схему з використанням Поплавським приватного "клона" Київського державного національного університету культури і мистецтв стало відомо завдяки журналістському розслідуванню Марії Землянской зі "Слідство.Інфо".Згідно з цією схемою, Поплавський, будучи ректором національного університету культури, створив свій приватний виш із фактично такою ж назвою - Приватний вищий навчальний заклад "Київський університет культури", відомий як КУК. Його засновником стало ТОВ "Укрконцерт", засновниками якого, у свою чергу, є сам Поплавський з сином Олександром.

 

Студенти перші три курси числилися в КУК, за що платили чималі гроші. Однак за фактом навчання проходило на базі державного вишу. Тобто за такої схеми "справжній" університет культури щорічно недоотримував десятки мільйонів, які заробляв Поплавський.В кінці жовтня цього року КУК звернувся до Міносвіти з проханням провести чергову акредитаційну експертизу (перевірку кожної спеціальності, яку необхідно проходити кожні п'ять років, інакше виш можуть позбавити ліцензії). Остання акредитація приватного "Київського університету культури" датована червнем 2010-го року. В січні 2014-го вишу була продовжена ліцензія. На обидва документа "добро" дав колишній міністр Дмитро Табачник.

 

Експертна комісія МОН прийшла з перевіркою за вказаною адресою в установчих документах. Однак виявилося, що виш фізично не існує, а тільки на папері.

 

Сцуко.. :fp1: ...ну  что  мы за страна такая.......

Змінено користувачем Сорока
Link to comment
Share on other sites

да никак его, параска, не притянут. вот бы сделали этим кандидатам

люстрацию, а так у нас, как всегда, все через жопь: люстрированные

не могут нигде 10 лет работать на госслужбах, кроме избирательных

должностей. при этом есть денежный ценз. то есть, если ты последняя

падла и набрал взяток или наворовал денег, то у тебя все равно есть

шансы избраться и ты имеешь на это право, в то время как масса других

честных людей просто не имеет такого бабла и поетому шансофф - нуль.

Змінено користувачем лесица
Link to comment
Share on other sites

о, якраз хотіла запостити. Там феєрична схема - лошари платили Поплавському в кишеню, а на пари ходили в державну лавку. Журналісти нарахували 22 млн. на рік.... просто так.

Link to comment
Share on other sites

:(  От бля...

А как же теперь мы будем жить?...

Без парикмахеров, с универовской корочкой?...

да никуда они не денутся...просто корочки теперь будут от настоящего универа )))

Link to comment
Share on other sites

 

Нарешті в Україні буде культура, бо з юного орла видрали всі пірья разом з ліцензією...

 

"Малувато буде." В давні добрі часи таким добродіям ніздрі виривали. "От нам би так".

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Створити...