Перейти до змісту

Греко-Католики, Католики, як вам ваш новий Папа?


outsider

  

24 користувач проголосував

  1. 1. Які враження у вірних від Папи?

    • Чудово!
    • Ніяк
    • Погано!
    • Не визначився


Recommended Posts

Він просто чудовий!

Читаю його нариси, статті, вітання і хочу сказати, що то є вибір Господній. Він сподобався мені ще з самого початку, коли відмовився від багатьох привілей,  і наскільки це можна було в його положенні взяв на себе самі найменші витрати.

Іоан Павло другий для мене був і є НАЙБІЛЬШИМ Папою після апостола Петра, тому що в ньому, як і в мені і багатьох нас є частиночка українства, тече українська кров. Читала про нього багато і то є грандіозна постать на цій Землі.

 

Бенедикт теж мені подобався, в нього є багато що написано для людства і сама цікава його робота це "Ісус з Назарету". Цу книгу можу порекомендувати кожній людині, незалежно віруюча вона чи ні.

Кожний Папа на цій землі є вибір Господа для якогось певного завдання. Іоан павло другий став найбільшим посередником між Богом і людьми і привернув до віри мільйони.

 

Франциск буде покровителем бідних і зараз теж виконує свою міссію для людей. А ще він дуже переймається подіями в Україні.

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

А що там на рахунок недавньої заяви понтіфіка де він закликає прийняти Церквою, змиритись з  нетрадиційними меншинами?

Я не католик, але чув про такі недавні заяви папи...

Змінено користувачем Мавр
Link to comment
Share on other sites

А що там на рахунок недавньої заяви понтіфіка де він закликає прийняти Церквою, змиритись з  нетрадиційними меншинами?

Я не католик, але чув про такі недавні заяви папи...

Це неправда.Спотворюють інформацію, а насправді ось що він сказав.

 

Оновлення Церкви і суспільства через призадуму над сім’єю. Папа Франциск взяв участь в молитовному чуванні в наміренні Синоду Єпископів про сім’ю

05/10/2014
SHARE:
 

Також і в так званій індивідуалістській культурі, «яка вироджує та вчиняє мимолітними» будь-які особові зв’язки, «в кожному, народженому від жінки» залишається живою потреба «стабільності, відчинених дверей, когось, з ким можна розділити творення життєвої історії». Цими словами Папа Франциск описав потребу сім’ї, промовляючи до учасників чування напередодні відкриття Синоду Єпископів, яке 4 жовтня 2014 р. ввечері організувала Італійська Єпископська Конференція.

 

«Спільність життя, яке приймають чоловік та дружина, їхня відкритість на дар життя, оберігання одне одного, зустріч та пам’ять між поколіннями, виховний супровід, передавання християнської віри дітям: завдяки всьому цьому сім’я завжди залишається неперевершеною школою людяності, незамінним вкладом у справедливе та солідарне суспільство», – сказав Святіший Отець.

 

Кілька пар на початку чування поділилися свідченнями про переживання різних ситуацій, про проблеми й труднощі, які покликані долати родини і ті, хто готуються до подружжя. Перед обличчям цих житейських контекстів, з нагоди початку синодального зібрання, названого ним «шляхом духовного й душпастирського розпізнавання», Наступник святого Петра заохотив всіх «шукати те, чого Господь сьогодні вимагає від Своєї Церкви», тобто, «відкрити вуха на биття цього часу, відчути аромат сучасних людей», так, щоби пройнятися їхніми «радощами, надіями, смутком і тривогами». Лише тоді, за словами Папи, «зможемо з вірогідністю передавати далі добру новину про родину».

 

Як зауважив Святіший Отець, у Євангелії знаходимо силу й лагідність, «здатні перемогти все, що є причиною нещастя і насильства». «У Євангелії, – сказав він, – існує спасіння, яке напоює найглибші потреби людини! Ми, як Церква, є знаком і засобом, живим і дієвим таїнством цього спасіння – плоду Божого милосердя і Його благодаті», – сказав він.

 

Папа закликав молитися за Синодальних Отців, просячи у Святого Духа «дару слухання» Божої волі й голосу народу, дару «щирого, відкритого та братерського обговорення, що допоможе з душпастирською відповідальністю прийняти запити, які несуть з собою ці епохальні зміни». Слід також просити «дару погляду», бо якщо дійсно бажаємо «перевірити свої кроки на ґрунті сучасних викликів», вирішальною умовою є «зберегти погляд, зосереджений на Христі Ісусі, перебувати у спогляданні й адорації Його обличчя». На думку Святішого Отця, якщо наслідувати Ісусів спосіб мислення, життя та творення взаємин, то не виникне труднощів у тому, «щоб перекласти синодальні напрацювання у вказівки й програми для душпастирства».

 

«Наше слухання і наша дискусія про сім’ю, стануть провидінною нагодою для оновлення Церкви і суспільства за прикладом святого Франциска. У радості Євангелія віднайдемо ритм примиреної та милосердної Церкви, бідної та приятельки бідних, Церкви, здатної з терпеливістю і любов’ю перемогти скорботи і труднощі, які походять ззовні та зсередини», – підсумував Папа, побажавши подиху «вітру П’ятидесятниці» над синодальними працями, Церквою та людством, щоби розв’язати вузли, які стають на перешкоді зустрічі між особами, зцілити кровоточиві рани і наново запалити надію.

Link to comment
Share on other sites

А когда будем праздновать рождество вместе? Греки и болгары хоть и православные, а отмечают рождество 25 декабря. А мы, что хуже греков или все оставят как в кацапстане, тупо на две недели позже?
  • Upvote 3
Link to comment
Share on other sites

А когда будем праздновать рождество вместе? Греки и болгары хоть и православные, а отмечают рождество 25 декабря. А мы, что хуже греков или все оставят как в кацапстане, тупо на две недели позже?

Яростно плюсую

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

О, вже й мене приплів. Бордер, закусюй!

Фома, може я щось й призабув, але здається так і було. Якщо хочеш, то можу підняти повідомлення Аутсайдера, та відновити картину повністю. Хоча сенсу в цьому не бачу. Може теперішня відсутність Аутсайдера ніяк не пов"язана з тою вашою сваркою, може в нього просто часу зараз нема на форум.

Все може бути.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Сьогодні виповнюється два роки понтифікату Папи Франциска.

Пригадаємо, як це було.

«Браття і сестри, добрий вечір!», – це незвичне привітання пролунало 13 березня 2013 р. з уст новообраного Єпископа Рима, який вийшов, щоб уділити своє перше благословення вірним, які заповнили площу Святого Петра у Ватикані, очікуючи результатів Конклаву. «А тепер хочу дати вам своє благословення, але спочатку хочу вас попросити однієї ласки. Перше, ніж єпископ поблагословить свій народ, прошу вас помолитися до Господа Бога, щоб мене поблагословив». Папа попросив в тиші помолитися, і площа, яка перед тим здавалася невгомонною, стихла.

Вже з перших хвилин свого понтифікату Папа Франциск показав свій безпосередній, прямолінійний простий характер. У ньому відразу проявилися риси пастиря, який звик творити безпосередні взаємини з людьми, не даючи себе зв’язати протоколами, церемоніями та формальностям.

Як Глава Католицької Церкви, Єпископ Рима постійно наголошує на тому, що Церква повинна бути місійною. Адже якщо би Апостоли, отримавши дар Святого Духа, залишилися у світлиці, то Церква були би Церквою оцієї світлиці. Вони ж, натомість, «вийшли у світ». Необхідність Церкви «виходити назовні» є одним з найчастіше повторюваних закликів Папи Франциска, адже, як він пригадує, «місійний порив належить до її природи».

Протягом цих двох років Святіший Отець 14 разів залишав Ватикан з душпастирськими подорожами, сім з яких були в Італії і 7 – за межі Італії, відвідавши 10 країн.

Першим виїздом Папи Франциска в Італії були відвідини острова Лампедузи, який відомий з того, що тут знаходять притулок біженці з Північної Африки, а його сумна слава пов’язана з тим, що часто біля його берегів трапляються жахливі аварії з численними жертвами, пов’язані з тим, що ці подорожі через Середземне море здійснюються на невідповідних плавзасобах. Першим міжнародним візитом була участь у Всесвітньому дні молоді в Ріо-де-Жанейро в Бразилії.

Ці подорожі для Папи Франциска, насамперед, є нагодою для проголошення Євангелія. Він вирушає у різні частини світу, щоб конкретно і безпосередньо проповідувати Христа. Ще однією метою можна назвати заклики до шуканння спільного добра через сприяння мирові й підтримку соціальної справедливості. Крім уваги до периферії, подорожі Папи Франциска позначанні сильним наголосом на «культурі зустрічі», зокрема, у сфері екуменічного та міжрелігійного діалогу. Такі візити, крім того, не обходяться без вияву уваги до тих, кого відкинено за борт суспільства, а з уст Святішого Отця линуть постійні заклики до подолання «культури відкинення».

Окремої згадки заслуговують відвідини Єпископом Риму своїх парафій, які стають нагодою для безпосереднього контакту зі своєю паствою. Папа Франциск не лише очолює Святу Месу, під час якої виголошує проповідь без заздалегідь приготованого тексту, але безпосередньо спілкується з представниками різних парафіяльних дійсностей, відповідає на запитання дітей і підлітків та сповідає. Так Папа впроваджує у життя свою пораду, дану пастирям, які повинні «мати такий запах, як їхні вівці».

Папа Франциск постійно просить про молитву. І сьогодні, в другу річницю його обрання, маємо додатковий стимул, щоб виконати це його прохання.

За матеріалами: Радіо Ватикану



Джерело: CREDO

 

Змінено користувачем honey flower
Link to comment
Share on other sites

До речі, а куди Аут пропав, ніхто не знає?

 

Він наче просив ліквідувати свій аккаунт після чергової дурнуватої срачної теми від Фоми.

Він у війську  вже більше місяця.

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Створити...