Перейти до змісту

шо за космическая юхня?


Гість paraskaa-W

Recommended Posts

Українська влада вирішила продовжити співпрацю з Росією в галузі космосу: дніпропетровський Південмашзавод обслужить два старти ракет "Зеніт" з космодрому "Баконур.


Крім того, українська сторона підтвердила намір запустити свій супутник мовлення "Либідь" з допомогою Роскосмосу, - повідомляють Известия.


Гендиректор Південмашзаводу Сергій Войт підтвердив відправлення групи фахівців для обслуговування запусків "Зенитів" з Байконура в липні цього року.


"Нами отримано від української влади всі дозвільні документи, необхідні для того, щоб направити групу технічних фахівців для обслуговування запуску ракети "Зеніт" з Байконура в липні цього року", - заявив Війт.


"Це мирний космос, і в цій сфері ми співпрацю з Росією продовжимо. Що стосується запуску супутника "Либідь", ми й надалі плануємо запустити його з Байконура. Ракета для цього пуску нами фактично завершена, залишилося тільки отримати з Росії двигун і систему управління", - додав він.


У Роскосмосі не стали офіційно коментувати стосунки з українськими підприємствами, зазначивши, що тут по багатьом моментам є невизначеність.


Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Створити...