Перейти до змісту

а хто дома чаклує на індукційній плиті?


Recommended Posts

;o

 

чому дивуєтесь? в Європі вже більш і купити не можна нічого іншого :girl_sigh:

Змінено користувачем ценительница алей
Link to comment
Share on other sites

 

 

Керамічною дуже задоволений :)

1) не сильно пригорає, наприклад, молоко, яке збігло, тощо?

2)відчутна різниця в часі приготуванні в порівнянні з газовою?

Link to comment
Share on other sites

Индукционка рулит безмерно. Обычная стеклокерамика, по сравнению с ней, очень медленная и неэффективная.

 

p.s.: нужна специальная посуда 

Змінено користувачем dmp
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Индукционка рулит безмерно. Обычная стеклокерамика, по сравнению с ней, очень медленная и неэффективная.

 

p.s.: нужна специальная посуда 

 

так...  все вірно, рулить...    але є і деякі мінуси: хочу вияснити наскільки вони вагомі:

1) кажуть, що жужжить(гуде)

2)наявність додаткового магнітного поля на кухні

 

ну те, що новий комплект посуду потрібно, то таке...

 

Link to comment
Share on other sites

индукционная - Ок. и чем дороже - тем  лучше

 

1) кажуть, що жужжить(гуде)

2)наявність додаткового магнітного поля на кухні (не смущает?)

просто я людина, яка принципово і мікроволновку ніколи і не збиралась купувати :shuffle:

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Вполне :)

 

сильно пригорає молоко, тощо? бо ж поверхня досить сильно нагрівається і повільно охолоджуєтся(в порівнянні з індукційною)

Link to comment
Share on other sites

Навряд чи чавунну сковородку можна назвати "спеціальною".  :)

 

так, посуда потрібна спеціальна однозначно, і вона недешева...   але ми в тому віці, коли ще півжиття попереду ;)

 

http://g-ecx.images-amazon.com/images/G/03/kitchen/2012/aplus/wmf/Transtherm.jpg

Змінено користувачем ценительница алей
Link to comment
Share on other sites

ну... у меня нет чугунной сковородки :) Наверное и к лучшему, жена вспыльчивая...

 

можна повторю запитання?

1) кажуть, що кожна індукційна жужжить(гуде) -  деякі більше/деякі меншe, - сильно на нерви діє?

2)наявність додаткового магнітного поля на кухні - не напрягає знання про це?

 

Змінено користувачем ценительница алей
Link to comment
Share on other sites

 

 


2)наявність додаткового магнітного поля на кухні - не напрягає знання про це?

 

Принаймні, людям з кардіостимуляторами не рекомендується наближатись до індукційної плити.

Link to comment
Share on other sites

Принаймні, людям з кардіостимуляторами не рекомендується наближатись до індукційної плити.

 

оце мене і напрягає...   що людям із кардиостимулятором муляє, те і здоровим не вітаміни, нє? 

фізики є тут? :nose3:

 

Link to comment
Share on other sites

можна повторю запитання?

1) кажуть, що кожна індукційна жужжить(гуде) -  деякі більше/деякі меншe, - сильно на нерви діє?

2)наявність додаткового магнітного поля на кухні - не напрягає знання про це?

 

 

Нет, не напрягает. Если куховарить фанатично, на всех конфорках, то иногда дополнительно включается вентилятор обдува электроники, но не раздражает. Там есть другие забавные физические эффекты: например крайне быстрое вскипание воды или молока,  когда еще секунду назад была тишина и спокойствие, отвернулся форум почитать, а тут революция, бурление и вся кухня в молоке :)

 

КПД плиты очень высокий,  т.е. электромагнитное поле отдает свою энергию на жарку мяса и кипячение воды. Опасно в теории только включение магнитного поля без кастрюли, но современные плиты это блокируют. 

Змінено користувачем dmp
Link to comment
Share on other sites

Нет, не напрягает. Если куховарить фанатично, на всех конфорках, то иногда дополнительно включается вентилятор обдува электроники, но не раздражает. Там есть другие забавные физические эффекты: например крайне быстрое вскипание воды или молока,  когда еще секунду назад была тишина и спокойствие, отвернулся форум почитать, а тут революция, бурление и вся кухня в молоке :)

 

КПД плиты очень высокий,  т.е. электромагнитное поле отдает свою энергию на жарку мяса и кипячение воды. Опасно в теории только включение магнитного поля без кастрюли, но современные плиты это блокируют. 

 

 

ок, дякую...  буду тепер так думать, бо хочеться таки індукційну :rotate:

Link to comment
Share on other sites

 

 


сильно пригорає молоко, тощо?

Та не дуже. Принаймі можна відшкрести лезом, що в магазині продається для таких випадків :)

 

 

 


1) кажуть, що кожна індукційна жужжить(гуде) -  деякі більше/деякі меншe, - сильно на нерви діє?

Коли в вас витяжка працює при цьому, то й не почуєте.

Link to comment
Share on other sites

 

 


оце мене і напрягає...   що людям із кардиостимулятором муляє, те і здоровим не вітаміни, нє? 

Нє. Там прикол саме в тому, що воно муляє не людину, а кардіостимулятор.

А людині то до одного місця. :)

Link to comment
Share on other sites

"Савєтска" чавунна сковорода чудово підходить. Перевірено...

ы не лише чавунна. В мене родичі успішно емальований посуд використовують. Я коли побачив був безмежно здивований

Link to comment
Share on other sites

ы не лише чавунна. В мене родичі успішно емальований посуд використовують. Я коли побачив був безмежно здивований

Подходит абсолютно все, к чему липнет магнит. (курс физики, токи Фуко)

Уже восемь лет пользую индукционку, ничего лучше в природе не существует.

Link to comment
Share on other sites

можна повторю запитання?

1) кажуть, що кожна індукційна жужжить(гуде) -  деякі більше/деякі меншe, - сильно на нерви діє?

2)наявність додаткового магнітного поля на кухні - не напрягає знання про це?

 

магнитное поле от холодильника и фена намного больше, чем от микроволновки.

газовая плита самая эффективная по теплоотдаче.

остывают практически одинаково, что кермаика, что индукция. 

надо еще уточнить по уровню регилировки мощности. у керамики - просто супер! у меня 10 градаций.

чистится великолепно. через три года - как новая.

керамику желательно брать с металлической окантовкой. чтобы не ломались края при сдигании посуды за край поверхности

Link to comment
Share on other sites

Навряд чи чавунну сковородку можна назвати "спеціальною".  :)

и старый мамин набор эмалированных кастрюль )))

на даче индукционка уже лет 5

последняя сломалась, новую купилинашу

 

ЗЦЫ у меня дежавю

мы точно об этом раньше гне говорили?

Link to comment
Share on other sites

газовая плита самая эффективная по теплоотдаче.

остывают практически одинаково, что кермаика, что индукция. 

надо еще уточнить по уровню регилировки мощности. у керамики - просто супер! у меня 10 градаций.

 

 

КПД газовой плиты 30-40%, керамики - 70%, индукции - 90%

 

остывают одинаково в соответствии с уравнением Ньютона, но вот индукционная не нагревается так, поэтому становится холодной гораздо быстрее :)

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Принаймні, людям з кардіостимуляторами не рекомендується наближатись до індукційної плити.

 … не рекомендується наближатись до працюючої індукційної плити ближче 50см, але коли плита працює, то майже все поле поглинається посудом, забираєш посуд -- плита випинається.

 

Дещо гудуть дешеві "переносні" плити, панелі майже не чути, хоча зрозуміло звук трохи є, але газ горить "голосніше".

Регуляторів менше ніж на 10 ступнів -- не бачив.

Взагалі -- рекомедую! Користуємося вже років 5. Дуже задоволені.

 

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Створити...