Перейти до змісту

Цікаво, чи зараз щось змінилося?


Бартка

Recommended Posts

http://www.dw-world.de/dw/article/0,9876,2470702,00.html

http://www.silanaroda.com/index.php?itemid=3441&mode=full

 

На польові роботи до Харківської області щорічно приїздять десятки механізаторів та слюсарів із західних областей країни. Місцеві робітники відмовляються працювати, надаючи перевагу фінансовій допомозі з безробіття, а не зарплаті.

 

Як повідомив голова Балаклійської райдержадміністрації Анатолій Кваша, багато кваліфікованих механізаторів та слюсарівперебувають на обліку в центрі зайнятості, отримуючи суттєву фінансову підтримку від держави. І для того, щоб виконати польові роботи, керівництво району змушене кожного року запрошувати десятки представників названих професій з західних областей України.

 

Проблема є дуже нагальною, підкреслив Анатолій Кваша: ”Законодавство недосконале, і дозволяє жити за державний кошт не тільки тим, хто справді цього потребує. І для таких ”безробітних” люди, які приїхали з західних областей - городи полють у вільний від основної роботи час! Такі речі не можна назвати політикою здорового глузду”.

 

Вирішення проблеми голова Балаклійського району бачить в ініціюванні урядом законів, які б створювали мотивацію до праці і запобігали свідомому ”безробіттю, яке оплачується за державний кошт”.

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Створити...