Перейти до змісту

Эбаноидзе отказался работать в Кабмине


ЦеDzip

Recommended Posts

Ищут козлов отпущения, а я не хочу им быть – грузин Джаба Эбаноидзе о том, почему он отказался работать в Кабмине

 

http://m.nv.ua/publications/ishchut-kozlov-otpushcheniya-a-ya-ne-hochu-im-byt-gruzin-dzhaba-ebanoidze-o-tom-pochemu-on-otkazalsya-rabotat-v-kabmine-49240.html

 

:nose3:

Link to comment
Share on other sites

и Мерило

 

Мерило пояснила, чому пішла від Абромавичуса

Екс-радниця міністра економіки Айвараса Абромавичуса Яника Мерило підтвердила, що з квітня не є його радником, однак вона працює із іншими міністерствами.

Про це вона розповіла сайту "24".

"Я була радником на громадських засадах, тому не називала б мій відхід "відходом з уряду". Для мене уряд - це міністри і заступники міністрів, я була просто радником без будь-яких повноважень. Не думаю, що це знакова подія", - сказала Мерило.

Вона додала, що вже місяць не радить Абромавичусу, але натомість через ICT Competence Center працює з кількома міністерствами, допомагаючи у створенні електронного уряду.

"Мій відхід був пов'язаний з тим, що для досягнення мети - побудови електронного уряду, ефективніше працювати не з одним міністерством, у якого обмежені у цій сфері повноваження, а співпрацювати з усіма, у яких є інтерес створювати електронні послуги та рішення", - наголосила Мерило.

Вона також зазначила, що її настрої залишаються "позитивно бойовими", а відхід від порад міністру економіки лише позитивно вплинув на ініціативи щодо електронного уряду.

Нагадаємо, у понеділок стало відомо, що радниця міністра економіки Айвараса Абромавичуса естонка Яника Мерило пішла з цієї посади.

Як відомо, Мерило від січня працювала радницею Абромавічуса з інвестиційної діяльності та займалась запровадженням електронного урядування.

14 травня у Мінекономіки відбулось ще одне гучне звільнення: з міністерства пішов знаний економіст Саша Боровик, який мав бути призначеним заступником міністра, але так і не дочекався схвалення прем'єром Арсенієм Яценюком.

 

 

Навіть якщо її звідти "пішли", її позиція викликає лише повагу на відміну від істерик афериста Боровика. Тому думаю у неї в уряді може бути майбутнє.

Link to comment
Share on other sites


MEMO FROM KIEV
In Ukraine, Corruption Concerns Linger a Year After a Revolution
President Petro O. Poroshenko at his inauguration in Kiev last year. He promised to end corruption, but his government faces misconduct charges.
SERGEI SUPINSKY / AGENCE FRANCE-PRESSE — GETTY IMAGES
 
By DAVID M. HERSZENHORN
MAY 17, 2015

KIEV, Ukraine — The country is on the cliff of bankruptcy. A spate of politically motivated killings and mysterious suicides of former government officials has sown fear in the capital. Infighting has begun to splinter the pro-European majority coalition in Parliament. And a constant threat of war lingers along the Russian border.

A year after the election of Petro O. Poroshenko as president to replace the oustedViktor F. Yanukovych, and six months after the swearing in of a new legislature,Ukraine remains deeply mired in political and economic chaos.

“Poroshenko, whether you like him or not, he’s not delivering,” said Bruce P. Jackson, the president of the Project on Transitional Democracies, an American nonprofit group. “The Ukrainian government is so weak and fragile that it is too weak to do the necessary things to build a unified and independent state.”

Efforts to forge a political settlement between the government in Kiev and Russian-backed separatists who control much of the eastern regions of Donetsk and Luhansk have hit a deadlock over procedural disputes, despite a cease-fire in February calling for decentralization of power and greater local autonomy as the linchpins of a long-term accord.

 
Show Full Article

 

Link to comment
Share on other sites

Український уряд саботує боротьбу з корупцією – The New York Times

18 травня 2015, 13:31

Європа розчарована діями української влади – економіка країни продовжує йти на дно, падіння ВВП досягло 17,6% тільки в першому кварталі 2015 року, а тотальна корупція, з якою так несамовито обіцяли боротися Президент і прем'єр-міністр, набирає божевільних обертів.

Через тривалий політичний та економічний хаос європейські союзники України все більше і більше розчаровуються повільними темпами змін в країні, констатують журналісти виданняThe New York Times, пише «Слово і Діло».

На думку президента Проекту перехідних демократій (американської некомерційної організації) Брюса Джексона Піткерна, вся справа в українському уряді, який «занадто слабкий і крихкий, щоб зробити необхідні речі, які допоможуть побудувати єдину і незалежну державу».

«Ми не маємо зараз просто російську агресію щодо жертви України. Ми маємо передбачувано агресивну Росію проти непередбачуваної та ненадійної України. Україна розглядається нині як країна, якій не можна довіряти. Що говорить ЄС: де децентралізація? Де виконання зобов'язань? Де реформи?», – зазначає Джексон.

Поряд з цим, новій владі України, зокрема, Президенту Петру Порошенку і прем'єр-мініструАрсенію Яценюку досі не вдалося виконати своїх обіцянок щодо викорінення повальної корупції в країні. Більше того, високопоставці й самі опиняються в епіцентрі корупційних скандалів, як це було з главою Кабміну, якого екс-глава Держфінінспекції Гордієнко звинуватив у розкраданні більше 325 млн дол бюджетних коштів.

До того ж, жоден з десятків мільярдів доларів, вкрадених екс-президентом Януковичем і його найближчими соратниками, досі не повернуто до скарбниці України, як не арештовані і самі представники колишньої влади – корупційні розслідування проти екс-чиновників і керівників держкомпаній значною мірою застопорилися.

Не дивно, що через такі далеко не професійні дії уряду, нинішня влада України практично позбулася довіри і власних громадян.

Втім, розчарування можна очікувати, кажуть аналітики. «Минув рік, всі завжди розчаровуються після будь-якого революційного перевороту, це твердження закону соціальної науки», – вважає професор Стенфордського університету і колишній американський посол в Росії Майкл Макфол, який до того ж є експертом з революцій.

«Такого ніколи не було, коли люди кажуть: «О, справи йдуть навіть краще, ніж я думав. Завжди – «уряд робить недостатньо». Завжди – «реформи йдуть повільно». Я вражений низкою реформ, які вже пройшли. Я думаю, що Захід недооцінює цього», – заявив Макфол.

Українські ж чиновники продовжують годувати своїх громадян обіцянками, запевняючи, що ненависна корупція все ж таки буде викорінена. Особливу надію влада покладає на новостворене Антикорупційне бюро, яке, як очікується, нарешті дозволить посадити за ґрати чиновників-корупціонерів, що досі уникали покарання

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Створити...