Перейти до змісту

Recommended Posts

Украина попросила французский телеканал не показывать фильм про Майдан
Посольство Украины в Париже обратилось к руководству Canal+ с просьбой снять с эфира 1 февраля документальный фильм режиссера Поля Морейра о событиях на Майдане в феврале 2014 года
 
В заявлении диппредставительства, опубликованном в Facebook, говорится о том, что фильм «Маски революции», который Canal+ намерен показать 1 февраля в 22:35 по парижскому времени, дает «ложное представление о ситуации на Украине». Посольство Украины также обвинило режиссера в "манипулировании комментариями и генерации предрассудков"э

 

Link to comment
Share on other sites

В аннотации, опубликованной на сайте Canal+, говорится, что фильм представляет собой специальное расследование, а зрителю предстоит узнать о "вооруженных крайне правых группировках, поддерживаемых Вашингтоном" и о "массовом убийстве в Одессе, совершенном украинскими националистами". "Пол Морейра снимает маски с современной Украины в рамках расследования на фоне новой холодной войны между Востоком и Западом", - говорится далее в аннотации. Примечательно, что руководство Canal+ пока не отреагировало на обращение украинской стороны.
Больше читайте здесь: http://zn.ua/POLITICS/ukrainskie-diplomaty-poprosili-francuzskiy-kanal-snyat-s-efira-film-o-maydane-202996_.html

Link to comment
Share on other sites

Уряд Франції розраховує на скасування санкцій щодо Росії.

 

Як повідомляє Дождь, про це заявив міністр сільського господарства Франції Стефан Ле Фолль в інтерв'ю радіостанції Europe1

 

За словами міністра, він, президент Франції Франсуа Олланд і французький уряд хочуть скасування санкцій відносно Росії.

 

Ле Фолль зазначив, що обговорював це питання з російською владою. Скасування санкцій також обговорював з Росією міністр економіки Еммануель Макрон.

 

Міністр Ле Фолль додав, що у міністерстві економіки розраховують на те, що санкції відносно Росії будуть скасовані влітку 2016 року, проте зазначив, що рішення про зняття з Росії санкцій буде прийнято не окремими державами, а владою всього Євросоюзу.

 

http://www.pravda.com.ua/news/2016/01/31/7097393/

Link to comment
Share on other sites

Карпа фильм посмотрела и вот что пишет:

Canal plus, один із найвпливовіших французьких каналів, збирається показати в ефірі якусь повну галюцинацію на тему майдану. До фашистів, американців та іншого фотожабного брєду не стає хіба розпятого мальчика. Друзі, таке не варто лишати без уваги. Я вже не кажу про те, що автори фільму "Маски революції" за повних ідіотів мають своіх глядачів. То власовський гімн підсунуть Правому Сектору, то перекладуть неправильно, доклеївши зверху "Хай Гітлер!" Ай молодці. Навіть не думаю, шо Кремльом пробашляно - по дружбі зробили.

А потом еще так:

Вся примітивність автора кіна-гівна про Майдан в одній фразі: "жертви в Одесі лишилися поза увагою, бо вони російського походження". Ftw? Про те, що розслідування триває, дядя, видно, не годен і рідною фрвнцузькою прочитати.

 

Link to comment
Share on other sites

 

"Привет!" - кричить якийсь чоловік, що йде по київській вулиці. "Хайль Гитлер", - перекладає автор. Це в принципі все, що треба знати про фільм Поля Морейри на французькому Canal+. Історія з цим кіно має дуже протверезити Україну. Воно чітко витримане в стилі найогидніших взірців "Русских сенсаций". Настільки, що руйнуються всі ілюзії про європейську журналістику одразу. Якщо на одному з найкращих французьких каналів таке можливо, це означає, що на європейському телебаченні можливо все - такі самі розіп'яті хлопчики та засмажені снігурі, як і в Росії. На жаль. Не треба наївно вважати, що це випадковість - чим ближче до рішення про зняття санкцій, тим більше різних сенсацій з'являтиметься. І не тому, що Кремль, Росія, ФСБ... Просто Росія як була для Європи овіяною ореолом романтики, так і залишається. Це для людей культури, інтелігенції. А для бізнесу втрата зв'язків з Росією - безглузда катастрофа. Зрештою, не треба недооцінювати той факт, що для Європи, як і для Росії, "фашист" - найстрашніша політична лайка. "Extrême droite" - ультраправі - якщо таким епітетом когось наділяють, це абсолютно непоправно і "не рукопожатно". Водночас, абсолютне божество для французького інтелектуала - це який-небудь троцькіст із Донецька. Та навіть просто комуніст. Для них комунізм - це справедливість, рівність і братерство, а не геноциди, Сталін, Берія та ГУЛАГ. І я б навіть не шукала в цьому винного. Так є. Тому запасаймось силами.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Canal +, який і без того відчуває непросте фінансове становище, своєю демонстрацією пропагандистського фільму Поля Морейри не на жарт розлютив європейське бізнес-співтовариство. Починаючи з понеділка, збитковий телеканал відчув повною мірою, що таке – опуститися на ринкове дно, бо три дні поспіль проходило небувале зливання акцій Canal +. Якщо точніше, то зливання акцій медіаконгломерату Vivendi SA, в який і входить Groupe Canal +, що навіть гірше, адже під роздачу потрапили всі учасники медаіконгломерату.
На сьогоднішній день, можна з упевненістю сказати, що якщо французький телеканал і вирішив підзаробити грошенят на демонстрації кремлівської пропаганди, то “заробив, як Пилип на горщиках: один продав, а дев’ять баби на голові розбили”. Крім того, що на нього ополчилися журналісти, правозахисники, громадські організації, так ще й удар був нанесений по найболючішому – по гаманцю.
Не знаю, чи відшкодує Кремль телеканалу всі ці моральні та фінансові збитки, але факт залишається фактом, ті хто зв’язуються з російської брехнею, отримують невдовзі самі збитки. І цей приклад є ще однією наукою на майбутнє іншим.

http://ukrpohliad.org/news/frantsuzkyj-telekanal-yakyj-pokazav-prorosijsku-brehnyu-pro-majdan-vtratyv-bilshe-nizh-zaplatyla-moskv.html

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Створити...