Перейти до змісту

Вот такая незатейливая история одного успеха


Citizen UA

Recommended Posts

Кому война, а кому мать родна

 

http://dt.ua/UKRAINE/sin-eks-golovi-derzheksportkontrolyu-kupiv-elitnu-kvartiru-v-londoni-220850_.html

Син колишнього голови Державної служби експортного контролю Юрія Терещенка Олександр купив квартиру в Лондоні за 332 тисячі фунтів. Нерухомість, розташовану недалеко від будівлі британського Парламенту, Терещенко-молодший придбав у 19-річному віці.
 
Грошові перекази здійснювалися через ряд офшорних компаній. Син українського чиновника у 19-річному віці купив квартиру за два кроки від британського Парламенту 
Як вдалося з'ясувати журналістам, понад 106 тисяч фунтів було перераховано на рахунок юриста офшорної компанії Berly Trade з банківським рахунком в латвійському банку ABLV, зареєстрованому на Сейшелах.
 
Юрій Терещенко з березня по липень 2014 року очолював держконцерн "Укроборонпром", а з жовтня 2014 року по червень 2016  – Державну службу експортного контролю.
Кабмін у лютому усунув Терещенка від виконання обов'язків голови Держекспортконтролю після того, як було встановлено його причетність до корупційних дій. В ході проведення обшуку за місцем його проживання було виявлено частину грошових коштів, які напередодні були передані в якості хабара його підлеглому - заступнику директора департаменту державної експертизи Держекспортконтролю Сергію Головатому.

 

Як писав у статті DT.UA Дмитро Менделєєв, урядова комісія не знайшла підтверджень корупційних діянь голови Держекспортконтролю Юрія Терещенка, а Нацдержслужба засекретила матеріали розслідування.

 

Змінено користувачем Citizen UA
Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Створити...