Перейти до змісту

А що там зі справою 5 поліцейських , що загинули при малозрозумілих обставинах ?


Людас

Recommended Posts

Нацполиция завершила служебное расследование и готова привлечь к дисциплинарной ответственности виновных в перестрелке в Княжичах Киевской области. Об этом пишут "Українські новини" со ссылкой на замглавы Нацполиции - начальника Главного следственного управления Александра Вакуленко.
а сегодня в Нацполиции завершено проведение служебного расследования", - сказал он.
Вакуленко отметил, что в пятницу, 13 января, или в понедельник, 16 января, руководством Нацполиции будут приняты меры дисциплинарного реагирования в отношении виновных сотрудников. :fp1:

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Нацполиция завершила служебное расследование и готова привлечь к дисциплинарной ответственности виновных в перестрелке в Княжичах Киевской области. Об этом пишут "Українські новини" со ссылкой на замглавы Нацполиции - начальника Главного следственного управления Александра Вакуленко.

а сегодня в Нацполиции завершено проведение служебного расследования", - сказал он.

Вакуленко отметил, что в пятницу, 13 января, или в понедельник, 16 января, руководством Нацполиции будут приняты меры дисциплинарного реагирования в отношении виновных сотрудников. :fp1:

Службове ? В все ? Айя - яй і не дам більше кахветів ?

Круто ?

То поліцейські і далі можуть розважатись стрільбою один в одного ?

Link to comment
Share on other sites

Службове ? В все ? Айя - яй і не дам більше кахветів ?

Круто ?

То поліцейські і далі можуть розважатись стрільбою один в одного ?

 і чим більше, тим краще, залишитись повинен один...  :gigi:

Link to comment
Share on other sites

 

 


Вакуленко отметил, что в пятницу, 13 января, или в понедельник, 16 января, руководством Нацполиции будут приняты меры дисциплинарного реагирования в отношении виновных сотрудников.

 

 

:fp1:

и ето всё, што выдавили за 5 убитых? 

Link to comment
Share on other sites

Стрілянина в Княжичах: лише через місяць було вирішено вилучити зброю з райвідділу :fp1: 
19.01.2017
Печерський суд дозволив слідчим Головного слідчого управління Генпрокуратури обшукати Шевченківське відділення поліції Києва та вилучити звідти зброю і документи.
Причина – вбивство п'ятьох правоохоронців у Княжичах, які нібито перестріляли один одного, переплутавши з грабіжниками.
Слідство встановило, що співробітники поліції Шевченківського ГУНП, які брали участь у проведенні спеціальної операції у Княжичах, отримали і мали при собі під час перестрілки табельну зброю.
Замначальника Шевченківського відділення мав із собою пістолет Макарова ПМ РА600, 2 магазини і 16 патронів. Замначальника відділу кримінальної поліції – автомат АКСУ, магазин і 30 патронів, пістолет Макарова ПМ 4825, 2 магазини, 16 патронів і бронежилет. Начальник сектора розкриття злочинів проти власності – автомат АКСУ, 1 магазин, 30 патронів до нього, пістолет Макарова МХ 6403, 2 магазини, 16 патронів і бронежилет.
Наразі, як зазначають слідчі, у кримінальному провадженні тривають слідчі дії, призначено низку судових балістичних експертиз вилученої зброї. А вилучення зброї з Шевченківського управління допоможе встановити повне коло осіб, котрі причетні до стрілянини, і зброї, від якої загинули співробітники правоохоронних органів. Для цього співробітникам ГПУ і потрібен безперешкодний доступ до приміщень чергової частини Шевченківського УП ГУНП.
Також, окрім убивства, в справі з'явилася ще одна стаття – «крадіжка із проникненням у помешкання, що завдала значної шкоди потерпілим». Що це означає – в Генпрокуратурі не коментують.
«Ми розслідуємо вбивство п'ятьох співробітників поліції. І дійсно у нас з'явився епізод про крадіжку, але який саме – говорити не можемо. Але, хочу вточнити, що розслідуванням злочинів банди, яку затримала поліція, ми не займаємося. Це інша історія», – повідомили слідчі ГПУ.
http://zbroya.info/uk/blog/11884_strilianina-v-kniazhichakh-lishe-cherez-misiats-bulo-virisheno-viluchiti-zbroiu-z-raividdilu/

Link to comment
Share on other sites

ХХХХХ слідчим відділом управління з розслідування злочинів, вчинених працівниками органів, які ведуть боротьбу зі злочинністю Головного слідчого управління Генеральної прокуратури України здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні, внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань 04.12.2016  за фактом умисного вбивства 5 співробітників Національної поліції України в с. Княжичі Броварського району Київської області, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого п. 1 ч. 2 ст. 115 КК України, та замаху на таємне викрадення чужого майна, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 15, ч. 3 ст. 185 КК України.

На даний час, у кримінальному провадженні проводяться слідчі дії, призначено ряд судових балістичних експертиз по вилученій у ході досудового розслідування зброї з метою встановлення повного кола осіб, які брали участь в перестрілці, та зброї, від якої загинула співробітники правоохоронних органів.

 


В ході досудового розслідування встановлено, що працівники поліції Шевченківського УП ГУНП в м. Києві, які приймали участь у проведенні спеціальної операції на території с. Княжичі, Броварського району, Київської області в період часу з 01.12.2016 по 04.12.2016 в черговій частині Шевченківського УП ГУНП в м. Києві отримали та мали при собі під час проведення спецоперації табельну вогнепальну зброю та спеціальні засоби, а саме: заступник начальника Шевченківського УП ГУНП в м. Києві - начальник відділу кримінальної поліції ОСОБА_3 отримав та мав у розпорядженні пістолет Макарова ПМ РА600, 2 магазини та 16 набоїв до нього; заступник начальника відділу кримінальної поліції Шевченківського УП ГУНП в м. Києві ОСОБА_4 - автомат АКСУ НОМЕР_1, 1 магазин та 30 набоїв, пістолет Макарова ПМ 4825, 2 магазини та 16 набоїв, а також бронежилет; начальник сектору розкриття злочинів проти власності Шевченківського УП ГУНП в м. Києві ОСОБА_5 - автомат АКСУ НОМЕР_2, 1 магазин та 30 набоїв до нього, пістолет Макарова МХ 6403, 2 магазини та 16 набоїв, а також бронежилет.

Слідчий в судовому засіданні зазначив, що речі та документи, до яких слідству необхідно отримати доступ, знаходяться у приміщенні чергової частини Шевченківського УП ГУНП в м. Києві, розташованій за адресою: м. Київ, вул. Герцена, 9.

Виходячи зі змісту вимог ст. 131 КПК України, заходи забезпечення кримінального провадження застосовуються з метою досягнення дієвості цього провадження, одним із яких є тимчасовий доступ до речей і документів.

Відповідно до ч. 5 ст. 163 КПК України, слідчий суддя постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі та документи перебувають, або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи та самі по собі, або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв'язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні.

 

Досудовим розслідуванням встановлено, що на головний пульт центрального спостереження управління поліції охорони у Київській області 04 грудня 2016 року о 01:52 надійшов сигнал про відсутність зв'язку з об'єктом, який знаходився під охороною за адресою: АДРЕСА_1. Чергова ГПЦС ОСОБА_6 передала тривожне сповіщення на ПЦС Броварського МВ та наряду ГР № 2 Броварського МВ УПО (міського відділу управління поліції охорони) в Київській області.

У зв'язку з цим, наряд ГР-2 (групи реагування) у складі: поліцейського-водія Броварського МВ УПО в Київській області ОСОБА_7, ІНФОРМАЦІЯ_1 та молодшого інспектора цього ж підрозділу ОСОБА_8, ІНФОРМАЦІЯ_2, на службовому автомобілі марки Део-Ланос, реєстраційний номер НОМЕР_4, виїхав на спрацювання за вказаною адресою.

Прибувши о 02:08 на зазначений об'єкт, виявлено сліди на снігу, які вели до будинку та драбину на паркані. З метою блокування даного об'єкту, наряд ГР №2 викликав на допомогу наряд ГР № 3 Броварського МВ УПО, у складі: водія цього ж підрозділу ОСОБА_9, ІНФОРМАЦІЯ_3, молодшого інспектора, цього ж підрозділу, ОСОБА_10, ІНФОРМАЦІЯ_4 та молодшого інспектора цього ж підрозділу ОСОБА_11, ІНФОРМАЦІЯ_5, які на службовому автомобілі Шкода-Октавія, д/н НОМЕР_5 прибули на допомогу до наряду ГР № 2.

Під час обстеження об'єкту в указаному будинку, затримано двох невідомих осіб (як пізніше з'ясовано затримані були співробітниками Управління оперативної служби Головного управління Національної поліції в м. Києві: старший лейтенант поліції ОСОБА_12 та лейтенант поліції ОСОБА_13), яких для з'ясування особи було поміщено в службовий автомобіль Део-Ланос, д/н НОМЕР_4.

В цей же час поблизу будинку АДРЕСА_1 перебували співробітники Корпусу оперативно-раптової дії ГУНП в м. Києві та полку особливого призначення ГУ НП в м. Києві №1 (взвод №3), що були задіяні в спецоперації зі знешкодження організованого злочинної групи, яка займалась розбоями.

Діючи з метою звільнення співробітників Управління оперативної служби Головного управління Національної поліції в м. Києві ОСОБА_12 та ОСОБА_13, на підставі неповної інформації про обставини події, помиляючись щодо обставин затримання співробітників розвідки та осіб, які їх затримали, здійснено виїзд співробітників Корпусу оперативно-раптової дії ГУНП в м. Києві на приватному автомобілі Фольксваген Транспортер та заход з тилу працівників полку особливого призначення ГУ НП в м. Києві №1 взвод №3.

За обставин, що встановлюються, біля будинку за вказаною адресою виникла перестрілка зі співробітниками Броварського відділу поліції охорони Управління поліції охорони в Київській області, котрі перебували разом з двома затриманими співробітниками Управління оперативної служби Головного управління Національної поліції в м. Києві в автомобілі Део-Ланос.

Унаслідок вказаної події від кульових поранень загинули співробітники Управління оперативної служби Головного управління Національної поліції в м. Києві ОСОБА_12 та ОСОБА_13, співробітники Броварського відділу поліції охорони Управління поліції охорони в Київській області ОСОБА_8 та ОСОБА_10 та співробітник Корпусу оперативно-раптової дії ГУНП в м. Києві ОСОБА_14 


 

Змінено користувачем Agh
Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Створити...