Перейти до змісту

Ги. Мені точно треба сюди


Françoise

Recommended Posts

Відкрили перший в Україні відьма-бар
 
Автор: ТАРАС ПОДОЛЯН764315_1_w_300.jpg

 

Перший в Україні відьма-­бар "Лиса гора" відкрили 4 квітня по вул. Бульварно-­Кудрявській, 9а, в центрі ­столиці.

На стіну ліворуч від ­входу сперті три мітли. Над ними — скульптура відьми з котом. Гостей зустрічає дівчина в чорній сукні. Проводить дерев'яними сходами в підвал. На кам'яних стінах розвішені картини з відьмами, світильники в старовинному стилі. На полиці біля дерев'яної скриньки лежить череп птаха. Це — подарунок шамана одній із власниць. Зі стелі звисає посріблена мітла, до якої причепили кілька лампочок.

На барній стійці — аркуш із паролем до вай-фаю. "1891–1940" — дата народження й смерті письменника Михайла Булгакова. На столах розставлені вази із засушеним чортополохом.

— Траву восени сама збирала і сушила. За повір'ями, чортополох росте лише там, де живуть відьми, — каже власниця бару 32-річна Алла Козакова. Відкрила заклад із подругами Олесею Остафієвою й Надією Омельченко.

— Ідея відкрити кафе у відьомському стилі з'явилась дев'ять місяців тому. До цього збирали містичні історії про Київ, Лису гору. Подібні заклади бачила в США, Сербії, на Філіппінах, — продовжує Алла. — Всі предмети інтер'єру робили власноруч. Підлогу, меблі лагодили й фарбували з Олесею Остафієвою. Довго не могли знайти приміщення. А 13 числа трапилося саме. За кілька днів біля входу поставимо вольєр із вороном. Вважається, йому можна "згодовувати" погану енергію.

Меню подають у дерев'яній обгортці, називається "Книга тіней". У страви й напої додають кропиву, чорнобривці, чортополох, лаванду, кору дуба й омелу. Найдорожча — річкова форель з овочами за 265 грн. Найдешевший — шоколадний трюфель за 20 грн. Перші два тижні на все меню діє 30% знижка.

— М'ясо з чорнобривцями — наша вигадка. Найулюбленіша страва — борщ із кропиви. Свіжу траву привозять із сіл Київщини. Десерти готуємо без цукру й масла, — говорить Алла Козакова.

У чайній карті пропонують напої "Поліська відьма", "Сонячний трунок", "Чар-зілля мольфарки". Чаї змішує травниця Інна Бикова. Колеги називають її конотопською відьмою.

За крайнім столиком сидить ворожка. Для всіх охочих розкладає карти Таро. Сеанс триває 20 хв. Коштує 200 грн.

— У "Лисій горі" не відчувається чортівщини, тут хороша атмосфера. Смачно готують смажене м'ясо, — каже киянин Віталій, 43 роки. Доїдає телятину з чорнобривцями.

Жінка з рудим кучерявим волоссям, на вигляд років 30, замовляє коктейль "Вальпургієва ніч". Навар із трав розбавляють текілою, додають вишневий сік і венесуельський алкогольний напій ангостуру. Подають у келиху, поряд ставлять запалену свічку й дзеркало.

— Як вип'єте, подивіться на віддзеркалення свічки й загадайте бажання, — радить офіціантка.

— Мені подобаються магічні речі, обряди. Хочу піти до гадалки. З'їла трюфель, — говорить відвідувачка Ольга.

У "Лисій горі" обіцяють запрошувати екстрасенсів, шаманів, нумерологів, рунологів, астрологів. Планують проводити тренінги з пошиття ляльок-оберегів, на Великдень розписуватимуть писанки.

 

 

https://gazeta.ua/articles/ukraine-newspaper/_vidkrili-pershij-v-ukrayini-vidmabar/764315

 

p.s. я собі уявляю ті писанки  :gigi:

  • Upvote 4
Link to comment
Share on other sites

Навіщо ? судячи з картинок, там відьмочок не люблять.

Та по писку того ката видно, що відьмочка йому дуже подобається. То він так заграє :)

 

П'ятдесят відтінків червоного...

Link to comment
Share on other sites

Якісь рольові ігри. Неканонічно.

І розгорнутися нема де, метла на якісь незрозумілі предмети натикатиметься.

Лиса Гора - то воля й простір !

Я, хоч і не львів'янин, але мушу сказати, що у Львові теж є Лиса Гора - Кальварія, не менш відьомська, ніж київська.

 

Правда, без комфортних ресторацій ;)

 

Львів - це місто, яке має багато історично-цінних, пізнавальних та розважальних місць, але окрім них Львів також сповнений містикою та загадковістю. Одним з таких видатних фантастично-заворожуючих місцин є Лиса гора. Окрім гарних краєвидів та чаруючої природи Лиса гора приховує не менш інтригуючі історії чаклунства та відьомства стародавніх часів.

 

http://stezhkamu.com/img/po/273.jpg

 

Історія Лисої гори розпочалася разом з історією міста Львова. Саме тут у ХІV столітті розміщувався другий замок-палац короля Лева Галицького. Сама назва гори народилася після нападу ляхів на місто у 1340 році. Тоді було зруйновано замок короля Лева, проте відбудовувати його ніхто так і не став. Багато років гора була спустошена, на ній не було ні лісу ні будівель, за те її і почали називати Лисою.

 

З тих пір Лису гору облюбувала нечисть: там проводилися зібрання відьом, чарівниць та чортів. За легендою відьми зліталися на гору опівночі, сідали в коло і різними примовками викликали Сатану, після чого за вказівками нечистого коїли безлад та завдавали шкоди людям.

 

З Лисою горою пов'язано чимало містичних легенд, однією з таких є розповідь про личаківського різника Омелька Цвика та його дружину - відьму Оришку, в цій легенді також задіяний відомий львівський винар Костянтин Корнякт, який одного ранку, відчинивши двері льоху, де зберігалося дороге вино в бочках, знайшов там нетверезого Омелька в дамському одязі - все це стало результатом відьомських розваг на Лисій горі. Омелька тоді мало не "засмажили" на вогнищі, через підозру у чаклунстві, проте Оришці, дружині різника, з допомогою чорта таки вдалося врятувати свого чоловіка.

 

На шляху до наших днів Лисій горі довелося пережити ще одну інтригуючу історію. У ХVII столітті тут розміщувався циганський табір. Цигани ніяк не могли знайти спільної мови з міськими жителями, тому їм довелося покинути це місце. Проте, з'їхавши з гори вони залишили по собі глибоку криницю. Не минуло багато років, як в тій покинутій криниці вирішив покінчити з собою юнак, від нерозділеного кохання.

 

З тих пір криниця наче почала приманювати молодих людей, яким кохання завдавало болю. Тоді її було прозвано "криницею самогубців", а згодом міські жителі прийняли рішення назавжди закопати це страшне небезпечне місце. Чи є ці всі легенди правдивими чи ні знає лише сама Лиса гора. Проте, незважаючи на ці містичні історії, з гори відкривається чарівний краєвид та неповторні пейзажі прекрасного міста Львова. Тут можна полюбуватися заворожуючою природою та красою густих дерев і кущів.

Link to comment
Share on other sites

Прикольно, сходи.

Только вот я , как человек немного верящий в сверхестественное, думаю, что это не самое хорошее место. Бар этот, в смысле. Мне еще не нравится сильно вот это -

 

Подають у келиху, поряд ставлять запалену свічку й дзеркало.

— Як вип'єте, подивіться на віддзеркалення свічки й загадайте бажання, — радить офіціантка.

Змінено користувачем A.W.
Link to comment
Share on other sites

И вот это тоже 

 

— Мені подобаються магічні речі, обряди. Хочу піти до гадалки. З'їла трюфель, — говорить відвідувачка Ольга.

 

Вообще-то перед и после ТАКОГО глядения в зеркало надо не трюфель жрать. Потому что прицепится - не выведешь.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

И вот это тоже 

 

— Мені подобаються магічні речі, обряди. Хочу піти до гадалки. З'їла трюфель, — говорить відвідувачка Ольга.

 

Вообще-то перед и после ТАКОГО глядения в зеркало надо не трюфель жрать. Потому что прицепится - не выведешь.

 

Угумс...

О прицепках согласна.

Но интересно будет сходить к тарологу)))

Они такие инересные... купят колоду, заучат и понеслось, если шо не так - 

Я художник, я так вижу :weep:

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Створити...