Перейти до змісту

Чи може бути правильний соціалізм


coolzak

Recommended Posts

Соціалізм це система контролю манюпаса через створення контрольованої бідосі і узалежнення таким чином від державної годівниці .Пару поколінь і совок настільки вїдається в мозок що повернутись до нормального життя майже неможливо

Думаю,  що  то  в  наших  реаліях  таке.  Теперішній  стан  в  тому  аспекті  практично  теж  ні  в  чому  не  відрізняється.

Соціалізм - це  планова  економіка,  перш  за все.  Це  капіталізм  навиворіт.  Все,  що  було  погане  при  капіталізмі - зробили  позитивом  при  соціалізмі.

Link to comment
Share on other sites

Соціальний захист і соціалізм не мають нічого спільного крім співзвучності термінів.

 

Я розумію, що це питання інтерпретації. Наприклад, про нашу Канаду кажуть, що це соціалістична країна, тому що тут "безплатна" медицина і є всякі важелі соціального захисту.

 

Так от, я за, щоб хворі, малі та старі мали захист, як і ті, що тимчасово втратили роботу. Що можна не переживати, що з тобою буде без медстраховки (як у США). Що якщо щось з тобою станеться, ти не вмреш від голоду.

 

Але я проти, щоб тих, хто більше заробляє, обкладали такими податками, що більше заробляти не має сенсу. І що уряд штучно намагається відібрати тут, а віддати там. Це вже не капіталізм, тут уже попахує соціалізмом.

Ось приклад соціальної "уравніловки". У нас в Альберті підняли мінімальну зарплату. Тобто офіціанти, які просто розносять іжу, будуть заробляти більше (враховуючи чайові), ніж люди з вищою освітою, які працюють десь у офісі за $20 на годину. Я особисто перестала ходити на ланч, бо з урахуванням мінімалки  те, що коштувало 12-15 доларів, зараз уже 20 доларів плюс чайові. Деякі ресторани позакривалися, бо їм невигідно.

 

Ну і багато інших прикладів. Ви чули про пілотний проект гарантованого мінімального доходу? тобто тобі дають якусь суму і можна взагалі не працювати :).

Змінено користувачем Spencer H.
Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Створити...