Перейти до змісту

що їм треба тим інвесторам?


OldBoy

Recommended Posts

Українське законодавство наразі є одним з найкращих у Європі, в тому числі з точку зору гарантій для інвестицій.


Про це заявив прем'єр Володимир Гройсман на засіданні уряду.


"Новий закон [про приватизацію] - відкритий, публічний, прозорий, конкурентний. Це кращий аналог. Українське законодавство сьогодні є одним з найкращих у Європі, в тому числі з точку зору гарантій для інвестицій", - заявив прем’єр.


"Там є норма, яка розповсюджується на процес приватизації, а саме - застосування англійського права", - додав Гройсман.


 

Він зазначив, що приватизація держпідприємств у 90-х роках пройшла інакше.


"За копійки позабирали те, що належало державі", - сказав Гройсман.


"Наше завдання - конкурентно продати те, що не є стратегічним для України. Стратегічні компанії залишаться у власності держави. На всі інші підприємства повинні прийти ефективні власники і почати модернізувати їх, створювати нові робочі місця, виробляти більш якісну продукцію", - зазначив Гройсман.


Link to comment
Share on other sites

не те щоб у мене багатий досвід спілкування з бізнесом, але із того що чув...

 

найбільше лякає навіть не сама корупція.  Найбільше лякає бардак. Сьогодні платять одному, завтра приходить зовсім інший і знову треба платити.

Якби хоча б платити можна було комусь одному і він потім виконував обіцяне, було б значно більше толку.

Link to comment
Share on other sites

Бізнес продовжує відчувати себе незахищеним
П'ЯТНИЦЯ, 11 ТРАВНЯ 2018, 08:50
На жаль, бізнес продовжує відчувати себе незахищеним від незаконних дій чиновників та правоохоронців.
За даними річного звіту офісу бізнес-омбудсмена, у 2017 році кількість скарг на правоохоронні органи суттєво зросла. У загальній кількості скарг бізнесу вони на другому місці.
У цьому зв’язку бізнес-спільнота очікувано підтримала правки до законопроекту №8068 "Про національну безпеку України", які суттєво звужують компетенції СБУ у cфері економіки.
Тиск правоохоронців є однією з перешкод для надходження інвестицій в Україну. 77% опитаних іноземних інвесторів вважають корупцію однією з трьох основних перешкод для інвестування в Україну. :nose3: 
Низький рівень інвестування стримує економічне зростання. Про це свідчать дані щодо рівня інвестування в основний капітал в Україні та країнах Центральної та Східної Європи.
Протягом останніх 12 років Україна значно відставала за цим показником. У 2017 році він становив лише 16%. Для зростання української економіки темпами, про які недавно заявив уряд, 5-7% ВВП, частка інвестицій у ВВП повинна становити щонайменше 25%.
Чому статистика така сумна? Низька інвестиційна активність пов'язана з відсутністю верховенства права в Україні. Вкладники не відчувають себе захищеними. Вони не впевнені, що отримають дохід від інвестованих коштів.
Більше того, вони бояться, що їх активи можуть відібрати за допомогою корумпованих судів або правоохоронних органів. Не секрет, що ці органи часто працюють на замовлення конкурентів, політиків або для збагачення своїх окремих керівників.
У 2017 році Україна залучила 2,2 млрд дол прямих іноземних інвестицій, з яких 1,7 млрд дол — нові інвестиції, 500 млн дол — переведення боргу в капітал. Однак з країни пішли 1,6 млрд дол у вигляді дивідендів.
Це за умови обмежень на репатріацію дивідендів, які були встановлені Нацбанком. Висновок: чистого припливу іноземного капіталу майже нема.
Цифри за перші три місяці 2018 року виглядають ще песимістичніше. Темпи припливу прямих іноземних інвестицій уповільнилися до менше 100 млн дол на місяць, а відплив дивідендів зріс. Отже, Україні ще не вдалося відновити довіру інвесторів.
Опитування, проведене Європейською бізнес-асоціацією та Dragon Capital, показує, що для залучення інвестицій в Україну вкладники вимагають від української влади продемонструвати ефективні заходи боротьби з корупцією та змусити правоохоронні органи діяти згідно з верховенством права.
Це дві найважливіші вимоги, про які всі говорять.

Рідко можна зустріти бізнесмена, який би не скаржився на дії правоохоронних органів. Однак публічно про це готові говорити лише одиниці, бо це те, чого найбільше бояться корупціонери-правоохоронці.
На публічність вони реагують дуже чутливо і намагаються за це покарати. Через знайомих передають, що будуть уважно за вами стежити, щось пошукають і щось знайдуть, а вам скажуть, що ви обов’язково про це пошкодуєте.
https://www.epravda.com.ua/columns/2018/05/11/636696/

Link to comment
Share on other sites

шо треба?

та фігня

шоб закони виконувались, порушники карались

всіх рівнів

 

 

Може вони ще й справедливих судів хотять і відсутність дикої корупції ?  Ач які балувані..

 

Кому зараз легко ? 

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

не те щоб у мене багатий досвід спілкування з бізнесом, але із того що чув...

 

найбільше лякає навіть не сама корупція.  Найбільше лякає бардак. Сьогодні платять одному, завтра приходить зовсім інший і знову треба платити.

Якби хоча б платити можна було комусь одному і він потім виконував обіцяне, було б значно більше толку.

 

Є така справа. Довелось спілкуватись з кавказцями,  що барижать овочами, Точно так і кажуть. 

Причому  знаєш  з яким висновком ? Треба їхати звідси. 

Кавказці не витримують , Док. Кавказці !

Link to comment
Share on other sites

77% опитаних іноземних інвесторів вважають корупцію однією з трьох основних перешкод для інвестування в Україну. :nose3:

 

заказна стаття якогось олігарха , ще варіант - опитали брехливих інвесторів , бо Грося ніколи не бреше .

 

 Не бреше , взять хоча би інформацію від нього про його геніальну тещу . Трошки квартирок в Києві на мільйон другий долярів теща має , і це не все бджоли ще дають мед . А фарбуючи оградки скільки сам Грося заробив ! Ще в 16 років !

Змінено користувачем ElGuider
Link to comment
Share on other sites

заказна стаття якось олігарха , ще варіант - опитали брехливих інвесторів , бо Грося нколи не бреше .

 

 Не бреше , взять хоча би інформацію від нього про його геніальну тещу . Трошки квартирок в Києві на мільйон другий долярів , і це не все бджолие ще дають мед . А фарбуючи оградки скільки сам Грося заробив ! Ще в 16 років !

 

Угу. Всупереч татку став директором ринку в 16...Самостійна ж людина. 

Link to comment
Share on other sites

Інвестори точно знають чому  в  Україні ті всі Закони  діють або ні .  Все залежить від милості влади .

 

  Як з Саакашвілі . Дали громадянство - забрали . Йопт , банкова каже по закону :lol2:

Link to comment
Share on other sites

 

 


частка інвестицій у ВВП повинна становити щонайменше 25%
Хм, країні з нашими кричущими потребами для вкладення грошей від сьогоднішнього ВВП це має бути 100%. А тупі іноземні інвестори все ніяк не втямлять ништяків нашого ринку. Кавказців якихось слухають замість Гросі.
Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Створити...