Перейти до змісту

Наука та наркота


Ali(UA)

Recommended Posts

https://nypost.com/2021/02/19/columbia-prof-i-snort-heroin-regularly-for-work-life-balance/?utm_medium=SocialFlow&utm_campaign=SocialFlow&utm_source=NYPTwitter


Професор Колумбійського Університету: Я регулярно вживаю героїн для балансу між роботою та життям

Щоб ви розуміли, це один з найстаріших університетів США, на рівні Гарварду

carl-hart-1.jpg?quality=90&strip=all&w=6

Карл Харт - професор психології та неврології Колумбійського університету. Він очолює психіатричний відділ і любить героїн - не тільки як предмет наукових пошуків, але й як речовина для особистого користування.

У свої 54 роки одружений батько трьох дітей 10 днів поспіль нюхав невелику кількість героїну і надзвичайно насолоджувався цим, навіть якщо, як він згадує у своїй новій книзі «Вживання наркотиків для дорослих: переслідування свободи в Країна страху »(Penguin Press), він відчував слабкі симптоми абстиненції« через 12-16 годин після останньої дози ».

Але, як бачить Харт, дискомфорт є вартим компромісом.

"У житті не так багато речей, якими я насолоджуюсь більше, ніж кількома рядками біля каміна в кінці дня", - пише він, вказуючи, що досвід робить його "бадьорим" і "готовим зустрітися з іншим днем".

Харт, який вивчає вплив психоактивних наркотиків на людину, вважає, що вживання наркотичного речовини є "таким же раціональним, як і моє вживання алкоголю. Як і відпустка, секс та мистецтво, героїн - це один із інструментів, який я використовую для підтримання балансу між роботою та життям ".

Причиною того, що він не хотів робити опіати тощо, є захист декриміналізації володіння рекреаційними наркотиками. У книзі йдеться про те, що "за словами видавця, демонізація вживання наркотиків - а не самих наркотиків - [стала] надзвичайною напастю на Америку, не в останню чергу в зміцненні стійкого структурного расизму в цій країні".

carl-hart-2.jpg?quality=90&strip=all&w=3

Харт сказав Insider, що він сподівається побачити, як президент Байден працює над федеральним регулюванням та ліцензуванням вживання речовин, які часто описуються як напади сусідства.

І, за його логікою, якщо люди збираються потурати собі, вони повинні принаймні робити це безпечно.

Наприклад, він сказав сайту, "якщо ви збираєтеся вживати опіоїди, не використовуйте алкоголь як тло ... [комбінація] збільшує ймовірність депресії та смерті дихання".

Він стверджує, що не лише героїн тримає Харта в центрі. Проф також є шанувальником ефектів, які викликають МДМА (більш відомий як Моллі або екстазі) та метамфетамін (препарат, який спричинив найбільшу кількість смертей від передозування майже в половині США, за даними Центрів контролю та профілактики захворювань). Описуючи MDMA, він згадував “сильні почуття задоволення, вдячності та енергії.

"Коли я катаюсь, я просто хочу глибоко дихати і насолоджуватися цим. Простий акт дихання може бути надзвичайно приємним ".

Він навіть знайшов задоволення, нюхаючи версію так званих солей для ванн, синтетичного катинону, який пов’язують із тривожною поведінкою - від гавкання до проникнення в будинки. Оцінка Харта: "однозначно чудова". У своїй книзі він розповідає про ефекти як про "ейфорію, енергійність, чіткість і дуже соціальність ... нііііііс".

Насправді настільки приємно, що він пише про те, що бажає прийняти наркотик напередодні “якоїсь жахливої ​​необхідної соціальної події, наприклад, академічного прийому”. Представник Колумбії не повернув запит The Post про коментар щодо незаконного вживання наркотиків Харт.

Хоча любителі рекреаційних наркотиків можуть вітати Харта, медичне та наркологічне співтовариство може визнати утопічний підхід професора менш ідеальним. За даними CDC, у 2018 році в США від передозування наркотиків із залученням героїну померло майже 15 000 людей.

Деякі експерти стверджують, що навіть легалізація каннабісу, найлегшого з рекреаційних наркотиків, створює небезпеку, включаючи збільшення відвідувань відділень швидкої допомоги, як було встановлено в одній недавній доповіді Мічиганського університету.

Плюс, бур’ян може мати серйозні наслідки для здоров’я: «Куріть пару разів на день, і марихуана збиває з пам’яті. Це цілком певно », - сказав Крістіан Хопфер, професор психіатрії з Медичної школи Університету Колорадо, The Post. "І немає сумнівів, що легалізація має нормалізуючий вплив на те, що раніше суперечило закону".

Визнаючи у своїй книзі, що "вживання наркотиків підходить не всім", Харт посилається на основоположні документи Америки та їхні обіцянки життя, свободи та пошуку щастя як причини, за якими можна вибирати фронт, палити траву та розширювати свій розум.

"Ви можете жити своїм життям, як самі вирішите", - сказав він Інсайдеру. "І це не чиясь справа, якщо ви не заважаєте нікому робити те саме".

Link to comment
Share on other sites

In the prologue, he writes, “I am now entering my fifth year as a regular heroin user.” In all honesty, I don’t know how to feel about this admission. It’s not easy to square all that I’ve learned about this drug with the image I also hold of Hart: a tenured professor of psychology at Columbia University, an experienced neuroscientist, a father.

 

то він не 10 днів, а 5 років вже на героїні

 

He has been studying the neurochemistry of different drugs for years, including crack cocaine and methamphetamine. He summarizes his research findings in this way: “I discovered that the predominant effects produced by the drugs discussed in this book are positive. It didn’t matter whether the drug in question was cannabis, cocaine, heroin, methamphetamine or psilocybin.” The positive effects Hart cites include greater empathy, altruism, gratitude and sense of purpose. For Hart personally, coming home and smoking heroin at the end of the day helps him to “suspend the perpetual preparation for battle that goes on in my head,” he writes.

https://www.nytimes.com/2021/01/12/books/review/drug-use-for-grown-ups-carl-l-hart.html

Link to comment
Share on other sites

якщо 30% потрапляють у залежність (це кількість, яку професор наводить), тоді, це не просто вигадана проблема. 

Крім того, якщо опіоїди + алкоголь є вбивцею, яким чином він пропонує контролювати це чи яка має бути політика боротьби з цим?

 

Короче він на неправильному боці зі своїми аргументами

Link to comment
Share on other sites

проблема сугубо цивилизационная. пути решения:

1) признать inequality. оно есть и от него никуда не дется.

2) перестать поощрять безработицу бесплатными субсидиями, ака велфер и прочее.

 

алкоголь наркомания это болезнь общества и она всегда была важно лишь степень.

бесплатные ништяки лишь поощряют ее. здоровая конкуренция, борьба за выживание эту болезнь уменьшают.

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Створити...