Перейти до змісту

Создание нового вида войск: СС


ЦеDzip

Recommended Posts

А ведь Толян Пиночет был прав, читаем, а ведь это 2007 год

 

http://www.pravda.com.ua/news/2007/12/17/3338187/

 

-------------------------

Міністр оборони Анатолій Гриценко затвердив програму розвитку Сил спеціальних операцій.

Про це в понеділок повідомляє прес-служба Міноборони.

"Це таємний документ з відповідним грифом, який передбачає новий рівень підготовки та застосування частин і підрозділів спеціального призначення", - зазначив Гриценко.

За словами Гриценка, Програма передбачає нові підходи до тактики застосування частин та підрозділів спеціального призначення, їх практичної підготовки, оснащення новими зразками озброєння та техніки, в тому числі, іноземного виробництва.

Міністр також підписав уточнені формуляри бойових частин, в яких конкретизовані завдання до застосування згідно із Стратегічним замислом застосування Збройних сил України.

"Частини та підрозділи спеціального призначення відповідно мають вищий ступінь готовності, і їх розвиток є пріоритетом, у тому числі з точки зору фінансування", – підкреслив Гриценко.

За його словами, затвердження програми стало результатом 6-місячної роботи, до якої було залучено кращих фахівців Генерального штабу, Сухопутних військ Збройних Сил України, Головного управління розвідки та структурних підрозділів Міноборони України.

Змінено користувачем ЦеDzip
Link to comment
Share on other sites

Это он сегодня

 

Досить пропонувати - робіть щось, рятуйте країну!

Такі Ваші коменти читаю під кожним дописом. Незалежно від того, на яку тему пишу і що саме пропоную зробити.

З мобільним, то взагалі тепер проблема: оскільки Президент, урядовці, силовики, генерали недоступні, то всі свої емоції, гнів і невдоволення за чиїсь дії (чи бездіяльність) - Ви скидаєте на мене. Кожного дня. Цілодобово. Кількома сотнями дзвінків і смс. Загальний тон: до яких пір? скільки можна все це терпіти? видайте каски, бронежилети, зброю (список довгий)... рятуйте наших дітей! рятуйте країну!

Розумію, що емоційно усім зараз важко й тривожно. Вислуховую, пояснюю, заспокоюю, даю пораду, чим можу, допомагаю...

Єдине маю до Вас прохання: не дамо емоціям паралізувати розум і спроможність думати - щоби не вимагати від мене неможливого, недосяжного із-за відсутності повноважень, не зриватися на несправедливі оцінки, чи безпідставні звинувачення.

Бо, знаєте, інколи самому важко стриматися. Коли стикаєшся з дрімучістю, тупістю, дебілізмом, безвідповідальністю, саботажем, зрадою - повбивав би!

Приклад? Якраз із категорії: не пропонуйте, а РОБІТЬ щось!

17 грудня 2007р. Мій останній РОБОЧИЙ день у Міноборони. Останнє рішення міністра - ставлю підпис під наказом, яким затверджую Програму створення і розвитку Сил спеціальних операцій. Навіщо? Щоб країна була захищеною і не сталося того, що маємо зараз! Над розробкою Програми ми тоді працювали мінімум півроку. Особисто облітав усі частини спецназу, полки і бригади аеромобільних військ, частини й підрозділи розвідки. Заслуховував не генералів-полковників - спілкувалися з командирами і бійцями бойових груп: антидиверсійних, диверсійних, розвідувальних, штурмових, усіляких. Вивчили досвід інших держав: США, Великої Британії, Росії, Ізраїлю... Ефективне сучасне оснащення й озброєння, в тч іноземного виробництва. Все спланували, продумали, обрахували, розписали до деталей, затвердили - через три роки (кінець 2010) у складі Збройних Сил мали бути ефективні й мобільні Сили спеціальних операцій.

Якби той мій останній наказ було виконано, то гарантую: ніякі путіни зі своїми диверсантами проти України й не рипнулися б - вони би отримали потужного копняка, причому не лише на нашій, але й на своїй власній території! На жаль, щойно я залишив Міноборони, створення Сил спеціальних операцій було зірвано, Програму виконували фрагментарно, на цілий рік на її виконання виділяли коштів менше, ніж на один день військового параду на Хрещатику. Наслідки? Вони в Криму і на Донбасі...

І от тепер, через шість з половиною років, після тяжких для країни і для армії втрат, у набагато складніших економічних умовах, вже сьомий після мене міністр оборони Коваль - розпочинає те саме, точніше поки що лише оголошує про наміри ...створення Сил спеціальних операцій.

Побажаймо міністрові успіху!

P.S. Два повідомлення, з інтервалом у 6,5 років.

Міністр оборони Коваль, 18 червня 2014р. 
http://www.pravda.com.ua/news/2014/06/18/7029433/

Міністр оборони Гриценко, 17 грудня 2007р.
http://www.pravda.com.ua/news/2007/12/17/3338187/

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Створити...