Перейти до змісту

Подсказывают бесам и моторолам?


ЦеDzip

Recommended Posts

У Горлівці під загрозою найбільша колекція картин Реріха

 

Міжнародний Центр Реріхів та Міжнародний комітет зі збереження спадщини Реріхів закликали президента України Петра Порошенка "зробити все можливе", щоб не допустити руйнування художнього музею в місті Горлівка.

 

Реріхівці (громадська організація з головним офісом у Москві) нагадують, що в Горлівці в результаті застосування важких видів озброєння відбулися значні руйнування міської інфраструктури.

 

Горлівський художній музей створений у 1959 році. В ньому зберігається найбільша колекція картин Миколи Реріха: двадцять вісім творів (періоду з 1893-го по 1916-й). У музеї також є шедеври І.Айвазовського, К.Маковского, Г.М'ясоєдова, К.Сомова, А.Бенуа.

 

...

Урядовець наголосила, що управління культури Луганської та Донецької обласних держадміністрацій повідомили про закриття музеїв на час проведення антитерористичної операції в окупованих частинах двох областей.

Як відомо, Горлівка є одним із найважливіших опорних пунктів російських терористів, в місті - значна кількість російських терористів. Представники антитерористичних сил України заявили про повне оточення Горлівки.


Нагадаємо, у лютому 2014 року фондосховища Українського дому в Києві були пограбовані. Сталося це після того, як будівлю захопили захопили Внутрішні війська МВС.


У січні 2014 року, після початку протистоянь на вулиці Грушевського, київські музейникизакликали міліцію і громадян не завдати шкоди Національному художньому музею (НХМУ), який розташований поруч із епіцентром масових протестів на вулиці Грушевського.


В музеї, який розташовувався у близькому тилу лав ВВ і "Беркута", було введено спеціальний режим зберігання експонатів, до 15 березня музей не працював. Під час "битви на Грушевського" будівля й експонати НХМУ не постраждали.


Link to comment
Share on other sites

 

 


Міжнародний комітет зі збереження спадщини Реріхів закликали президента України Петра Порошенка "зробити все можливе", щоб не допустити руйнування художнього музею в місті Горлівка.

 

Я лише ЗА!

Хай Пеця негайно поїде у Горлівку та особисто, своїми грудями, захистить той музей.

Восени змогли б обрати президентом якогось українця.
Link to comment
Share on other sites

Эти наивные люди полагают, что картины все еще в музее?!

Ню-ню... :)

Януковичі та пшонки давно все розікрали. Скоріше за все там зараз підробки, а тепер ті хто їм допомагав просто намагаються прикрити свою дупу і звалити все на терористів.

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Створити...