Перейти до змісту

Референдум по НАТО


Аліє

Recommended Posts

«Батьківщина» вже сьогодні подає до Центральної виборчої комісії повідомлення про проведення ініціативних зборів громадян щодо проведення загальноукраїнського референдуму про приєднання України до НАТО.

За словами Юлії Тимошенко, цей референдум має відбутися одночасно з достроковими парламентськими виборами 26 жовтня.
«Я думаю, що ви знаєте: вчора вперше генеральний секретар НАТО заявив, що двері НАТО для України відкриті. В перший раз в історії нашої незалежності, в перший раз в історії України народ не розділений стосовно питання НАТО. Сьогодні український народ консолідований стосовно того, що Україна мусить стати членом НАТО. Але за порядками, які діють щодо вступу, обов’язкове проведення загальноукраїнського референдуму для того, щоб народ визначився – готові ми стати членами НАТО негайно чи ні.

У нас немає ніяких сумнівів, що саме вступ України до НАТО якомога швидше і буде одним з факторів припинення війни, встановлення миру, повернення до нормального життя», - зазначила вона.
«Саме тому я хочу зараз вам повідомити, що партія «Батьківщина» прийняла рішення з сьогоднішнього дня розпочати проведення всіх процедур, які необхідні, щоб провести референдум щодо вступу в НАТО безпосередньо в день проведення дострокових виборів. Саме сьогодні ми передаємо спеціальну заявку до Центральної виборчої комісії, де повідомляємо, що 5 вересня о 12 годині дня ми будемо проводити ініціативні збори громадян України щодо проведення рефередндуму по вступу в НАТО. Після того ми починаємо згідно закону України про всеукраїнський референдум збирати 3 млн підписів. Саме стільки потрібно, щоб мати можливість поставити це питання на референдум», - повідомила Юлія Тимошенко.

Вона звернулася до Президента України, Прем’єр-міністра, Голови Верховної Ради, депутатів та всіх українських громадян з проханням підтримати ідею якнайшвидшого проведення референдуму.
http://batkivshchyna.com.ua/news/20559.html

 

Link to comment
Share on other sites

Оно знает, что в НАТО не берут с военным конфликтом? Знает, значит чистый пиар. Юлька  как всегда попиздеть только :(

Чому ж не беруть? Беруть.

Просто одним з пунктів ПДЧ буде припинення війни.

Link to comment
Share on other sites

Я повністю згоден щодо проведення референдумів, ба більше — пропонував це зробити ще 5 місяців тому

 

Тепер, без Криму, можна сміливо проводити референдуми щодо мови, НАТО, тощо. З заздалегідь відомим результатом.
Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Створити...