Перейти до змісту

Порошенко пропонує США знову долучитися до переговорів щодо Донбасу


Spinoza

Recommended Posts

Президент Петро Порошенко пропонує поновити "женевський формат" діалогу для врегулювання ситуації на Донбасі – тобто за участю не лише України і Росії, а й США та ЄС.


Про це він сказав державному секретарю США Джону Керрі у телефонній розмові у ніч на середу, повідомляє прес-служба президента.


Порошенко подякував США за їхню роль у консолідації міжнародної підтримки територіальної цілісності України і за невизнання та засудження псевдовиборів на Донбасі 2 листопада.


Президент заявив про відданість України мирному вирішенню конфлікту у повній відповідності до Мінських домовленостей: "Ми доклали занадто багато зусиль і часу для досягнення цих домовленостей, щоб дозволити їх відкинути", - сказав він.


Порошенко також запропонував відновити Женевський формат багатостороннього діалогу для мирного врегулювання ситуації на Донбасі на рівні міністрів закордонних справ.


Керрі ж висловив підтримку з боку США Україні та діям Порошенка щодо дотримання "Мінського протоколу". Він також привітав Україну із проведенням вільних та демократичних виборів до Верховної Ради 26 жовтня, високо оцінив досягнення газових домовленостей в форматі Україна-ЄС-Росія.


Співрозмовники обговорили деталі військово-технічної співпраці, а також питання візиту до України віце-президента США Джозефа Байдена, який відбудеться 21 листопада.


Після квітневих переговорів у Женеві, в яких брали участь представники України, Росії, а також США і ЄС, такий формат зустрічі називають "женевським". За "нормандським форматом" у переговорах брали участь чільники України, Росії, Німеччини і Франції.


У переговорах у Мінську брали участь представники України, Росії та ОБСЄ, а також лідери бойовиків-сепаратистів із Донбасу.


 


:fp1:


Link to comment
Share on other sites

 

 


Президент заявив про відданість України мирному вирішенню конфлікту у повній відповідності до Мінських домовленостей: "Ми доклали занадто багато зусиль і часу для досягнення цих домовленостей, щоб дозволити їх відкинути"

ну и когда он пистит?

сейчас или вчера, предлагая "скасувати закон про особливе місцеве самоврядування". это же пункт 3 Минского протокола.

может чего-то путаю

Link to comment
Share on other sites

мне все больше здаеца шо пеця отработал свое намного раньше чем предполагалось

как по мне то крававый пастор на данный момент более подходящая креатура чем сцикливый кандитер...

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Он просто запутался. Его политика умиротворения донбасян предсказуемо зашла в тупик.

Вот Украина и має те що має. В смысле однотурового забега по граблям :D

 

а надо было 2-3 тура: типа были варианты... ну хиба шо попытаться протащить бабужко на коляске и каблуках.. 

:pleasant:

Link to comment
Share on other sites

Дід Свирид не схвалить. Дід вважає, що хуйло саме того і прагне - щоб з ним говорили саме амери, типа хуйло має таку ж вагу в Світі  :fp1:

Амери изо всех сил старались не говорить с хуйлом, есть же для этого еврогейские шестерки, а хуйло штатам не ровня (так оно и есть, в общем-то) B-)

Даже не знаю.

 

Впрочем, о такой инициативе и амеры могли Пороха попросить ненавязчиво, кто знает?

Змінено користувачем YUGRED
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Створити...