Перейти до змісту

ФБР затримали російського шпигуна у Нью-Йорку


LAR

Recommended Posts

 

 

АКТУАЛЬНО / США

ФБР затримали російського шпигуна у Нью-Йорку ОНОВЛЕНО!

 

26.01.2015 Оновлено: 26.01.2015 21:44

 

У Нью-Йорку Федеральне бюро розслідувань США провело затримання російського шпигуна. Про це повідомляє офіційний Twitter ФБР.

 

Відповідно до повідомлення, затримання відбулось у районі Бронкс.

 

Повідомляється, що затриманий "був частиною шпигунської групи, яка намагалась займатись економічною розвідкою та вербувати мешканців Нью-Йорку".

 

 

Подробиці з приводу затриманих та підозр щодо них містяться у офіційному поданні ФБР до суду, яке опубліковано виданням "Huffington Post".

 

Документ зокрема відзначає, що затримано Євгенія Бурякова, Ігоря Споришева та Віктора Подобного. Буряков зокрема перебував у США у якості співробітника місцевого відділу одного з російських банків.

 

Їм інкримінується змова з метою скоєння злочину проти США в інтересах Російської Федерації. Підозрювані діяли щонайменше з березня минулого року і встигли провести десятки зустрічей в ході яких обмінювались отриманими розвідданими та передавали їх до СВР (Служби зовнішньої розвідки Росії - прим.).

 

 

Коментуючи подію, відомий американський експерт з питань розвідки Джон Шиндлер поставив питання про те скільки ще агентів російської розвідки може зараз перебувати у США.

 

"Тож Служба зовнішньої розвідки Росії мала агента у Нью-Йорку, який збирав економічні розвіддані і при цьому ніби не мав зв'язку із резидентурою Росії у місті. Цікаво, скільки ще таких нелегалів перебувають у США?", - твітнув автор відомого безпекового блогу "XX Committee".

 

Експерт також відзначив, що таке затримання можна вважати успіхом американської розвідки.

 

"Офіцери СВР та ГРУ працюють під офіційним прикриттям і їх досить легко вистежити; натомість затримання нелегалів - значно складніша справа. Схоже, що це великий успіх ФБР та контррозвідки США", - відзначив Шиндлер.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

По данным РЕЙТЕР, в Нью-Йорке трем гражданам России предъявлены обвинения в шпионаже. РЕЙТЕР сообщает имена задержанных. Это Евгений Буряков, Игорь Спорышев и Виктор Поддубный. Сообщается, что Буряков – банковский работник, Спорышев назван российским торгпредом, Поддубный – атташе российской миссии в ООН. Наблюдение за ними велось с 2012г.

http://www.echo.msk.ru/news/1481420-echo.html

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Створити...