Перейти до змісту

Чиновники "Київпастрансу" вкрали 3 млрд гривень за 11 років


Olegik

Recommended Posts

За результатами аудиту комунального підприємства "Київпастранс" влада Києва виявила розтрату понад 3 млрд. гривень. Про це сьогодні заявив мер столиці Віталій Кличко, інформує прес-служба міської адміністрації.

 

"Ми ретельно перевірили діяльність підприємства, яке мало керувати великим транспортним господарством столиці. Перевіряли довго, щоб зібрати такі факти, які не дозволять винуватцям цього неподобства ухилитися і уникнути відповідальності. Ми прийняли підприємство з величезними боргами: 1,320 млрд гривень боргу, включаючи 120 млн боргу з зарплати", - сказав Кличко.

 

Мер заявив, що грабування "Київпастрансу" тривало роками, а на розтрачені кошти можна було купити понад 300 нових тролейбусів, повністю замінити трамвайний парк або побудувати п'ять станцій метро.

 

"Непрямий збиток для підприємства - ще більший. Адже, коли вкрали гроші і не купили деталь для автобуса за 100 гривень, то потім місто мусить міняти двигун за 100 тисяч. Цей збиток навіть набагато більший за вкрадені гроші. Ми перекрили ці корупційні схеми. І моя жорстка позиція, як і позиція всіх киян: всіх злочинців треба затримати, а все вкрадене - повернути місту, киянам", - сказав Кличко.

 

Градоначальник передав у міліцію папери з результатами аудиту та перевірок КРУ.

 

Пізніше депутати Київради від "Самопомочі" виступили за регулярне проведення аудиту не тільки "Київпастрансу", але і "Київського метрополітену.

http://ukr.lb.ua/news/2015/02/25/296792_chinovniki_kiivpastransu_vkrali_3.html
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Лучше бы они выступили за введение китайских методов расправы с проворовавшимися госчиновниками.

И там можно расстреливать не разбираясь - не мог никто работать во власти и быть честным, просто не мог. 

Пора вводить культурную революцию.

Link to comment
Share on other sites

Там десятки миллиардов евро стащили, не меньше точно. Работающим там даже стаж не всегда считался, это говенная кидальная конторка и не более того. А скоро транспорта вообще не будет.

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Створити...