Перейти до змісту

Виступ Шухевича в раді


Гість Хома

Recommended Posts

Шановний пане Голова ... (примітка. наголос на першу голосну букву),

шановний депутате, український народе ...

 

Слухаючи телебачення, слухав всіх уважно, як багато тішилося тим, що ми вчора прийняли Закон про "Особливий статус Донбассу".

Не тіштися панове, не тіштися! Не буде виборів вільних, не буде виборів демократичних!

Не буде припинення вогню! Буде продовження війни й дальше!, тільки завтра ви будете говорити не про Широкіне і не про Маріуполь, а про дерев'янський Милітополь!

Не думайте, що вам вдасться когось перехитрити!, ви хочете перехитрити Захід, Захід кинув вас, Європа в усякому випадку кинула!, 

так як в 30-ті роки кинули Чехословаччину ...

 

...

Ви ступили на шлях капітуляції, на шлях ганьби, на шлях зради українських національних інтересів!

 

 

Повний текст тут (інша стенограма):

http://rada.oporaua.org/en/statistika/deputati/radykalna-partiia-oleha-liashka/4587-shukhevych-yurii-bohdan-romanovych?vystupy=1

 

YURIY-BOGDAN SHUHEVICH

Виступи:

 

18 березня 2015 року - Можна? Шановний пане, Голово, шановні депутати, український народе, слухаючи телебачення, слухав вас всіх уважно, як багато тішилося тим, що ми прийняли вчора Закон про окремий статус Донбасу. Не тіштеся панове, не тіштеся, не буде виборів вільних, не буде виборів демократичних, не буде припинення вогню. Буде продовження війни і дальше. Тільки завтра  ви будете говорити не про Широке, не про Маріуполь, а про Бердянськ і Мелітополь. Не думайте, що вдасться вам когось перехитрити. Ви хочете перехитрити Захід. Захід кинув вас, Європа, у всякому випадку, кинула так, як в тридцяті роки кинула Чехословаччину, як кинули Ефіопію. (Оплески) І тоді Хайле Селассіє імператор Ефіопії сказав на засіданні Ліги Націй: "Ви хочете справедливості, ви хочете миру без справедливості? Ви не будете мати ні миру, ні справедливості". Так воно і сталося за 3 роки. І це саме хочете ви. Ви трусливо боїтеся назвати Росію агресором, а Україну жертвою агресії, ви говорите про терористів, "лугандонів" і так дальше. Ні, панове, Росія – головний гравець в цій грі. Ви не хочете на засіданні вислухати ту делегацію, яка говорить в Мінську: про що, як, які інструкції? Ви не хочете віддати тих генералів, які сьогодні обкрадають Збройні Сили, обкрадають ті копійки, які народ збирає! А не хочете тих генералів, які просто зраджують Україну, віддати під суд і рядовими послати в Щастя, хай вони кров'ю своєю спокутують свою вину, свою працю на ФСБ! А інакше не назвеш. Ні, панове, не буде цього, радості вам, не думайте. Ви вчора вступили на шлях, ганебний шлях, зраджуючи і Небесну Сотню, зраджуючи Надію Савченко, зраджуючи тих, які пролили свою кров в Донбасі. Ви ступили на шлях капітуляції, на шлях ганьби, на шлях зради українських національних інтересів! (Оплески)

Змінено користувачем Бондар Роман /Tracker/
Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Створити...