Перейти до змісту

Голубика - ягода полезная


GarryN

Recommended Posts

Озброєні до зубів молодики в балаклавах та бездіяльна міліція проти беззбройних людей. Саме так виглядало протистояння, яке сталося 19 липня в Шацькому районі біля села Ростань.

Відтепер в Україні з’явилося ще одне місце, де можливе повторення подій в Мукачевому.

*****

Небагато людей знають, що й на болотистій півночі Волині в Шацькому районі є цінний продукт, в боротьбі за який не гребують жодними засобами – побиття, шантаж, стрілянина, рейдерське захоплення. Цей продукт – лохина, а підприємство, яке його вирощує, має назву “Флора”. У 2013 році воно було одним з найбільших в Європі по вирощуванню цієї ягоди.

Як писав на сторінках ВолиньPost журналіст Сергій Шаповал, приватне підприємство “Флора” стартувало з 13 гектарів бідних поліських ґрунтів під самим білоруським кордоном у 2004 році та успішно працювало до літа 2013-го, коли розгорнулося на 125 гектарах. Однак, як відомо, в часи Януковича “віджимання” підприємств було звичною практикою для бандитів, які відчували себе все вільніше на фоні зростання беззаконня в державі.

 

http://antikor.com.ua/articles/53655-podrobitsi_striljanini_bilja_atsjka_abo_volinj_za_krok_do_vlasnogo_mukachevogo

 

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

пришлось читать...

 

Тож 2013-го на “Флору” приїхав на “Хамері” з автоматом і охороною посланець з столиці В’ячеслав Поляков. Він оголосив себе директором підприємства та силоміць вигнав чинного директора. 

Для того, щоб ви уявили, що це за людина, ось неповний перелік «звитяг» Полякова:

5.11.2008 року Поляков зі спільниками, застосовуючи вогнепальну зброю, викрали громадянина Висоцького, утримували тиждень в підвалі та, застосовуючи тортури, вибили з нього 300 000 доларів.
Через рік Поляков зі спільниками викрали громадянина Балаша, від якого вимагали переписати квартиру на злочинців.
4.07.2007 Поляков зі спільниками викрали громадянина Замонського.
Під час обшуку у Полякова працівниками міліції було вилучено солідний арсенал нелегальної зброї. Це мисливський карабін «Сайга», снайперська гвинтівка СВД та два гумостріла ПМР. Також «на балансі» у Полякова були сотні набоїв до цієї зброї.

Рейдерське захоплення “Флори” він здійснив за вказівками двох осіб з непростим минулим:

Ігор Діденко – одіозний український чиновник, якого у 2001 році затримувала німецька поліція за підозрою в розкраданні грошей «остарбайтерів». У 2004 році Діденко за вироком німецького суду отримав 4 роки та три місяці ув’язнення за участь в махінаціях нардепа Віктора Жердицького, але згодом суд його виправдав. У 2011-му Печерський суд Києва визнав винним Ігоря Діденка у скоєні службового злочину (справа про розкрадання майна НАК «Нафтогаз України») і обрав йому покарання у вигляді трьох років позбавлення волі з відстрочкою виконання вироку на три роки. Суд дійшов висновку, що зібрано достатньо доказів, які повністю доводять провину Діденка. А ще Діденко, будучи заступником голови «Нафтогаз України», підписав кабальні для України тарифи на російський газ по 500 доларів, за які потім судили Юлію Тимошенко. З незрозумілих причини сьогодні він у владі, сів у крісло заступника Міністра енергетики та вугільної промисловості України.

Цікаво, що Поляков та Діденко познайомилися в тюремній камері. Тоді Поляков вчергове загримів за грати через кримінальні злочини, але й тут він зумів завести корисне знайомство, яке зробило його директором “Флори”.

Сергій Бондарчук – 2005-2010 – генеральний директор Державної компанії з імпорту та експорту продукції і послуг військового та спеціального призначення «Укрспецекспорт». Чиновник був фігурантом декількох корупційних скандалів, але зумів уникнути покарання. Волиняни запам’ятали Бондарчука, як одного з перших нардепів-тушок: після перемоги на виборах 2002 року від «Нашої України» по «горохівському» мажоритарному округу «любий друг» Ющенка дуже швидко опинився у провладному таборі кучмістів. Сьогодні його розшукує Інтерпол за афери, які він прокручував на посаді керівника “Укрспецекспорту”.

 

зы Аваков еще не отписался в фб почему крышует рейдеров? :consul:

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Створити...