Перейти до змісту

Це що, репресії? По што Ценітельницю Алей забанили?


Маковій

Recommended Posts

ЦА, по всіх приватах пробігла?

Сука, прийде, переколоте всіх і здрисне.

 

 

Там твої доноси до Притули обіцяють відкрити, приватна ти шептуха.

Мабуть, шкутильгай  собі потихеньку і не гадь більше.

 

Ну, це вже якийсь жіночий бокс почався!... :fp1:

Link to comment
Share on other sites

Ви мабуть не зрозуміли що я мав на увазі, коли говорив "гуляєте по мовних граблях". Спробую пояснити. І тут важливе значення має поняття ТОЛЕРАНТНОСТІ, які всі розуміють по своєму.

 

Зараз ми маємо війну. Як би її не називали. Із величезними втратами, як людськими, так матеріальними. В тому числі втрати населення, територій, біженці. Як не крути це є повномасштабна війна. І на якому грунті вона виникла? НА МОВНОМУ!!!! Я розумію, мова є лише приводом, справжні причини зовсім інші. Але саме мову використали як ПРИВІД для розвязання війни - ЗАХИСТ РОСІЙСЬКОМОВНОГО НАСЕЛЕННЯ УКРАЇНИ.

 

Мова, цей фіговий листок прикриття агресії, прикриває наступний рівень справжніх причин розвязання війни. А наступний рівень агресивності є... все та мова. Саме так, російська мова.

 

Всі знають знаменитий логічний ланцюг, який з недавнього часу став основою геополітики московії. Він досить простий, я б сказав примітивний. Але в той же час прямий і твердий як лом. Хто не знає чи забув, нагадаю:

 

- хто говорить російською мовою - росіянин;

- ми будемо захищати росіян по всій планеті;

- росія там де є росіяни.

 

От так.

 

Я не знаю нікого з конкретних російськомовних дописувачів на цьому форумі. Може вони в більшості є справжні патріоти України. Хоч і російськомовні. А може і ні, в розумінні не всі такі. Але в будь якому випадку поки існують наші малахольні північні браття, в будь яку мить вас можуть почати "звільняти". І ніхто вас не запитає, хочете ви цього чи ні. Ви, російськомовні в Україні, є постійний ПРИВІД для вторгнення. Якщо хочете - МОРАЛЬНЕ ОПРАВДАННЯ чи ПРИКРИТТЯ для вторгнення. В будь який момент. Без всякого вашого бажання.

 

Тому розмовляючи під час війни на мові агресора ви, сподіваюсь що не навмисно, підіграєте агресорові. Чому, я пояснив вище - уважно читайте основу геополітики московії.

 

Тому мовне питання на сьогодні є питанням національної безпеки.

 

http://kor.ill.in.ua/m/610x0/1771171.jpg

  • Upvote 3
Link to comment
Share on other sites

Тепер відносно толерантності.

 

Українці в своїй переважній більшості абсолютно толерантні до російської мови. Навіть сьогодні, після всього що сталось, під час війни, після всіх жертв. Київ все также на половину російськомовний, українська преса, радіо і телебачення аналогічно, а може навіть більше російської мови ніж української. І це в Україні. Українці взагалі толерантні. Можливо навіть занадто.

 

В Україні завжди були і по сьогодні є значна частина чисто російськомовних шкіл. В деяких регіонах так переважно російськомовні. Наприклад, до окупації Криму московитами в Криму із 630 шкіл українських було... скільки ви гадаєте? АЖ ШІСТЬ. Повторюю - ШІСТЬ. Менше одного відсотка. Це українська влада так гнобила російськомовне населення Криму. І під приводом от такого гноблення в Крим прийшли толерантні люди в камуфляжі.

 

Щось подібне було на всьому сході України. Це при тому, що етнічних українців на Донбасі чи в тому ж Криму було в рази а може і на порядки більше, ніж на ті нещасні шість українських шкіл. Отака толерантність.

 

Що зробили окупанти після окупації Криму? Вірно - негайно закрили навіть ті нещасні шість українських шкіл. От вам інша сторона толерантності, як її розуміють з того боку.

 

Я вже не хочу навіть згадувати про МІЛЬЙОНИ українців які постійно проживають на території московії. Скільки там є українських шкіл? А телеканалів? Радіостанцій? Скільки україномовних газет? Особисто я не чув про таке. А така толерантність наших північних браттів більше скидається на МОВНИЙ ГЕНОЦИД. Або і етнічний.

 

То будемо і далі грати в толерантність в одні ворота? Тобто і далі створювати приводи для агресії?

Змінено користувачем Маковій
  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Чи потрібна нам ТАКА толерантність? Давайте подумаємо.

 

Коли в Крим ввійшли братні зелені чоловічки, українці повели себе повністю прогнозовано - толерантно. Причини для цієї толерантності були, їх всі знають. Але толерантність братами з півночі завжди сприймається однаково - як слабкість. Братам сподобалась така толерантність.

 

Відразу вирішили таким же чином відхопити не багато і не мало - пів України. Як мінімум. А що, хахли толерантні, утруться. Прийшли в Словянськ - нормально, толерантність на висоті, все так же працює. В Харкові влада і місцеві жителі толерантно спостерігають, як гастролери зривають українські прапори і вішають московистські. Дайош новоросію! Хахли безпомічні. Що з них взяти, вони ж толерантні.

 

Але після цього почались збої з толерантністю. В Миколаєві нетолерантно натовкли пришельцям пики, в Одесі нетолерантно підпалили. Далі взагалі нетолерантно почали стріляти. І сталось диво - почали поважати.

 

Як виявляється, все дуже просто. Щоб тебе поважали, потрібно проявляти свою тодерантність до якоїсь межі. А далі забувати, що взагалі є таке поняття "толерантність". А в деяких принципових питаннях взагалі не допускати ніякої толерантності. Zero Tolerance. Присікати на корені.

 

 

То що, і далі толерантно тацюватимемо на мовних граблях?

Змінено користувачем Маковій
  • Upvote 5
Link to comment
Share on other sites

І ще трохи про моральний аспект мовних парадоксів в Україні.

 

От, наприклад, я. Народився і виріс в повністю україномовному середовищі. І далі практично весь час був в такому. Але російською мовою володію досконало. Мені однаково говорити, читати чи писати українською чи російською мовами. Хоч потреби в такому знанні російської мови не було ніякої.

 

Більшість українців весь час проживаючи лише в Україні в тій чи іншій мірі володіє російською мовою. Значна частина вільно. А от за моїми спостереженнями більшість російськомовних жителів України українською мовою не володіють. Зовсім. Навіть все життя проживши в Україні. Чому так? Чому я не маючи особливої потреби в російській мові оволодів нею досконало, а мільйони жителів України не можуть проговорити чи написати і кількох речень українською мовою?

 

Для росіянина вивчити українську мову зовсім не складно, мови дуже подібні. Це не вчити з ноля німецьку чи французьку мову. Тут досить кількох місяців і можна вже пристойно говорити. Ні. Не вчать. Чому? В мене є своя відповідь на це запитання - тому що зневажають.

 

Україна як незалежна держава існує вже четверть століття. Народилось і виросло повноцінне покоління. Держава Україна, корінний народ і переважна більшість населення етнічні українці, державна мова одна - українська. ЧЕТВЕРТЬ СТОЛІТТЯ. Це ж як потрібно зневажати державу, корінний народ цієї держави і мову уього народу, щоб за десятки років не вивчити цієї зовсім простої і подібної для росіян мови. Хоч на якомусь мінімальному рівні.

 

Мені доводилось чути різне. Наприклад - я нікаґда нє буду разґаварівать на вашєй тєлячьєй мовє. Це в самому центрі України, центріше не буває. Сказала людина, яка все життя прожила в Україні. Не на найнижчій посаді. І нічого, прожила якось серед толерантних хахлов. Ніхто їй нічого у відповідь не говорив. Цікаво, як би зреагували московити, якби між ними жив якийсь українець, який би принципово весь час говорив українською мовою, а на закиди про перехід на російську відповідав - я ніколи не розмовлятиму вашим кацапським язИком.

 

Між іншим, хахол в московії звичайне означення українця. Навіть всіма обожнюваний тут Демура, ніби то розумна людина, називає по телевізору Україну не інакше як хахляндія. Спробував би хтось в Україні по телевізору говорити кацап, кацапія... Це вам ще раз про толерантність.

  • Upvote 3
Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Створити...