Перейти до змісту

Міноборони проситиме в НАТО надійного спорядження для антитерору


Potato

Recommended Posts

Засідання з фахівцями країн НАТО, на якому йтиметься, зокрема, про постачання в Україну спецобладнання для Збройних Сил, планує провести в понеділок Міноборони України.

Про це поінформував перший заступник міністра оборони Богдан Буца на брифінгу в Укрінформі у суботу, повідомляє кореспондент агентства.

"Ми ведемо роботу з військовими аташе європейських країн. У понеділок відбудеться засідання з групою фахівців з питань логістики з країн НАТО. Як правило, вони поки що готові надавати допомогу, яка стосуються не засобів ураження. І ми їм направили наші пропозиції про те, що ми хочемо одержати: тобто бронежилети, прилади нічного бачення, тепловізорні камери, іншу спецтехніку, на постачання якої потрібні дозволи цих країн", - зазначив Буца.

За його словами, з Францією вже є попередня домовленість. "Таку роботу ми ведемо, зокрема, знайшли підтримку у Франції. І на засіданні це питання стоятиме", - додав перший заступник міністра оборони.

Він уточнив при цьому, що таке спорядження виготовляється в країнах Європи, в Росії, Білорусі. В Україні воно практично не виробляється, а те, що є, застаріло і не дає можливості в рівних умовах протистояти терористам.

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Створити...