Перейти до змісту

Празднование


Гість paraskaa-W

Recommended Posts

Гордийчуку генерал-майора :tu:

 

расплакалась

Ігор Гордійчук героїчно відбивався від ворога на Савур-Могилі, і його навіть деякий час вважали мертвим

Київський військовий ліцей імені Івана Богуна очолив генерал Ігор Гордійчук, учасник бойових дій під Савур-Могилою. Про це написала віце-спікер Верховної Ради Ірина Геращенко. Вона також розповіла, що він героїчно відбивався від ворога на Савур-Могилі і його навіть деякий час вважали мертвим. 

«Це справді людина-легенда, він один відбивався від ворога на Савур Могилі, коли його знайшли, думали, що він мертвий, бо не було півчерепа… В морзі Дніпропетровського шпиталю побачили, що шевелиться! Він втратив пам’ять, не пам’ятав нічого і його абсолютно випадково в госпіталі знайшла його героїчна дружина. Потім довгі місяці лікарні», — розповідає Ірина Геращенко

 

29 серпня група полковника Гордійчука разом з рештою оточених українських сил пішла на прорив. Під час руху по вантажівці, де перебували Гордійчук і сержант Сергій Стегар, було відкрито артилерійський та мінометний вогонь, у кузові стався вибух, автомобіль загорівся. Через надто щільний вогонь противника супроводжуючі підійти не могли; Гордійчук вибрався сам, йому зробили перев'язку — великий осколок влучив у потилицю, не захищену каскою. Полковник намагався керувати боєм, зривав пов'язку, від втрати крові лишився безсилим. Гордійчук (у непритомному стані), Стегар та ще кілька бійців були захоплені в полон російськими десантниками. Полонених зібрали, залишивши окремо Гордійчука та заборонивши надавати йому допомогу, мовляв, він й так швидко «дійде». Однак він вижив; через два дні його доставили в дніпропетровську лікарню ім. Мечникова, потім у Київський військовий шпиталь. З 1 вересня полковник перебував в реанімації нейрохірургічного відділення, переніс кілька операцій. Він не міг рухатись, був частково паралізований; додалося зараження крові. За рішенням лікарів був уведений в медикаментозну кому, щоб збити високу температуру, яка трималася кілька тижнів. Два місяці Ігор боровся за життя й переміг.

8 листопада 2014 року Президент України Петро Порошенко у військовому шпиталі вручив полковнику Ігорю Гордійчуку державні нагороди — орден «Золота Зірка» звання Герой України та ордени Богдана Хмельницького II та III ступенів.[2].

На початку лютого 2015 року його прийняли на реабілітацію американські лікарі Військово-медичного центру Збройних сил США імені В.Ріда, у Вашингтоні Ігору допомагала й українська діаспора[3].

Ще коли Ігор Гордійчук проходив лікування та реабілітацію у США, міністр оборони України Степан Полторак призначив його начальником Київського військового ліцею Богуна, у квітні 2016 року полковник приступив до керівництва.

Змінено користувачем paraskaa-W
  • Upvote 7
Link to comment
Share on other sites

А на еспресо в студії Доній розмазав Порошенка.

 

 

це той самий Доній, який за гроші "для свого округу" голосував в унісон з ригами?

ну-ну...

йому тільки й залишилося що розмазувати гівно по мармизі- сам свою політичну кар'єру в анус спустив, лузєр

  • Upvote 3
Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Створити...