Перейти до змісту

Сотні мільярдів баксів за 25 років цей народ інвестував у булшит (C)


Dilbert

Recommended Posts

 

Про неспроможність. 

Поляки, важко попрацювавши на більш спроможні народи, верталися та вкладали гроші в різноманітні бізнеси - від литва пластмас до ягідників, на яких зараз горбатяться українці. Українці зароблене за кордоном витрачають на розкішні паркани, квартири у Франику, найбільш розвинені - відкривають черговий, стопіісятий магазин секонд-хенду або будматеріалів в рідному райцентрі.

Навіяно Назаром, що рік роботи на поляка конвертував в 100 метрів паркану, і це - один з найпритомніших в селі.

Для тих, хто важко вкурює, пояснюю:

Назар міг би на ці гроші винайняти репетиторів англійської-німецької та математики, щоб дитина вступила в німецький університет - на шару, як моя. Вивчити малого в польському коледжі колійовому, посадити ягідник, купити десять породистих корів та делавалівську доїлку у до них, поставити сироварню, посадити два гектари саду, збудувати бунгало для туристів на літо.

Дзуськи. Паркан. З трьох видів каменю.

Сотні мільярдів баксів за 25 років цей народ інвестував у булшит:((

 

19430077_1548771385180782_42337383910354

19399571_1548771345180786_52942277695820

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

На тему стартового посту. Будь який притомний виробничий бізнес або відіжмуть, або обкладуть такою данню, що він просто стане невигідним.  А в селі - там рулять крупні монополісти. А ну піди від тих десяти корів молоко продай так, щоб не на базарі. Нє, ну звичайно, можна по гривні (чи скільки там) - здати молочним магнатам...

 

Оце і є - негативний бізнесклімат. Власність і бізнес не захищений законом.

  • Upvote 5
Link to comment
Share on other sites

Все правильно он сделал. Влаживать тут деньги в " проекты " бессмысленно, если это не миллионы долларов и есть серьезные завязки в бизнес и госкругах. Я например не знаю ни одного такого успешного бизнеса, который тут бы раскрутился. От слова совсем. Все, кто что то начинал рано или поздно закрылись. И очень везло если выходили с малыми потерями...

Тут сейчас процветают всякие " коучеры ", " бизнес тренеры " и прочие не пойми кто. Вложений почти не нужно, а лохов всегда хватает.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

І ще один аспект: вкладати в Україні умовному Назарові є сенс, якщо з цих вкладень він "тут" зароблятиме більше, ніж "там" у поляка. Чи це той випадок?

 

А щодо bullshit'у, то гуцульські понти знамениті не від вчора, і це швидко не зміниться. Давайте порівняємо це не з підходом європейського бізнесмена, а з байдужістю до естетики і зручностей побуту тих самих крисіян. І досить багато гуцулів таки будують хатку для туристів - ті, що мають бізнесову жилку, яка цілком не є обов'язковою рисою нормальної людини. Хіба на Заході всі мають власну справу?

 

 

Тому попри здорове зерно міркувань автора, процитованого у стартпості, не все так однозначно.

Link to comment
Share on other sites

Лучше синица в руке чем журавль в небе. И нечего лезть туда, в чем не разбираешься. Особенно, когда тебя туда подталкивают малознакомые ( да и хорошо знакомые тоже ) люди, которых тоже кто то подталкивает.... И сюда же в советы - не одалживать никому деньги. Вообще. Даже родственникам. Если запрашиваемая сумма не жмет и не жалко ее потерять, то можно со словами " отдашь как будет возможность ".

Соблюдайте эти простые советы и все у вас будет хорошо.

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Створити...