Перейти до змісту

про туристов


Olegik

Recommended Posts

в Крыму

Київський районний суд Сімферополя ухвалив заарештувати на два місяці громадянина України Геннадія Лемешка, якого Федеральна служба безпеки Росії звинуватила в підготовці диверсій в окупованому Криму.

 

Про це повідомляє у вівторок російський "Інтерфакс".

 

"Розглянуто і задоволено клопотання слідчого слідчого відділу Управління ФСБ Росії по Республіці Крим про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою відносно Лемешка Геннадія Геннадійовича, підозрюваного в скоєнні злочину, передбаченого ч.1 ст.223.1 КК Росії, терміном на два місяці – до 13 жовтня", – йдеться в повідомленні.

 

ФСБ Росії раніше 15 серпня заявила про запобігання в Криму низки диверсій проти об'єктів інфраструктури і життєзабезпечення півострова і затримання "агента Служби безпеки України".

 

"12 серпня Геннадій Лемешко затриманий співробітниками органів ФСБ при спробі пошкодити лінію електропередачі в районі траси Судак-Новий свєт", – повідомляли в ФСБ РФ.

 

Він уродженець Харківської області, "раніше проходив службу в зоні ATO на посаді старшого розвідника глибинної розвідки в одній з військових частин ЗСУ".

 

Російські спецслужби заявили, що у затриманого виявлено та вилучено: дві тротилові шашки типу "200" із запальною трубкою ЗТП-50, механізм для приведення в дію вибухового пристрою, граната РГД-5 з вкрученим запалом, ємності з горючою сумішшю, ручна пила (для підпилювання дерев'яних опор лінії електропередачі) і цифровий фотоапарат "для документування диверсійної діяльності і подальшого звіту про неї перед кураторами СБУ".

 

Згодом було оприлюднено відео затримання Лемешка.

http://www.pravda.com.ua/news/2017/08/15/7152240/
Link to comment
Share on other sites

Служба безопасности Украины назвала информацию ФСБ России о задержании "агента СБУ" в Крыму "очередной провокацией".

 

"Считаем, что подобные фейковые новости нужны российским спецслужбам для запугивания населения полуострова, которое все чаще выражает недовольство оккупационными властями. На фоне ухудшения жизни крымчан ФСБ снова запускает «заезженную пластинку», пытаясь обвинить Украину и ее правоохранительные органы в своих собственных бедах и проблемах в Крыму", - сказано в заявлении СБУ.

https://lb.ua/news/2017/08/15/373971_sbu_nazvala_provokatsiey_fsb.html
Link to comment
Share on other sites

За последние полгода на отдых в аннексированный Россией Крым приехали лишь 100 тысяч граждан Украины. Об этом в интервью Радио Свобода сообщил глава Ассоциации индустрии гостеприимства Украины Александр Лиев.

 

До аннексии Крыма Россией полуостров посещали около четырех миллионов украинских туристов. По словам Лиева, отказ граждан Украины отдыхать на полуострове является "протестом".

https://www.svoboda.org/a/28675867.html
Link to comment
Share on other sites

От їх не пускати назад. 

Официально надо объявить, что поехавших добровольно на оккупированные территории и в Кацапстан Украина менять и защищать в судах не будет.

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Почему бы на границе не поставить табличку с простым текстом - граждане пересекающие границу Российской Федерации делают это на свой страх и риск. Украина за последствия ответственности не несет...

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Задержанный в оккупированном РФ Крыму гражданин Украины Геннадий Лемешко служил в Вооруженных силах Украины по контракту и был уволен в мае текущего года, сообщают в управлении по связям с общественностью Генштаба ВСУ.

"Данный человек проходил военную службу в Вооруженных силах Украины по контракту с ноября 2016 по май 2017-го. Он был уволен по статье "служебное несоответствие", - сообщил сотрудник управления Юзеф Венскович "Интерфакс-Украина" во вторник, передает Цензор.НЕТ.

 

Ю.Венскович уточнил, что Г.Лемешко проходил военную службу в одном из подразделений Сухопутных войск ВСУ и был уволен в связи с систематическим нарушением дисциплины.

https://censor.net.ua/news/451753/zaderjannyyi_fsb_v_krymu_ukrainets_lemeshko_slujil_v_vsu_po_kontraktu_i_byl_uvolen_v_mae_po_slujebnomu
Link to comment
Share on other sites

Почему бы на границе не поставить табличку с простым текстом - граждане пересекающие границу Российской Федерации делают это на свой страх и риск. Украина за последствия ответственности не несет...

 

дебіли табличок не читають

Link to comment
Share on other sites

 

Генеральный штаб Вооруженных Сил Украины заявил о задержании Федеральной службой безопасности Российской Федерации за последнее время 12 бывших военнослужащих Вооруженных Сил Украины.

Такие данные сообщил заместитель начальника управления по связям с общественностью ВСУ Юзеф Венскович. передает Укринформ.

"В последнее время 12 граждан Украины, которые проходили службу в Вооруженных силах Украины, задержаны ФСБ РФ. Им выдвинуты обвинения в шпионаже, организации диверсий и т. п. Подавляющее большинство задержаны в Крыму", - отметил представитель Генштаба

https://lb.ua/society/2017/08/16/374143_genshtabe_soobshchili_zaderzhanii_fsb.html

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...
 
Валентин Бушанський
ПАСТКА ДЛЯ УКРАЇНИ 
Про ситуацію з обміну полонених і заручників
Напередодні новорічних свят були звільнені 73 українські заручники. Це – світла подія. Частинка цього світла впала навіть на Президента Петра Порошенка, котрий натхненно говорив про успіх мирного процесу.
Але я хотів би привернути увагу громадськості до тіньової сторони процесу обміну заручників і полонених.
Звернімо увагу: із 73 трьох заручників, 41 особа – цивільні, і лише 32 особи – військовополонені. При чому, більшість зі звільнених цивільних – мешканці окупованих територій, які не змогли виїхати або ж вважали, що їхній обов’язок – залишатись у зоні окупації. Цих людей, більшість із яких мали проукраїнські погляди, окупаційна влада кинула за ґрати. Ці люди нарешті стали вільними, їх обміняли на полонених колаторантів.
Про що каже нам ця ситуація? А каже про те, що процес обміну полонених колаборантів на заручників – це безглуздий процес. Це – безглузда нескінченість у чистому вигляді.
Чому? Та тому, що окупанти на Донбасі та в Криму можуть у будь-який час ув’язнити будь-кого, будь-де і будь-за-що. Як наслідок, переговорний процес з метою повернення заручників стає нескінченим, а отже й позбавленим сенсу, оскільки повернути всіх заручників Україна ніколи не зможе.
Кому вигідний цей процес? Звісно, рідні та близькі прагнуть повернути з полону своїх кревних родичів. Кожен полонений – це трагедія конкретної родини й усієї країни.
Але є й політичний бік питання. Кому вигідний цей процес, із політичного погляду?
Нескінченість переговорного процесу вигідна Президентові Петру Порошенку. Президент завжди має про що поговорити з журналістами, кажучи, що тема обміну заручниками важливіша, аніж тема його фінансових оборудок чи тема переслідування ним політичних опонентів.
Нескінченість переговорного процесу вигідна кремлівському диктатору. Путін поводиться, мов типовий кримінальний злочинець: доки в нього є заручники – доти з ним говорять. А отже, в росіян є ілюзія, що їхній покемон – важлива політична персона.
Нескінченість переговорів вигідна й західним політичним лідерам, котрі беруть на себе роль посередників. Мінський процес у дії, мирне врегулювання триває! А отже, в посередників завжди є робота й можливість для піару.
Це безглузда нескінченість. Й у небезпеці кожен громадянин України на окупованих територіях, кожен заробітчанин на території Росії, кожен, хто перетинає кордон з Росією. Будь-кого і будь-коли можуть кинути за ґрати й використати для обміну на чергового головоріза з «ДНР/ЛНР».
Цей процес консервує режим Путіна й консервує режим Порошенка. Цей процес зв’язує руки законодавчому визнанню Росії державою-агресором і веденню відповідної політики щодо Росії.
Який вихід із ситуації? Є тільки два варіанти:
1) посилення санкцій, але для цього Україна повинна вважатися цивілізованою країною, а не країною привладних корупціонерів;
2) визволення окупованих територій – Донбасу та Криму – воєнним шляхом, але для цього потрібно мати армію якісно іншого рівня, а отже – вести іншу економічну політику, а не залишатися країною привладних корупціонерів.
Однак, це не про Україну і не про Петра Порошенка.
Я роблю цей допис тільки тому, що вже кілька днів усі українські ЗМІ співають осанну Президентові та мирному процесу. Але чомусь досі ніхто так і не сказав про те, що цей процес – це чергова пастка, до якої загнав Україну кремлівський диктатор. А ми радіємо.
 
Link to comment
Share on other sites

Та всё уже, ФСБ с ним поработала и отпустили, вернули все вещи и купили ему билет на поезд. Претензий не имеет...

Не били, давали пищу, даже дважды предоставляли мобильный телефон, чтобы задержанный мог позвонить знакомым и близким. 2 января около 10 утра, надев на глаза мешок, отвезли на вокзал, при этом вернули деньги, мобильный телефон, золотую цепочку, и кольцо”.[/size]


Мутная история  8-)

Змінено користувачем bobrdobr
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

В анексованому Сімферополі співробітники ФСБ Росії затримали громадянина України, який нібито збирав і передавав українським спецслужбам інформацію.

 

Про це повідомляє "Інтерфакс" з посиланням на дані спецслужби.

 

"11 лютого ФСБ Росії в Сімферополі затримано громадянина України Костянтина Давиденка. Він цілеспрямовано збирав і передавав спецслужбам України відомості, які становлять державну таємницю про діяльність частин і з'єднань Федеральної служби військ Національної гвардії РФ і стосовно співробітників ФСБ Росії", - заявили у ФСБ.

 

Зазначається, що проти українця було порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого статтею 286 КК РФ - шпигунство.

 

Також російські ЗМІ повідомляють, що громадянин України був затриманий 11 лютого.

 

У міністерстві закордонних справ "Українській правді" повідомили, що наразі перевіряють інформацію щодо затримання українця.

https://www.pravda.com.ua/news/2018/02/12/7171327/
Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Створити...