Перейти до змісту

Дотринділися


kleynod

Recommended Posts

Європарламент (ЄП) у середу, 15 листопада, зробив формальний крок для можливого позбавлення Польщі права голосу в Раді ЄС (застосування статті 7 Лісабонського договору). Європарламент в ухваленій критичній до Варшави резолюції наголосив, що ситуація в Польщі свідчить про "чітку загрозу серйозного порушення" європейських цінностей, включаючи принцип верховенства права. Резолюцію підтримали 438 депутатів Європарламенту, 152 депутати проголосували проти, 71 депутат утримався, йдеться в повідомленні на сайті Європарламенту.

Зокрема, європарламентарії особливо стурбовані дотриманням у Польщі фундаментальних прав, принципів розділу гілок влади і незалежності судової системи.

 

 

Резолюцією передбачена можливість звернення до Ради ЄС з вимогою активувати превентивний механізм, передбачений пунктом 1 статті 7. Ця процедура і може в подальшому призвести до втрати Польщею права голосу в Раді ЄС.

Серед іншого, резолюція закликає польський уряд не запроваджувати подальших змін до судової системи, якщо вони не гарантують в повному обсязі незалежність судів; виконати рішення Суду ЄС та призупинити вирубування Біловезької пущі; поважати свободу зібрань; засудити "ксенофобський і фашистський марш, який пройшов у Варшаві" 11 листопада; захистити права жінок шляхом надання вільного доступу до контрацепції та уможливлення екстреної контрацепції без медичного припису.

Link to comment
Share on other sites

фегассе... леса не  зналло, што у них даже такие законы есть...

жестячька...  :fp1:  ;o

 

 

то хіба не закони, то скоріше церковна пропаганда.

А полячки такі набожні....

 

 

Але з іншого боку за другу і наступну дитину вони отримують по 500 зл щомісяця.

Змінено користувачем kleynod
Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Створити...