Перейти до змісту

Консульство Росії займається продажем нерухомості на територіях Донеччини та Луганщини


DA'

Recommended Posts

ТСН вдалося здобути документальні підтвердження дій російських дипломатів.

 

Посольство Росії в Києві проводить 

 

Консульство Росії займається продажем нерухомості на територіях Донеччини та Луганщини

операції з нерухомістю в тимчасово окупованих частинах Донецької та Луганської областей України. В обхід українського законодавства і міжнародних угод росіяни оформлюють документи на житло, котре залишилося на підконтрольній терористам "ДНР" і "ЛНР" території, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

 

Галина – переселенка з Луганська, яка допомогла ТСН викрити цю оборудку. Жінка хотіла продати свою квартиру на окупованій території та кілька разів зверталася до ріелторів, однак ті відправили її в консульство РФ, де нібито видають довіреності, які мають чинність на підконтрольній терористам території. Журналістів розвернули вже на вході до дипломатичної установи та пояснили, що навіть заради простої довіреності потрібно заздалегідь записатися на прийом до російського консульства, місяць чекати, поки працівники дипустанови перевірять дані, і лише потім, по дзвінку, йти на зустріч. Послуги коштують близько тисячі гривень, документів на підтвердження права власності на квартиру мати не потрібно – лише паспорт і паспортні дані людини, на котру оформлюється довіреність.

 

 

Відзняти прийом у дипустановы Галині вдалося на камеру мобільного телефону. Вочевидь, ситуація подібна непоодинока, бо буквально перед жінкою в черзі був чоловік, який оформлював довіреність на продаж житла в Донецьку. Галині ж працівниця посольства одразу запропонувала виписатися з її луганської квартири тут же на місці. За довіреність у дипустанові попросили сплатити 970 грн та запевнили, що документ буде чинним у Луганську. "Так, буде", - сказала працівниця дипмісії. Невдовзі завірена посольством Російської Федерації в Києві довіреність опинилася в руках журналістів ТСН. Там чітко видно, що вона видана Росією українцю, який передає права українцю на квартиру в місті Луганськ, котре, як випливає з цієї довіреності, Україні не належить.


 

Змінено користувачем DA'
Link to comment
Share on other sites

та щаз

мої масічки в нашому емзеесікі

 

Міністерство закордонних справ України висловило обурення фактами оборудок з нерухомістю на тимчасово окупованих територіях Донбасу за участі російських дипломатів.

Про це йдеться в коментарі відомства, який отримала 28 листопада "Українська правда".

 

"В МЗС обурені виявленими фактами вчинення консульськими посадовими особами дипломатичних установ Російської Федерації на території України нотаріальних дій щодо громадян України, а саме - посвідчення довіреностей на право користування і відчуження майна на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей", – йдеться в заяві.

В МЗС наголошують, що такі дії є грубим порушенням законодавства України та Віденської конвенції про консульські зносини.


абідєлісь!

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Створити...