Перейти до змісту

Ти підписав декларацію?!


mc5

Recommended Posts

"З 2 квітня вже понад 150 тисяч українців знайшли лікарів, з якими підписали декларації. Сподіваюся, що для своїх пацієнтів всі вони стануть тими самими довіреними фахівцями, до яких хочеться звертатися протягом життя з більшості питань щодо здоров’я.

Кампанія з вибору лікаря розпочалася в усіх областях України. Медзаклади поступово підключаються до електронної системи охорони здоров’я - на 4 квітня в системі вже було 63% комунальних закладів, які надають первинну медичну допомогу. Щодня приєднуються нові.

Загалом з часу запуску електронної системи охорони здоров’я підписано понад 266 тисяч декларацій про вибір лікаря.

Всі ми вперше працюємо з таким масштабним завданням, тож в деяких регіонах на початку виникли труднощі. Так, у Львові та Дніпрі старт кампанії був відкладений.

Ми уважно стежимо за перебігом кампанії та допомагаємо вирішувати локальні питання. Сьогодні у Львові почали підписувати декларації. В Дніпрі найближчим часом заклади також відновлять підписання декларацій.

Щодо поодиноких порушень, то в деяких медзакладах громадянам відмовляли у вільному виборі лікаря. Найчастіший аргумент - пацієнт приписаний до іншого дільничого лікаря, тому має підписати декларацію в іншому місці.

Нагадуємо, що неприпустимо тиснути на пацієнтів, аби вони підписували декларацію винятково зі своїм дільничним лікарем. Кожен українець вільний у виборі свого сімейного лікаря, терапевта або педіатра, де б він не був зареєстрований.

Відмовити у підписанні декларації можуть лише з двох причин:
1. Заклад ще не підключений до електронної системи охорони здоров’я.
2. Всі лікарі медичного закладу набрали оптимальну кількість пацієнтів.

Неправомірною також є відмова пацієнтам на підставі того, що в закладі немає бланків декларацій. Декларація формується в електронному вигляді й після заповнення роздруковується уповноваженою особою.

Наша команда уважно стежить за зверненням з різних міст та постійно на зв’язку з регіонами, щоб подібні непорозуміння швидко усувалися на місцях", -зазначила Супрун. Джерело: https://ua.censor.net.ua/n3060122

 

зи. в Херсоні тіко одна пол-ка он-лайн. :shuffle:

Link to comment
Share on other sites

В Вооруженных силах хотят создать отдельный род войск - медицинский, по примеру Бундесвера в Германии.

Об этом сказал на брифинге Минобороны начальник Главного военно-медицинского управления - начальник медицинской службы Вооруженных сил Украины - полковник медицинской службы Игорь Хоменко.

"Мы намерены создать отдельный род войск - медицинский, по типу Бундесвера", - сказал он.

Хоменко уточнил, что за принцип реформирования взята медицинская служба Вооруженных сил Германии - Бундесвера. "Мы изучили большинство систем союзников, но на текущем этапе и на перспективу для нас наиболее короткий путь — это, действительно, система Бундесвера, которая была выбрана в сотрудничестве с иностранными советниками", - сказал он.

Система стопроцентно не будет такой же, как в Германии, но ее основные принципы будут сохранены: единый орган управления медицинским обеспечением, единая вертикаль подчинения, медики будут отвечать за медицинское обеспечение, от них отойдут несвойственные им функции и они будут заниматься только своей работой, — отметил начальник Главного военно-медицинского управления.

По его словам, новая система позволит выстроить полную медицинскую вертикаль ответственности в отношении медицинского обеспечения: от начала лечения и до завершения реабилитационного процесса.

 

Он пояснил нашему корреспонденту, что сейчас медиков Вооруженных сил свыше 20 тысяч человек, если будет создан отдельный род войск - медицинский, туда войдут примерно 10% от количества представителей Вооруженных сил, а это около 25 тысяч.

Реформу медицинской службы, в частности, создание отдельного рода войск, запланировано провести до 2021 года.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Як стоматологам буде?

В 2020 році розпочнеться реформа стоматологіі.

Новій закон забороняє дєрєбан медзакладів комуни, тому пол-ка залишиться в тому статусі як й до реформи, ще можливий варіянт - створення некомерційного мед.предприємства, але ж знову в розпоряджені міськради. Тому майже пофіг. Що порадувало, то те що новий закон не дозволить нашому завпол-ки спиздити на гроші ментогенерала стомпол-ку.

Link to comment
Share on other sites

І  хто  вже  записався  добровольцем? :shuffle:

 

2  квітня (у Львові  на  той  момент  реформу  ще  не  відклали)  мій  сват  захотів  потрапити  до  лікаря.  В  реєстратурі  йому  дали  телефон  лікаря,  щоб  сам  домовлявся. 

Змінено користувачем shpylka
Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Створити...