Перейти до змісту

Україна заморозила розслідування по Манафорту - NYT


OldBoy

Recommended Posts

Українські правоохоронці припинили розслідування у чотирьох кримінальних справах щодо американського політтехнолога, який обслуговував інтереси Партії регіонів, екс-глави виборчого штабу Дональда Трампа Пола Манафорта.

 

 
Розслідування було заморожено за наказом генерального прокурора на початку квітня, пише американське видання The New York Times.
 
 
 

 

"Випадки дуже чутливі для уряду, який глибоко покладається на фінансову і військову допомогу Сполучених Штатів і гостро усвідомлює огиду Трампа до розслідування з боку спецпрокурора ФБР Мюллера про можливу змову між Росією і його кампанією", - зазначає автор статті Ендрю Крамер.

За його словами, дане рішення було прийнято в важливий момент як для України, так і для президента Петра Порошенка, оскільки адміністрація Дональда Трампа завершувала вирішення питань продажу Україні ПТРК Javelin.

Відносно Манафорта велися розслідування, які стосувалися консультацій для екс-президента Януковича і його "Партії регіонів", а також їх оплати. Зокрема, мова йде про екс-главу комітету Верховної Ради із зовнішніх зв'язків Віталія Калюжного, який підписав 9 з 22 указів партії про виплату Манафорту $12,5 млн. Крім того, розслідувалася діяльність юридичної компанії Skadden Arps, яка за участю Манафорта склала доповідь з доказами "провини" Юлії Тимошенко.

За словами Крамера, згідно з наказом генпрокурора, керівника департаменту спецрозслідування ГПУ Сергію Горбатюку заборонено видавати повістки для отримання показань чи опитування свідків. У січні поточного року Горбатюк звернувся в офіс американського спецпрокурора ФБР Роберта Мюллера, який розслідує втручання Росії в американські вибори, з офіційною пропозицією про співпрацю. Однак відповіді він так і не отримав.

Крамер зазначає, що Україна не засудила і дозволила втекти в Росію колишньому представнику Манафорта в Києві Костянтину Килимнику.

Крім того, видання цитує представника України в ПАРЄ Володимира Ар’єва: "Ми всіляко уникаємо роздратування провідних американських чиновників. Ми не повинні зіпсувати відносини з адміністрацією". При цьому в Адміністрації президента не прокоментували NYT дану інформацію.

 

Link to comment
Share on other sites

Andrew Kramer базируется в Москве. Оттуда регулярно пишет всякие гадости. За деньги или по зову сердца, время покажет. Запомните это имя и фамилию он регулярно отписывает какие-то гадости про Украину.

 

Про Савченко, когда ее задержали, написал материальчик так, вроде бы ей шьют госизмену за пронос гранаты в ВР. Все остальные обстаятельства, Андрюша Крамер талантливо замолчал. Редкая гнида. :td:

Link to comment
Share on other sites

Вот ссылка

 

Now Prohibited in Ukraine’s Parliamentary Chamber: Weapons (Теперь запрещено в зале украинского парламента: оружие)

https://www.nytimes.com/2018/03/22/world/europe/ukraine-guns-parliament-savchenko.html

 

Все статья просто эпический образец недоговорок и передергиваний. 

Link to comment
Share on other sites

"У нас нет полномочий продолжать наше расследование", - сказал Горбатюк. Еще одно дело Манафорта касалось бывшего главы комитета Верховной рады по внешним связям Виталия Калюжного, который подписал 9 из 22 указов партии о выплате на сумму 12,5 млн долларов, предназначенных Манафорту. Что касается двух других дел, они имели отношение к юридической компании Skadden Arps. Она с участием Манафорта составила доклад о доказательствах "вины" главного политического соперника Януковича Юлии Тимошенко. Известно также, что за два месяца до замораживания дел, Горбатюк обратился к офису американского спецпрокурора ФБР Роберта Мюллера, который ведет расследование о вмешательстве России в последние президентские выборы США, и официально предложил сотрудничество, обмен доказательствами и выводами. Горбатюк сказал, что он отправил письмо в январе и не получил ответа, а на сегодня он уже утратил полномочия для расследования. Кроме того, Мюллер так и не предоставил Горбатюку ответа. Также NYT отмечает также, что Украина позволила сбежать бывшему представителю Манафорта в Киеве Константину Килимнику, не осудив его. Теперь представитель находится в России.

 

 

яка підступна брехня, жодного слова правди   :X 
 

Link to comment
Share on other sites

який він не лох ми уже бачили, коли він справу відкрив на Манафорта перед американськими виборами, щоб Клінтонші угодити   :weep:

 

а в даному випадку ми просто зайвий раз бачимо, що прокуратура на короткому поводку у президента, все в ручному режимі і закон як дишло

 

все як і годиться в Європі!   :tu:

Змінено користувачем OldBoy
Link to comment
Share on other sites

Троє американських сенаторів-демократів звернулися до генпрокурора Украни Юрія Луценка з проханням роз'яснити інформацію NYT про блокування розслідування щодо Манафорта.


Текст відкритого листа cенаторів Роберта Менендеса, Патріка Легі і Річарда Дурбіна оприлюднений на сайті Сенату США.


"Ми висловлюємо занепокоєння з приводу інформації про те, що ваше відомство здійснило кроки, які перешкоджають розслідуванню спецпрокурора США Роберта Мюллера", - йдеться у листі.


Сенатори підкреслили, що двостороння співпраця в юридичних питаннях повинна розширюватися, незважаючи на політику. 


 

 

"Спільне розслідування справи Манафорта має значення не тільки для розслідування Мюллера, але й для викриття корупційних схем часів президентства Віктора Януковича", - наголошується у документі.


Менендес, Легі і Дурбін сформулювали три питання щодо інформації про замороження чотирьох справ:


  • Чи дійсно ГПУ здійснювала такі кроки? Якщо так, чому?
  • Чи звертався хтось з адміністрації Трампа із закликом до українського уряду не співпрацювати з Мюллером?
  • Чи обговорювалася тема розслідування Мюллера між українськими і американським урядами та під час зустрічі президентів Порошенка і Трампа у Нью-Йорку у 2017 році?
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

В американском Сенате хотят от Луценко объяснений о блокировании расследований по Манафорту
05.05.2018 10:24.
В Сенате США просят генерального прокурора Украины Юрия Луценко объяснить блокирование расследований в отношении американского политтехнолога Пола Манафорта, который работал, в том числе, на Партию регионов и экс-президента Виктора Януковича. Текст открытого письма сенаторов опубликован на сайте Сената США: https://www.foreign.senate.gov/imo/media/doc/5-4-18%20Menendez%20joint%20letter%20to%20General%20Prosecutor%20of%20Ukraine%20on%20Mueller%20investigation.pdf, - сообщает "РБК-Украина".
В адресованном Луценко письме сенаторы выразили обеспокоенность опубликованной информацией в газете The New York Times о том, что генпрокурор фактически блокирует расследование в отношении Манафорта. Сенаторы полагают, что это препятствует следствию против Манафорта в США.
"Совместное расследование дела Манафорта имеет значение не только для расследования Мюллера (спецпрокурор США, - ред.), но и для разоблачения коррупционных схем времена президентства Виктора Януковича", - говорится в письме. Кроме того, сенаторы просят Луценко объяснить, предпринимала ли Генпрокуратура шаги по блокированию расследований.
Ранее газета NYT опубликовала материал, в котором утверждает, что в апреле четыре дела, в которых фигурирует Манафорт, были фактически заморожены генеральным прокурором Украины Юрием Луценко. В то же время начальник Департамента специальных расследований ГПУ Сергей Горбатюк подтвердил, что расследование по делу Манафорта не проводится с 20 ноября 2017 года, поскольку Генеральная прокуратура не решила, кому его поручить. По его словам, зимой дела в отношении Манафорта передавались от прокуратуры в Национальное антикоррупционное бюро и обратно.

https://www.ostro.org/general/politics/news/546993/

Змінено користувачем Agh
Link to comment
Share on other sites

Саме краще морозитися і писати пусті відмазки щоб не встрявати в штатівські розборки.Може вже навчились на проколі коли чесали за Клінтониху а вибрали Трампа
Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Створити...