Перейти до змісту

А сколько Вы тратите в месяц на еду?


хозяин

Recommended Posts

Кстати, хозя, я сегдня имел занятный разговор с одним нашим бывшим соотечественником.

Человек имеет свое дело, неплохой доход и вот прилипла к нему мысль о работе с украинскими экспортерами.

Я сразу о тебе подумал :D . Но он с сх не хочет связываться.

А так как я когда имел долю в одной украинской фирмочке по дереву, то он насел на меня - дай мол мне что то их этой сферы, чтобы не сырье, а производство. Хочу творить добрые дела и бизнес тоже.

Я поржал, отшутился, но мысль как то зацепила.

 

Открою пожалуй попозже тему тут, вот реально, что можно завести из продукции в Европу.

Причем ясно что не масс-продукцию, тут в этой сфере ловить нехер, а именно что то штучное, особенное.

Мне пока кроме изделий из дерева ручной работы ничего в голову не пришло.

 

И откровенно игноривать добрые позывы этого чувака я не хочу, он в 14-15 годах столько в Украину времени и денег вложил, что это достойно уважения...

 

ЗЫ. Сцуко, сколько я ошибок стал делать, аж исправлять стыдно...

:fp1:

Змінено користувачем Kumpel
Link to comment
Share on other sites

 

 


Кстати, хозя, я сегдня имел занятный разговор с одним нашим бывшим соотечественником. Человек имеет свое дело, неплохой доход и вот прилипла к нему мысль о работе с украинскими экспортерами.

 

Работа с украинскими экспортёрами очень часто чревата...

 

 

 

 


Я сразу о тебе подумал . Но он с сх не хочет связываться.

 

Я кстати на экспорт не работаю, был опыт в 2007 году с Германией, больше не хочу, мне подход не понравился, эти эуропейцы норовят за бусики купить хороший продукт, у меня внутренний рынок, старые клиенты с некоторыми по 18 лет работаю, стабильные контракты и хорошие цены, какой мне смысл отсюда уходить?

 

 

 

 


Открою пожалуй попозже тему тут, вот реально, что можно завести из продукции в Европу. Причем ясно что не масс-продукцию, тут в этой сфере ловить нехер, а именно что то штучное, особенное. Мне пока кроме изделий из дерева ручной работы ничего в голову не пришло.

 

Открывай, поразмышляем...

Link to comment
Share on other sites

  • 3 years later...
Thorwald Bohdan

Отже, як і обіцяв пост про коричневий цукор і геніальний маркетинг.

на всяк випадок. Я за освітою та за першим місцем роботи інженер систем автоматизації. Автоматизував цукрові заводи. Тож і в універі, і під час роботи вивчав технологію виготовлення цукру.

Перше - весь цукор обробляється вапном. Щоб там не казали екостурбовані про це. ВЕСЬ.

Цукор виготовляють з цукрового буряку і з тростини. Технології обох ідентичні.
Цукровий буряк труть на величезних тертушках і замочують у воді - утворюється цукровий сік. Окрім цукру до соку також потрапляють різні нецукри: білки, мінерали і т.д.
Щоб нецукри відділити у вигляді колоїдних розчинів(сопельки по простому) цукровий сік обробляють вапном, СО2. Фільтрують, щоб то все відділити, але частина нецукрів залишається.
Потім цукровий сік кип'ятять і він загущується - утворюється цукровий сироп.
Потім цей сироп уварюють ще більше трошки магії і в сиропі утворюються кристали цукру.
Це вже називається утфель. Така маса цукру і нецукрів коричневого кольору.
Щоб відділити цукор від нецукрів утфель переливають у центрифугу - велику пральну машинку, від 600 до 1200 кг завантаження. Спочатку відділяється зелена патока(вона ж меляса). Потім трошки додають води, промивають цукор. Відповідно певна частина цукру розчиняється. І з центрифуг висипається білий цукор. Його сушать і фасують.
Вуаля - ми отримали звичний білий цукор. Це товарний цукор - називають цукор першого продукту

А де ж тут коричневий?. Тож продовжуємо.
Пам'ятаєте про патоку? так там же ж повно цукру. Її знову очищають вапном, газом. І знову уварюють. Знову утворюється утфель другого продукту.
Цей утфель знову кидають в центрифуги, промивають. І утворюється цукор другого продукту. Це вже відходи цукрової промисловості. Цей цукор вже таки коричневий, бо нецукри вже не на поверхні кристалу(як то в першому продукті), а в середині кристалу і відбілити його вже не можна.
Є ще цукор третього продукту.

так от це і є той коричневий цукор. Це відходи цукрової промисловості, які геніальні маркетологи продають дорожче за основний продукт.
Знімаю капелюха перед цими маркетологами

https://www.facebook.com/thorwald.bohdan/posts/4407397389354653

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

а шо тут смішного? Коричневий цукор має певний присмак..... декому подобається цей присмак....... ще його використовують на соуси ббкю.......

маркетинг тут ніпричому абсолютно......

Link to comment
Share on other sites

в свое время покупал коричневый сахар - могу сказать, что мной двигало. скорее выебоны, типа круто. после прочтения понимаю что идиотизм )

 

деякі речі смачніші з коричневим цукром.... мохіто наприклад...... Ще для оздоблення деяких десертів він використовується....... купляємо і звичайний і коричневий........... 

Link to comment
Share on other sites

Почитав трохи.Тут виявляється просто до звичайного цукру додають меласу і так виходить коричневий.хоч все ще в всяких південних америках є села де випарюють по старі технології цукор і там справжній коричневий без відбілювання але чи його привозять в Штати не пише Змінено користувачем coolzak
Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Створити...