Перейти до змісту

А рожа у коболева не треснет?


хозяин

Recommended Posts

Наблюдательный совет Нафтогаза Украины принял решение о выплате бонусов правлению компании в связи с победой в Стокгольмском арбитраже в споре с Газпромом. Об этом пишет Экономическая правда со ссылкой на источник в Нафтогазе.

Утвержденный размер бонусов составляет 1% от суммы выигрыша по транзитному контракту (в данном случае - 4,56 млрд долларов). Таким образом, правлению подлежит выплата в размере 45,6 млн долларов.

Как сообщает РБК-Украина со ссылкой на источник, основная часть этих денег будет распределена между главой Нафтогаза Андреем Коболевым и главным коммерческим директором компании Юрием Витренко.

"Около 75% от этой суммы получат двое людей - Коболев и Витренко, потому что они сделали основной вклад в этом процессе", - сказал источник.

 

Он добавил, что выплата бонусов зависит от выплаты Газпромом суммы, обязанной Стокгольмским арбитражем.

"Пока что часть бонусов не выплачена в связи с тем, что Газпром не выплатил... То есть, выплата состоится тогда, когда заплатит Газпром", - сообщил источник.

При этом отмечается, что 20 млн долларов бонусов должны быть выплачены сейчас.

"Но 2 млрд долларов считаются выплаченными, поэтому команде, которая занималась этим судом, сейчас должно быть выплачено 20 млн долларов. И еще 26 млн долларов будет выплачено в момент, когда деньги поступят на счета от Газпрома", - сказал источник.

Напомним, в феврале Стокгольмский арбитраж обязал Газпром выплатить Нафтогазу $4,63 млрд за недопоставку согласованных объемов газа.

С учетом решения о встречной выплате в $2 млрд Газпром остался должен украинской компании $2,56 млрд. После этого российский концерн объявил о расторжении контрактов с Нафтогазом и подал апелляцию на решение Стокгольмского арбитража.

Link to comment
Share on other sites

а нічого, що Газпромом подана апеляція, навіть дві?

і шо ще жодної копійки не отримали і скоріше за все не отримають?

 

Ну ми ж вже теж ділимо гроші в сусідній гілці про лотерею. 

Правда думаю, що у нас шанси вищі..

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Шевченківський районний суд Києва оштрафував главу правління НАК "Нафтогаз України" Андрія Коболєва на 1,7 тис. гривень :lol2: за відмову надати інформацію з переліком осіб, які отримали премії за перемогу в Стокгольмському арбітражі над публічним акціонерним товариством "Газпром".
У серпні апарат Верховної Ради склав протокол про притягнення Коболєва до відповідальності в зв'язку з тим, що голова "Нафтогазу" надав неповну відповідь на депутатський запит Сергія Власенка (фракція "Батьківщина").
Суд встановив, що у відповіді Коболєв не вказав правову підставу для виплати премій, а також перелік осіб, щодо яких правління компанії прийняло рішення про виплату премій у зв'язку з перемогою в арбітражі.
У зв'язку з цим суд визнав Коболєва винним в скоєнні правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 188-19 (невиконання законних вимог депутата) Кодексу про адміністративні правопорушення, і наклав на нього штраф на користь держави в розмірі 1,7 тис. гривень. :fp1: Також суд постановив стягнути з Коболєва судовий збір в розмірі 352 гривень.
Як відомо, за призупинене рішення Стокгольмського арбітражу щодо спору з російським "Газпромом". керівництву НАК "Нафтогаз України" були нараховані премії на суму 46,3 млн доларів
http://ua1.com.ua/politics/kobolev-zaplatit-shtraf-za-vidmovu-nazvati-vsih-hto-otrimav-premiji-46930.html

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Як повідомлялося, до Рахункової палати надійшло звернення від народних депутатів з проханням перевірити надходження до Держбюджету дивідендів від НАК «Нафтогаз України». Депутати посилалися на те, що «Нафтогаз» у 2017 році збільшив свій чистий дохід у порівнянні з 2016 роком на 48 відсотків. Водночас, вказувалося у зверненні, на виплату дивідендів до бюджету планувалося спрямувати за підсумками 2017 року на 1,4 млрд грн менше, ніж у 2016 році. Депутати вказали, що премії працівникам «Нафтогаз», про які написали ЗМІ, в гривневому еквіваленті становлять майже 1,2 млрд грн і тут може йтися про неефективне використання коштів.(с)

http://www.ac-rada.gov.ua/control/main/uk/publish/article/16758189

Link to comment
Share on other sites

Тоже можно сказать по всем чиновникам и депутатам, особенно если считать с доплатами доставшимися в наследство от совка. Эффективность работы при этом на те же цифры ниже.

 

Давно озвучивал, что за госорганов особенно топов, должны быть установлены в виде коэффициента от минимальной зарплаты, пересчитанные например с Польши. Тогда как минимум у Кабмина появляется цель повышать благосостояние граждан.

Змінено користувачем shurken
Link to comment
Share on other sites

Просто ти кажеш про уряди в цивілізованому світі. А ці усе кинуть і почнуть з зарплатнею дрібного лавошника напружуватися? Фіг там. Просто з'являться додаткові схеми для компенсації їх збитків.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Що, вже на премії не вистачає? ;o

 

"Нафтогаз" у судовому порядку вимагає від держави 56 мільярдів компенсації за "пільговий" газ для населення та хоче від тієї ж держави "допомоги" у розмірі 230 мільярдів гривень на свою трудову діяльність у наступному році та підтримку штанів, з яких він видає ненаситному населенню газ за цінами нижче "ринкових".

https://energia.rp.pl/surowce-i-paliwa/gaz/14894-naftogaz-amerykanska-pomoca?fbclid=IwAR2Fmty1fDuV4pv7QS2CX0Z96LA8hR9bz-ptJ5V9qPU7YqvlwUDtRHb-DPw
 

Link to comment
Share on other sites

не цих тільки слід ліквідувати

відсотків 90 чиновництва слід направити на будівництво автобанів

примусово

Змінено користувачем Миклован
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

У четвер 20 грудня, співробітниками Генеральної прокуратури України були затримані два керівника «Укргазвидобування», які створили схему отримання «відкатів» від держзамовлень.
Про це повідомив генпрокурор Юрій Луценко на своїй сторінці у Facebook.
«Сьогодні затримано двох посадовців «Укргазвидобування», які налагодили схему отримання 10% «відкату» за держзамовлення. В рамках справи зафіксовано, що за вересень - грудень начальник механіко-енергетичного департаменту «Укргазвидобування» В. Микитін та директор з підготовки та транспортування газу О. Гордієнко отримали 16 млн 840 тис. грн. При отриманні чергового траншу в 9 млн гривень зловмисників затримано», - написав прокурор.

 

Du4Eb-CW4AAfTFn.jpg

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Главное, чтобы премию за сохранение транзита не забыл себе выписать! ;)

 

НАК "Нафтогаз Украины" готов отказаться от нового арбитражного иска против российского ПАО "Газпром" на общую сумму $11,6 млрд ради сохранения транзита голубого топлива из РФ через нашу страну.

Об этом глава "Нафтогаза" Андрей Коболев заявил в интервью журналистам 5 канала.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Кабінет міністрів України не продовжив контракт з головою правління Нафтогазу Андрієм Коболєвим та оголосив новий конкурс на цю посаду.
Про це повідомив прем’єр-міністр України Володимир Гройсман під час засідання уряду 6 березня.
Зазначається, що новий конкурс оголосять з 23 березня. Також уряд обговорить з Наглядовою радою Нафтогазу умови нового контракту з новим головою правління Нафтогазу.
«22 березня добігає кінця контракт з головою правління Нафтогаз. Це означає що ми маємо ухвалити рішення з точки зору ефективності корпоративного управління. Сьогодні при ухвалюємо рішення про те, що б 23 березня оголосити конкурс посаду голови правління Нафтогазу», — повідомив Гройсман.
Зазначимо, що наразі правління Нафтогазу активно судиться з Росією та Газпромом щодо стягнення з них компенсації за рішеннями Стокгольмського та Гаазького арбітражів. Зокрема, чинне правління компанії виграло арбітражі у суперечці з Газпромом про газові контракти, укладені 2009 року, а також арбітраж щодо втрати своїх активів внаслідок анексії Криму.
Гройсман заявляв, що уряд перегляне питання оплати праці керівництва Нафтогазу.
Нагадаємо, що Нафтогаз — газовий монополіст на ринку України, який відповідає за видобуток, імпорт та постачання газу. В рамках європейських вимог, компанію мають трансформувати та розділити на дві компанії, одна з яких буде відповідальною за всю газотранспортну систему України.
Нагадаємо, Нафтогаз оголосив про виплату 41 співробітнику $46 млн премії за перемогу у Стокгольмському арбітражі. Сума, яку компанія вирішила виплатити своїм співробітникам, складає 1% від суми виграшу в арбітражі (4,6 мільярда доларів) та складе 46,3 мільйона доларів. При цьому преміювати вирішили 41 особу, яка «прямо чи опосередковано внесла значний вклад у досягнення результату».
Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман направив листа наглядовій раді Нафтогазу через мільйонні премії. «Я стурбований таким рішенням, тому направив офіційного листа до наглядової ради Нафтогазу, щоб вони переглянули це рішення», — повідомляв Гройсман.
Перевіркою премій зайнялася Рахункова палата. Пізніше уряд заборонив виплачувати премії держслужбовцям.
https://hromadske.ua/posts/kabmin-ne-prodovzhiv-kontrakt-z-golovoyu-naftogazu-ta-ogolosiv-novij-konkurs-na-cyu-posadu?fbclid=IwAR0Iq4uWqXxujfD8o4O3e0brjdDLKBwLWYExmiFKu1dQU5C2EdPece-xmw4

Link to comment
Share on other sites

Спостережна рада НАК Нафтогаз України пропонує укласти з Коболєвим контракт з річним утриманням (тільки його) на 2019 рік - 342 млн грн. Тобто більше 1.0 млн грн за один робочий день?! За рахунок видертих з людей тіпа справедливих тіпа ринкових тарифів? А не подавляться Коболєв разом зі своєю дуже спостережною радою?

відповідаю - дурень думкою багатіє, не влавляться

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Створити...