Перейти до змісту

Путін перетворив своїх погранців на заград отряди . СОРОМ для ПОГРАНЦІВ!


Recommended Posts

Путін перетворив своїх погранців на заград отряди. СОРОМ для ПОГРАНЦІВ!!!!
 
==============
Друга проблема політична воля, якщо не можна вводити військовий стан, завжди в коституції є така стаття що якщо шось неврогульовано законом Президент може з корегувати тимчасово своїм указом який має силу закону і пряму дію.
 
Уточнити закон про АТО в якому виписати те чого не вистачає: І повноважання є і поступки зробили. З Рашою треба боротись крючкотворством і формалізмом, як і вони це роблять.
 
==============
 
 

Підсумки за 3 липня українською
(переклад В. Логвин)

Брати й сестри, за підсумками 3 липня.

З невтішного:

1. Силовики заперечують, що селище Станиця Луганська могли обстріляти українські льотчики. В РНБО оперують доказами, що трагічний обстріл здійснений терористами з РСЗВ «Град» (мова йде про ідентифікацію боєзарядів, якими було здійснено обстріл). Причому цей «Град» також захоплений силами АТО у бойовиків.

Погано те, що маса людей – у тім ліку й на самому Донбасі – вірять в кремлівські казки. А тому слід чітко розставляти крапки над «і». Провести найретельніше розслідування, із залученням міжнародних організацій –зокрема, ОБСЄ. Надати всі наявні докази в ООН.

Ми не повинні постійно виправдовуватися. Ми маємо показати всьому світу обличчя терористів, за спиною котрих після таких кривавих провокацій радісно потирає свої ручки Путін.

2. Введення воєнного стану на Донбасі, схоже, не світить. Враховуючи політичні причини цього, я б не записував цей факт до «поганого». Але не розумію, як можна без воєнного стану ефективно контролювати вже звільнені території.

Місцевим владам вірити не можна – вони сьогодні за наших, завтра – за ворога. Покладатися на місцевих правоохоронців – взагалі себе не поважати. Тому за логікою, при введенні воєнного стану у звільнених районах обмежуються повноваження місцевої влади, контроль за ситуацією перебирають військові комендатури, і небезпека «рецидиву» тероризму тут різко падає.

Якщо буде запропонована ефективна альтернатива цьому механізму, щоб обійтись без воєнного стану, - буду радий. Але поки виникають питання.

3. В Міноборони створено робочу групу для організації звільнення військовослужбовців Збройних сил України, яких утримують терористи. Це позитив.

Негатив у тому, що до цього часу не створено єдиного держоргану, який централізовано займався б всіма військовополоненими та заручниками. Кожне відомство піклується про своїх хлопців, а заручниками з громадянських осіб займаються всі (тобто ніхто).

Видається, що створити єдиний орган (наприклад, при РНБО) слід було вчора. Чому не доходять руки – невідомо. У той час, як звільнення полонених – це дуже велика й актуальна проблема.

З доброго:

1. На брифінгу у інформцентрі РНБО розпалилася дискусія. Журналісти вказують: якщо сили АТО звільнятимуть по 4 населених пункти на день, як це було вчора, то операція затягнеться на роки.

Спікер інформцентру А. Лисенко резонно відповів: звільнюються населені пункти, в яких є штаби або угрупування бойовиків.

І дійсно, у терористів немає сил і засобів обороняти всю ту територію, яку ми сьогодні вважаємо підконтрольною їм. Тому зараз завдаються удари по основним угрупуванням і, що дуже важливо, відрізаються шляхи постачання терористичних груп. У цьому плані звільнення одного набитого терористами села важливіше за звільнення десятка населених пунктів, які лише символічно контролюються бойовиками.

Минулої ночі російські прикордонники розстріляли групу з 300 терористів, що спробували прорватися до РФ з Донбасу.

Путін, як завжди, розігрує багатоходівку. Для терористів такі розправи – сигнал, що назад до Росії їм ходу немає, і найманцям доведеться на українській землі битися до кінця. Для міжнародної спільноти це показуха – мовби, ось як ми здорово тримаємо кордон! Щоправда, не уточнюється, що «на вхід» в Україну цей кордон працює з російської сторони безвідмовно.

Ну а для російських лопушків-найманців та їх проросійських побратимів на Донбасі це яскрава ілюстрація: Путін їх зливає. І виходів два – або здохнути незрозуміло за що, або скласти зброю і врятувати свої непотрібні шкури.

3. Верховна Рада включила до порядку денного проект змін до Конституції, що поданий Президентом. Сам Порошенко назвав зміни «протиотрутою проти федералізації».

Зміст змін відомий: децентралізація влади при збереженні унітарності держави, можливість спеціального статусу для російської та інших мов. Компроміси, які, по ідеї, мають влаштувати всіх.

Подивимося, як це спрацює на практиці – вже на протязі обговорення змін. Але у будь якому випадку, це – початок реального мирного діалогу. Не з терористами, а зі сходом України.

P.S. І з приводу призначення нового Міністра оборони й начальника Генштабу. Добре це, чи погано – робити висновки, вочевидь, рано. Хоч, безумовно, може непокоїти те, що пан В.Гелетей – не виходець з військового осереддя, що нормально для мирного часу, але в де-факто воєнний час може мати важливе значення.

А тому для нового очільника МО, який не має досвіду діяльності у органах військового керівництва, особливу роль гратиме компетентність НГШ. У той час, як новий НГШ – генерал В.Муженко – показав себе у штабі АТО цілком достойно (якщо не зважати на дивний випадок, коли він особисто вів у атаку бійців – хоча для людей, далеких від армії, це сприймається цілком позитивно). Якщо Міністр та НГШ спрацюються з першого дня – тим краще. Якщо ні – це було б дуже недобре. Віритимемо в краще.

 

 

Змінено користувачем TimmiApostolMS
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

ёпт та у них деды в НКВД воевали, для них за честь в заградотрядах служить.

Не обманюйте себе, ніколи не було за честь бути в тих рядах, а військові ту мразь ненавиділи і ненавидять. 

 

ТАК що СОРОМ ПОГРАНЦЯМ РФ.

Link to comment
Share on other sites

Не обманюйте себе, ніколи не було за честь бути в тих рядах, а військові ту мразь ненавиділи і ненавидять. 

ТАК що СОРОМ ПОГРАНЦЯМ РФ.

вообщето погранцы всегда были в структурах НБ

сначала в составе НКВД и в плоть до позвала совка в КГБ.

Link to comment
Share on other sites

вообщето погранцы всегда были в структурах НБ

сначала в составе НКВД и в плоть до позвала совка в КГБ.

можна силки на це, я вірю , просто хочеться силок, і Радий що Українська служба прикордона з нуля створювалась і тільки пізніше отримала дозвіл на слідчу діяльність .. правда такі як Литвин сором для любої служби.

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Створити...