Гість paraskaa-W Опубліковано 4 серпня, 2015 Report Share Опубліковано 4 серпня, 2015 347 років тому світ дізнався про французьке ігристе вино, улюблене в усьому світіБатьком популярного алкогольного напою вважається французький чернець П'єр Періньйон. Саме він 347 років тому, 4 серпня, представив у своєму абатстві цей напій. Тоді стриманий та богобоязливий монах не міг навіть уявити, що саме його напій стане символом романтики та кохання. За 347 років шампанське полюбилось у всьому світі, тож і не дивно, що технології його виробництва були багаторазово скопійовані в різних куточках світу. Однак згідно з Мадридським договором 1891 року лише ігристе вино, вироблене у Франції, у провінції Шампань, має право носити цю запатентовану назву. Але і не дивно, що правонаступники Періньйона так ревно ставляться до права власності на шампанське, адже технологія виробництва, подачі, оформлення та інші нюанси мають безліч унікальних особливостей.Еспресо.TV зібрало найцікавіші факти про цей напій, який вже понад 300 років поважають по всьому світу.1. Саме від "батька" шампанського – П'єра Періньйона – успадкувала назву найвідоміша марка ігристого вина преміум-класу. До речі, П'єр Періньйон не лише першим виготовив напій, а й запропонував замість звичайної пробки використовувати коркову.http://espreso.tv/uploads/article/194864/images/im578x383-1.jpg2. Як відомо, пробки для вина виготовляють з кори коркового дубу. Стовбур і товсті гілки дубу вже до 3-5 років життя покриваються пробковою кіркою, проте зрілість настає лише до 15-20 років. Знімають пробку один раз на десять років до 200-річного віку дерева. Спочатку пробка для шампанського має циліндричну форму. Безпосередньо перед укупоркою її розм'якшують парою або гарячою водою. Потім нижню половину пробки стискають до 17 мм, щоб вона могла увійти у пляшку. На відміну від пластикової, коркову пробку забити вручну складно. Для цих цілей використовується верстат, тиск якого на пробку становить близько 2 т.http://espreso.tv/uploads/article/194864/images/im578x383-2.jpg3. Чим дрібніші бульбашки в шампанському, тим воно якісніше і смачніше. В одній пляшці за визначенням має бути до 49 млн. бульбашок. Шампанське може грати в келиху більше 10 годин. Бульбашки направляються вгору до центру келиха. Потім вони розходяться, утворюючи перлове намисто.http://espreso.tv/uploads/article/194864/images/im578x383-3.jpg4. У келиху бульбашки утворюються навколо найдрібніших нерівностей на стінках. Тому перед подачею шампанського келихи натирають бавовняним рушником, залишаючи на стінках мікроскопічні частинки целюлози.5. Найдорожче шампанське - Goût dе Diamants. Однак переважно висока ціна спричинена саме дорогою пляшкою, прикрашеною діамантами, золотом чи камінням Сваровськи. Одна з подібних пляшок була продана на аукціоне за $1,2 мільйона. http://espreso.tv/uploads/article/194864/images/im578x383-5.jpg6. Будинок Armand de Brignac поставив на серійне виробництво пляшки об'ємом в 30 літрів, що дорівнює 40 звичайним пляшках. Важить одна така пляшка близько 45 кілограмів. Кожна пляшка вироблена вручну. Називається шампанське "Мідас". http://espreso.tv/uploads/article/194864/images/im578x383-6.jpg7. У 1965 році компанія Piper-Heidsieck виготовила пляшку у немалий людський зріст – 1 м 82 см. Її для своєї вечірки замовив актор Рекс Харрісон на честь нагородження "Оскаром" за роль у фільмі "Моя прекрасна леді". 8. Спочатку загортання пляшки у фольгу було важливою необхідністю. У 17 та 19 століттях у такий спосіб захищали шляшки від гризунів. Миші перегризали мотузку, яка фіксувала пробку, і таким чином добиралися не тільки до пробки, а й до вина.9. Приймати ванну з шампанського неможна! Казково і романтично – це ванна з шампанським, точніше з додаванням невеликої кількості ігристого вина у воду. І причина не в коштовності такої процедури, а в небезпечності. Справа в тому, що організм людини вбирає алкоголь через шкіру миттєво, і тому настає алкогольна інтоксикація, через що можна померти. http://espreso.tv/uploads/article/194864/images/im578x383-%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0%BD%D0%B0.jpg10. Тиск у пляшці шампанського при кімнатній температурі дорівнює тиску в шині червоного лондонського автобуса або приблизно 6,3 кілограма на квадратний сантиметр.11. Корок із пляшки шампанського вилітає зі швидкістю близько 40 км/год, а висота її польоту сягає 12 метрів. Максимально можлива швидкість для пробки шампанського - 100 км/год, може виникнути за умови, якщо залишити пляшку на деякий час на сонці або сильно збовтати.http://espreso.tv/uploads/article/194864/images/im578x383-%D1%81%D0%BA%D0%BE%D1%80%D0%BE%D1%81%D1%82%D1%8C.jpeg12. Спеціально для Вінстона Черчілля компанією "Pol Roger" виготовлялося шампанське в пляшках об'ємом 0,6 л (імперська пінта). Шампанське подавалося Черчиллю його дворецьким об 11 ранку, тільки-но він прокидався.13. Історія шампанського майже містично пов'язана з французькими удовами. Серед них легендарна Жозефіна Кліко, мадам Помері, Каміла Роедерер, Мадам Боллінже. Ці жінки справили величезний вплив на технологію і традиції виготовлення шампанського, а саме Жозефіна Кліко зробила шампанське популярним, вивівши його з Шампані в світ.14. Щоб зберегти смак ягід і виключити спроби збільшити обсяг виробництва на шкоду якості, в Шампані встановлений максимально допустимий обсяг врожаю з одного гектара - 13 тон.15. Найстаріша фірма з тих, що й до нині випускають шампанське, - "Gosset", яка була заснована в 1584 році.http://espreso.tv/uploads/article/194864/images/im578x383-15.jpg 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nadin Опубліковано 4 серпня, 2015 Report Share Опубліковано 4 серпня, 2015 http://gifnet.ru/media/12/86/img_1286.gif Link to comment Share on other sites More sharing options...
VKostin Опубліковано 4 серпня, 2015 Report Share Опубліковано 4 серпня, 2015 открывать таким способом бутылку - это испортить шампанское 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ЦеDzip Опубліковано 4 серпня, 2015 Report Share Опубліковано 4 серпня, 2015 (змінено) открывать таким способом бутылку - это испортить шампанское https://pbs.twimg.com/tweet_video/CLehN_zWoAEp-A1.mp4 Змінено 4 серпня, 2015 користувачем ЦеDzip Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ведмедик Опубліковано 4 серпня, 2015 Report Share Опубліковано 4 серпня, 2015 https://pbs.twimg.com/tweet_video/CLehN_zWoAEp-A1.mp4Хлоп’я вчасно ухилилось, бо інакше прийшлось би молодій дружині казочки розповідати. На сон грядущій 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
honey flower Опубліковано 4 серпня, 2015 Report Share Опубліковано 4 серпня, 2015 открывать таким способом бутылку - это испортить шампанскоеФу, як некрасіво січяс наш празнік, і гусари сьодня мовчять шутю, не обіжайся... Link to comment Share on other sites More sharing options...
DA' Опубліковано 4 серпня, 2015 Report Share Опубліковано 4 серпня, 2015 Link to comment Share on other sites More sharing options...
VKostin Опубліковано 4 серпня, 2015 Report Share Опубліковано 4 серпня, 2015 (змінено) Фу, як некрасіво січяс наш празнік, і гусари сьодня мовчять шутю, не обіжайся... Да не, так открывать "Артемовское шампаньськое" по 45 грн. - это завсегда можно Змінено 4 серпня, 2015 користувачем VKostin Link to comment Share on other sites More sharing options...
honey flower Опубліковано 4 серпня, 2015 Report Share Опубліковано 4 серпня, 2015 Да не, так открывать "Артемовское шампаньськое" по 45 грн. - это завсегда можно А пачімубий нЄт? Артьомовське мій чоловік на гадавщіну свальби майже всіда його купляє, бо він його любить, а мені сєравно... бо не пю... токо трошки ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
mc5 Опубліковано 4 серпня, 2015 Report Share Опубліковано 4 серпня, 2015 http://aftershock.su/sites/default/files/u2838/%D1%82%D0%B0%D0%BD%D1%86%D1%8B%20%D0%BF%D1%8C%D1%8F%D0%BD%D1%8B%D0%B51.jpg 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
VKostin Опубліковано 4 серпня, 2015 Report Share Опубліковано 4 серпня, 2015 А пачімубий нЄт? Артьомовське мій чоловік на гадавщіну свальби майже всіда його купляє, бо він його любить, а мені сєравно... бо не пю... токо трошки ... "Артьомовське" - это шипучий напиток типа "Буратино" со спиртом. Пусть муж попробует для начала испанскую каву Link to comment Share on other sites More sharing options...
honey flower Опубліковано 4 серпня, 2015 Report Share Опубліковано 4 серпня, 2015 "Артьомовське" - это шипучий напиток типа "Буратино" со спиртом. Пусть муж попробует для начала испанскую кавунеправда, артьомовське непагане шанпанське, а кав мій чоловік перепробував много, но я спитаю... потом... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Françoise Опубліковано 4 серпня, 2015 Report Share Опубліковано 4 серпня, 2015 "Золотой Дюк" брютрулить 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
VKostin Опубліковано 4 серпня, 2015 Report Share Опубліковано 4 серпня, 2015 неправда, артьомовське непагане шанпанське, а кав мій чоловік перепробував много, но я спитаю... потом...Справочно - испанцы словом "кава" называют свои игристые вина.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
honey flower Опубліковано 4 серпня, 2015 Report Share Опубліковано 4 серпня, 2015 Справочно - испанцы словом "кава" называют свои игристые вина....Ну, шож спасіба, шо просвітили... отак люди умнєют...тож Link to comment Share on other sites More sharing options...
Маковій Опубліковано 5 серпня, 2015 Report Share Опубліковано 5 серпня, 2015 (змінено) А я солодкоїжка. Багато разів пробував привчити себе до справжнього шампанського - все впусту. Не йде мені та елітна кислятина на душу. Бррр... Зараз замість шампанського вживаю шипуче біле Мартіні. Воно і продається в пляшках точно як шампанське. Як на мій невибагливий смак - саме те що треба. ПиСи. Дєвьчьонкі - пардон за втручання в дєвічнік. Змінено 5 серпня, 2015 користувачем Маковій Link to comment Share on other sites More sharing options...
Silentio Опубліковано 5 серпня, 2015 Report Share Опубліковано 5 серпня, 2015 Вот у єтой девачьки точно праздник http://i1.web.de/image/592/30807592,pd=2/sofia-mechetner.jpg 14 летняя израильтянка - из нищеты в топ-модели Кристиан Диора И уже евгогеи шум поднимают - как так 14 лет - рано еще во взрослую жизнь вступать А в трущобах жить на пособие, значит, в самый раз Зы. и прекращайте потреблять эту шипучку - от нее только газы, головная боль и не всегда приятные воспоминания по утрам Link to comment Share on other sites More sharing options...
лєса Опубліковано 5 серпня, 2015 Report Share Опубліковано 5 серпня, 2015 я хоть и стисьняюся, но всьо же спрошу:прастице, а хде именно нолевают? http://www.kolobok.us/smiles/big_he_and_she/girl_blush2.gif 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Гість paraskaa-W Опубліковано 5 серпня, 2015 Report Share Опубліковано 5 серпня, 2015 я хоть и стисьняюся, но всьо же спрошу:прастице, а хде именно нолевают? http://www.kolobok.us/smiles/big_he_and_she/girl_blush2.gifвиздегде догонят 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
лєса Опубліковано 5 серпня, 2015 Report Share Опубліковано 5 серпня, 2015 *леса уселася и ждьот* 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Гість paraskaa-W Опубліковано 5 серпня, 2015 Report Share Опубліковано 5 серпня, 2015 Зы. и прекращайте потреблять эту шипучку - от нее только газы, головная боль и не всегда приятные воспоминания по утрам от давайте еще о вкусах спорить 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Гість paraskaa-W Опубліковано 5 серпня, 2015 Report Share Опубліковано 5 серпня, 2015 Вот у єтой девачьки точно праздник может, поэтому? http://st.kp.yandex.net/images/actor_iphone/iphone360_2790.jpg*леса уселася и ждьот*в жаруиз холодильнегамммм 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
лєса Опубліковано 5 серпня, 2015 Report Share Опубліковано 5 серпня, 2015 *леса ушла в параскин холодильнег* потомушто сама виноватое! 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
wtf Опубліковано 5 серпня, 2015 Report Share Опубліковано 5 серпня, 2015 Из дешевого отечественного - Шабо брют.Можно пить.А вот эта новая одесская серия шипучек - адъ и израиль.Спирт, эссенция, газики. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ведмедик Опубліковано 5 серпня, 2015 Report Share Опубліковано 5 серпня, 2015 я хоть и стисьняюся, но всьо же спрошу:прастице, а хде именно нолевают? http://www.kolobok.us/smiles/big_he_and_she/girl_blush2.gifНу я можу , правда шампанського вина не гнав.. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Euro Опубліковано 5 серпня, 2015 Report Share Опубліковано 5 серпня, 2015 Из дешевого отечественного - Шабо брют.Можно пить.А вот эта новая одесская серия шипучек - адъ и израиль.Спирт, эссенция, газики.Все ж таки в Артемівську шипуче роблять по класичній технологіі у пляшках на відміну від Одеських цистерн. Аби трапилася партія непоганого винограду, і результат буває зовсім непоганий. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Silentio Опубліковано 5 серпня, 2015 Report Share Опубліковано 5 серпня, 2015 от давайте еще о вкусах спорить Парасю, сонечко, я не о вкусах, а исключительно о таких низменных вещах как физиология Link to comment Share on other sites More sharing options...
Десантник Опубліковано 5 серпня, 2015 Report Share Опубліковано 5 серпня, 2015 может, поэтому? http://st.kp.yandex.net/images/actor_iphone/iphone360_2790.jpg А это разве не молодая Клава Черепичная? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dilbert Опубліковано 5 серпня, 2015 Report Share Опубліковано 5 серпня, 2015 у нас тут що поціновувачі - педофіли зібрались? яка гидота Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ливси Опубліковано 5 серпня, 2015 Report Share Опубліковано 5 серпня, 2015 Ну я можу , правда шампанського вина не гнав..***Взяв шматочок сала, помидорок, сифон и пашол в гости к ведмедику*** 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts