Перейти до змісту

ЗНО? та нах... воно треба. Ідійоти мля...


legreen

Recommended Posts

Чергове покращення?

 

Лікарчук подав у відставку

Четвер, 17 вересня 2015, 12:19

 
 
 

Ігор Лікарчук подав у відставку з посади директора Українського центру оцінювання якості освіти.

Про це він повідомив у четвер на свой сторінці у Facebook.

"Я обіцяв, що друзі по ФБ першими дізнаються про моє рішення. Про нього я вже повідомив міністра. Після подій 21 липня, після сьогоднішніх подій в Івано-Франківську, після звільнення мого сина я не бачу можливості далі працювати в команді, що є сьогодні при владі. Тому сьогодні повторно подаю заяву про звільнення з посади директора УЦОЯО. Прошу мене зрозуміти правильно", - написав він.

17 вересня директор Івано-Франківського регіонального центру оцінювання якості освіти Богдан Томенчук повідомив про обшук у його будинку.

Томенчук також повідомив "Укрінформу", що ІФЦОЯО після вилучення техніки не може повноцінно працювати. Звільняються люди.

Як відомо, 21 липня правоохоронці провели обшуки в Центрі оцінювання знань і на квартирах голови Українського центра якості оцінювання освіти Ігоря Лікарчука та його першого заступника Володимира Винника.

У ГПУ стверджують, що керівники Українського центру оцінювання якості освіти на прохання третіх осіб змінювали дані про результати зовнішнього незалежного оцінювання.

Водночас міністр освіти Сергій Квіт заявив, що знає Лікарчука як порядну людину.

Сам же Лікарчук каже, що причина проведення слідчих дій - помста за результати зовнішнього оцінювання: "Багато дітей відомих, багатих і впливових людей не стануть студентами цього року".

У Міністерстві освіти повідомили, що у Лікарчука під час обшуку вилучили дві ручки і чашку, а у Винника - 5 тисяч гривень, плюс комп'ютери і телефони.

У ГПУ ж заявили, що під час обшуків у Центрі оцінювання якості освіти, а також за місцем проживання його співробітників знайдено 130 тисяч доларів.

22 липня Кабмін відсторонив Лікарчука від виконання обов'язків директора Центру оцінювання якості освіти до завершення розслідування.

Українська правда

 

Link to comment
Share on other sites

Одна из немногих реальных реформ проведенных в Украине, видать не нужны реформы народно президенту и народному уряду - они жывуть по новому....

  • Upvote 3
Link to comment
Share on other sites

http://f3.s.qip.ru/soytzx6J.jpg

 

 

http://media.giphy.com/media/E3xXqq617AaFW/giphy.gif

Це він (Пшокін) сам себе вмовляє?  :bluet:

Ні вєрю! 

 

Система ЗНО, це реально і !об'єктивно! працююча система! Тут всі "намальовані" успіхи і досягнення типу "батькі - директор школи" і спливали... Реальний рівень знань..., особливо липових медалістів.

  • Upvote 4
Link to comment
Share on other sites

Це він (Пшокін) сам себе вмовляє?  :bluet:

Ні вєрю!

Чо Пшонкин? Таж подчеркнул - совместная операция ГПУ, СБУ, МВС.

 

 Вот например от СБУ:

 

СБУ виявила факти несанкціонованого втручання до реєстру ЗНО

22 липня 2015

 

Службою безпеки виявлено та припинено несанкціоновану зміну посадовцями Українського центру оцінювання якості освіти МОН України інформації у «Реєстрі осіб, які пройшли зовнішнє незалежне оцінювання».

 

У рамках розпочатого Генеральною прокуратурою кримінального провадження спільною групою Служби безпеки, Генпрокуратури та міліції проведено низку обшуків у приміщеннях Центру та помешканнях посадовців.

 

На електронній поштовій скриньці одного з керівників відділу Центру виявлено листування із зазначенням персональних даних учасників ЗНО та кількості балів, яку їм потрібно було поставити у відомості. У повідомленнях також вказано розміри грошової винагороди за ці протиправні дії. Крім того, у помешканні чиновника правоохоронці виявили 134 тисячі доларів США, 80 тисяч гривень та 3 тисячі євро.

 

Тривають слідчі дії. Наразі проводяться обшуки в одній із обласних філій Центру, транзитний сервер якої міг використовуватися для внесення змін до автоматизованої системи оцінювання.

 

(с) Прес-центр СБ України

 

Система ЗНО, це реально і !об'єктивно! працююча система! Тут всі "намальовані" успіхи і досягнення типу "батькі - директор школи" і спливали... Реальний рівень знань..., особливо липових медалістів.

Глушат не систему ЗНО - ей альтернативы нет.

 

Вопрос стоит в незаконном и аморальном втручанні в систему:  то ли вчоние (а доверия к ним нет, невзирая на личности)   пытаются сохранить ручное управление, взятки и шантаж, то ли правоохоронці желают порулить (что вряд ли, потому как их забагато), то ли кто-то из высокопоставленных абитуриентов "замазался" и его "отмазывают" таким образом.

 

Будем посмотреть.

Змінено користувачем sanykrimea
Link to comment
Share on other sites

Если у них на руках уже все доказательства - почему не вернули, блин, технику?! Своей мало?!

 

Учителя, в большинстве своем люди мягкие и безобидные. Наблюдал за работой Ликарчука последние два года - отличная работа! Только за эти два года с его ЗНО поступило полмиллиона новых студентов!

И если он таки подал в отставку - значит ссуки прокуроры достали его вконец!

 

Почему копы на улице уговаривают быдло не быть быдлом, а в прокуратуре быдло заставляет нормальных людей уходить с работы?! Ведь нет на него ничего! Че - мешал?!?!?!?!

 

Может Шокину пора голосом что-то сказать по этому поводу?

А то ведь, когда дело касается пары сотен депутатиков - на цырлах гребет.

А тут затрагиваются судьбы, без преувеличения, МИЛЛИОНОВ граждан - оно писульки кидает!!!

Змінено користувачем krunv
  • Upvote 4
Link to comment
Share on other sites

Мешал, - однозначно!

Мало того, що якусь "золоту дитинку" образив, та, якщо дійсно є можливість втручання в результати оцінювання, то цеж гріх не прибрати до липучих лапок...  :X

Link to comment
Share on other sites

Обшук у помешканні директора Івано-Франківського регіонального центру оцінювання якості освіти Богдана Томенчука завершився. За кілька годин роботи слідчі так нічого і не знайшли.

http://kurs.if.ua/news/dyrektor_ifrtsoyao_bogdan_tomenchuk_prokomentuvav_obshuk_u_pomeshkanni_ta_dii_slidchyh_video_25933.html

 

Kirill Antonov
Прекрасно понимаю данное решение.
Фактически УЦОЯО лишили серверов, компьютеров, баз данных и программного обеспечения, которые составляли основу для проведения ЗНО. Специалисты, которые несколько лет разрабатывали систему ЗНО - увольняются, т.к. не хотят и не могут работать в данном беспределе.
Даже если представить себе фантастику - возврат всего оборудования и серверов завтра - это не даст НИКАКОГО результата. Механически поставить системный блок на место и включить вилку в розетку - не значит восстановить работоспособность глубоко интегрированной системы.
И главное, люди, которые понимают, как эта система функционирует и теоретически могли бы ее восстановить, те люди которые годы за нищенскую зарплату эту систему создавали - более не имеют желания работать, т.к. государство плюнуло им в лицо.
А Генпрокуратуре и ГСУ МВД - желаю удачи в дальнейшей имитации бурной деятельности. И большое им "спасибо" от абитуриентов - 2016.

Змінено користувачем Agh
  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Обшук у помешканні директора Івано-Франківського регіонального центру оцінювання якості освіти Богдана Томенчука завершився. За кілька годин роботи слідчі так нічого і не знайшли.

 

http://kurs.if.ua/news/dyrektor_ifrtsoyao_bogdan_tomenchuk_prokomentuvav_obshuk_u_pomeshkanni_ta_dii_slidchyh_video_25933.html

 

Бгг.  Жульё взволновалось:

 

Заява Івано-Франківської обласної організації "Українського об'єднання патріотів - УКРОП" щодо обшуку в помешканні директора ІФРЦОЯО Богдана Томенчука

 

 

Нинішня влада наступає на граблі попереднього злочинного режиму, – УКРОП.
 
"В ці хвилини закінчився обшук у знаного і поважаного члена громади – у поета та громадського діяча Богдана Томенчука.
 
Івано-Франківська обласна організація "Українського об’єднання патріотів-УКРОП" висловлює свою стурбованість підміною понять та пріоритетів чинної української влади.
 
Нинішня влада наступає на граблі злочинного режиму. Замість того, щоби чавити гідру корупції, покарати високопосадових корупціонерів, нарешті притягнути до відповідальності злочинців, які організували розстріл Небесної Сотні, правоохоронці переслідують тих, хто намагається чесно робити справу.
 
Дійшло до того, що влада ініціює зміни до Конституції, які звільняють від відповідальності терористів в зоні АТО. Натомість переслідує прогресивних та чесних людей.
 
Все більше моральних авторитетів стверджують, що шлях, обраний новою владою та президентом, не має нічого спільного з демократією та веде до узурпації влади.
 
Відомо, що впровадження зовнішнього оцінювання знань українці вважають чи не єдиною вдалою реформою в Україні. І переслідування саме Центру є символічним і знаковим. Тим більше, є інформація, що переслідування Центру викликане відмовою йти на фальсифікацію оцінок дітям високопосадовців, випускників псевдоелітних київських шкіл.
 
Та невже тепер, коли ще не покарані вбивці Небесної Сотні, коли сепаратисти уникають кари, найважливішим є знайти компромат на інтелігента, одного з творців логістичної схеми ЗНО, що забезпечила вищий рівень справедливості для українських вступників?
 
Громадо! Не дамо дискредитувати Революцію Гідності!
 
Встанемо на оборону кращих синів і дочок Прикарпатського краю!
 
Просимо також висловити свою позицію політичні сили та громадські організації краю.
 
Івано-Франківська обласна організація "Українського об’єднання патріотів-УКРОП"
Link to comment
Share on other sites

Нє, ЗНО ніхто не відмінить - надто багато дітей скористалось можливістю чесно вступити і ще хоче скористатись. Батьки скасування не простять.

 

Але взяти під контроль точно хочуть. Звичайно, порушення були - це неминуче, але дуже рідко і дуже дорого - за чутками кілька тисяч доларів, і, гадаю, йдеться про сотні людей. А вступили у непогані вузи десятки тисяч, у яких інакше не було би шансу. Моя донька точно не вступила б до КНУ, який щойно закінчила.

 

Без сумніву, нові обличчя гребтимуть потужно - в десятки разів більше. І задовольнятимуть всю шваль еліту, яку, мабуть, образив Лікарчук.

Link to comment
Share on other sites

Треба розуміти, що ніяка система вступу до вузів не мала шансу закріпитися, якщо не можна забезпечити побажання принаймні перших осіб рівня області. Років 15 тому це вирішувалось приходом до ректора від поважної людини або усним побажанням йому від впливових людей в Києві. Виконання цих побажань щільно контролювалося і мало пріоритет над жадібністю місцевих. Ректори використовували цей ресурс для обміну на потрібні вузам і особисто їм послуги.

 

Раз ЗНО працює, значить, система допускає поштучне втручання в інтересах важливих осіб. Але сама процедура не дозволяє, щоб це було так масово, як у часи вступних екзаменів. Видно, накопичилася критична маса ображених і жадібних.

Link to comment
Share on other sites

Декан-ректору, ректор-замминистра...

Об'ем потенциального ринка-100-250 млн. баксов в год. Єто скромно. При том, только для 700-1000 человечков максимум, которие получат долю.

Link to comment
Share on other sites

Декан-ректору, ректор-замминистра...

Об'ем потенциального ринка-100-250 млн. баксов в год. Єто скромно. При том, только для 700-1000 человечков максимум, которие получат долю.

 

Декан на вступ на 1 курс прямого впливу не мав і не має, так - мєлочьовка. Вступ через екзамени у добре керованому вузі - це ректорат.

 

Декан - це побори в процесі навчання плюс при можливому вступі на 5 курс.

Link to comment
Share on other sites

Ви мене таки будете рассказивать. Ректор как правило-не берет. Берет декан и отв секретарь приемной. А потом они уже несут отцу родному.

При поступлении на бакалаврат-да, благодаря ЗНО накрили ету лавку. Но, оставалось специальности с творческими конкурсами: журналистика (соц коммуникации), фізвосп (плюз фізреабіліт), культура вся (музика, хореографія и прочее). Шо то исчо? Вот декани+ректора и мечтают завалить зно

А про ринок я говорил при отмене ЗНО

Link to comment
Share on other sites

А кто знает есть чета подобное при вступлении в МТИ например, или Гарвард.

Вот нахуа метать купюры и потом быть посланым пытаясь найти работу ?

А универу например, набирать славу по выпуску имбицилов которых даже в мд с трудом набирают?

Ведь с такой славой кто туда в здравом уме будет пытаться поступать?

Link to comment
Share on other sites

Не знаю про Гарвард а по Канаді дивляться на оцінки зі школи які базуються на стандартних тестах.Є екзамени в кінці школи але як вони там провіряються не в курсі.Потім висилаєш документи в універ а звідти пристилають чи беруть-причому висилаєш ще в жовтні-пару місяців до кінця школи.Чи взяли чи ні відомо до випуску.В універах до половини відсіюється за 4 роки

Link to comment
Share on other sites

Ви мене таки будете рассказивать. Ректор как правило-не берет. Берет декан и отв секретарь приемной. А потом они уже несут отцу родному.

Бардак якийсь у вас. Відповідальний секретар - це так, голови предметних комісій - потрохи, а декани в епоху вступних екзаменів були прохачами у загальній черзі, після ректорату, СБУ, ОДА і т.п. Ректор, ясна річ, сам Богу духа винний, і на час вступів офіційно у відпустці, втручається тільки коли йому самому або дуже великим людям щось треба, але я писав про РЕКТОРАТ - один з проректорів повинен пасти процес, а то декани багато чого накрутять. Плюс ректору палитись контактами з усіма деканами нах треба. Достатньо проректора і відповідального.

 

От таке обговорення технології корупції :)

 

При поступлении на бакалаврат-да, благодаря ЗНО накрили ету лавку. Но, оставалось специальности с творческими конкурсами: журналистика (соц коммуникации), фізвосп (плюз фізреабіліт), культура вся (музика, хореографія и прочее). Шо то исчо? Вот декани+ректора и мечтают завалить зно

Тут дійсно, декани рулили і рулять, але мицці - то особлива сфера. Правда, вони несистематичні і бардачні, тому паляться через раз.

 

А про ринок я говорил при отмене ЗНО

Та це ясно
Link to comment
Share on other sites

 

 

Сам же Лікарчук каже, що причина проведення слідчих дій - помста за результати зовнішнього оцінювання: "Багато дітей відомих, багатих і впливових людей не стануть студентами цього року".

 

 

Ржал.

Link to comment
Share on other sites

Бардак якийсь у вас. Відповідальний секретар - це так, голови предметних комісій - потрохи, а декани в епоху вступних екзаменів були прохачами у загальній черзі, після ректорату, СБУ, ОДА і т.п. Ректор, ясна річ, сам Богу духа винний, і на час вступів офіційно у відпустці, втручається тільки коли йому самому або дуже великим людям щось треба, але я писав про РЕКТОРАТ - один з проректорів повинен пасти процес, а то декани багато чого накрутять. Плюс ректору палитись контактами з усіма деканами нах треба. Достатньо проректора і відповідального.От таке обговорення технології корупції :)Тут дійсно, декани рулили і рулять, але мицці - то особлива сфера. Правда, вони несистематичні і бардачні, тому паляться через раз.Та це ясно

Ректор не может быть на время вступа в отпуске, поскольку он глава приемной комиссии. Он ведет заседания и не может (как и члены комиссии-деканы) быть по приказу в отпуске. Кроме того, у декана и ректора в контрактах записана персональная ответственность за набор и выпуск. Быть ответственным за набор и не быть во время оного на работе низзя.

Но у среди ректоров пошли слухи про возможную отмену ЗНО... Вот что плохо. Проверяют реакцию общества слухами? Типа как отреагируют?

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Створити...